neděle 3. ledna 2010

Srab nebo hrdina?

My jsme jedna rodina!!!!

Tak nějak bych mohl pojmout přelomový týden roku 2009/2010. Bavil jsem se s jedním svým kamarádem, on probíral otázku každodenního "hrdinství", kdy správný vytrvalec vytrvá a vyběhne i když se mu třeba nechce, má hodně práce, nedostatek času... Já jsem mu zase objasnil svůj pohled "sraba", který také vybíhá pravidelně, i když se věci a zejména čas a okolnosti staví proti výběhu:). Takže jsme došli společně k závěru, co jeden vídí jako hrdinství může druhý vidět i jako určité slabošství:).

Prostě třeba já (lama a začátečník) mám ten asi správný pocit, že na pravidelnosti záleží a že každý ten můj "tréning", ten můj "výběh" je vlastně ten nejdůležitější... Že je to ten, který třeba rozhodne o tom, jestli v pohodě dokončím maraton atp. Takže jako správný srab se bojím a neponechávám věci náhodě:).

V týdnu jsem si ještě užíval běhání venku [takové to pravidelné 12-14km kočkování:)], ale na Silvestra jsme zamířili domů, takže jsem ráno... ano ano, zbaběle a přitom hrdinsky odběhl 14km ve fitku a připravoval se na dlouhý nedělní běh 32km. Přemýšlel jsem jak to udělám, cesty oklouzané v kopcích prokopáku, nechtělo se mi celou dobu běžet v nesmekách a na zádech táhnout dvě termosky. :(

Takže jsem se rozhodl srabácky pro fitko, vzal jsem vodu, tři trička a hned to po ránu dal... Až mě to překvapilo s jakou lehkostí (běžel jsem konstatntně 5min-km), 30km jsem dal i s přestávkami na pití, převlíknutí triček a kontrolu toalet:) za pěkných 2:34:20, pak jsem si ještě 2km zavesloval, protože "Miloš povídal...".. No nevím, na jednu stranu srabácké, na druhou hrdinské... Když člověk běží 30 na jednom okruhu, tak je v podstatě jasné, že ji dá, protože se potřebuje vrátit domů.. To na běhátku se dá kdykoliv slézt:).

Ale tradičně je to třeba vidět pozitivně:)... I dnes srabácky 12 na běhátku, byl jsem ve fitku se svojí nejmilejší manželkou [jasne slunéčko:)] ale přístí týden ve všední dny to prokopák doufám jistí.

Minulý rok byl naprosto skvělý, bězecky úžasný, ale začal nový rok a jak se říká v mém oblíbeném Limonádovém Joe "život běží jako splašená herka a diváky pranic nezajímá zápletka prvního dějství":). Holt je třeba zase začít nanovo. Týden končím s 82 km (! můj lamí rekord). V novém roce 44km..

Hodně šťastných a veselých km!

5 komentářů:

  1. 82km za tyden? To mi jako lama a zacatecnik nepripadas, ale asi mam jina meritka:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Adame, prave v tom je asi to moje "srabactvi":). Beham presne rok a opravdu krok za krokem, km za km dle rady zkusenych. S vyjimkou dni, ktere by se daly spocitat na prstech jedne ruky jsem nic nevynechal, "neosidil"... Takze asi ted ta cisla vypadaji hezky, z meho pohledu urcite impozantne :), ale protoze chci zkusit svoji prvni ultra (50km) a chci ji preckat v pohode a ve zdravi, mam od Milose (ultraka) Skorpila napsany (narocny) treningovy plan, kdy v dalsich tydnech v podstate beham pres vikend 3xmaraton, sice v pohodovem tempu, ale i tak...:)
    Zacatecnik a lama jsem, protoze beham teprve rok a protoze tomu nerozumim, ale stara lama (46)je takova "poslusna" a dodrzuje pravidla.:)
    Tak mi drz palce:).

    OdpovědětVymazat
  3. Hlavne mi prijde obdivuhodna ta vydrz na behatku. Ja po pulhodine uz hypnotizuju cislice, aby se rychle menily, at uz mam tu svoji necelou hodku za sebou. Ale dve a pul, nedejboze tri hodiny (a este k tomu bez muziky??? - viz 9.1.), takova treninkova poctivost si zasluhuje bezmezny obdiv. Timto jej vyjadruji a taktez drzim palce :o)

    OdpovědětVymazat
  4. nicky, diky moc! :)
    IMHO zaklad je nedivat se na cislice:). Doporucuji vzit do sluchatek muziku a v zacatcich prehodit pres cislice rucnik a koukal jen jednou za cas..:)
    At ti to hezky a radostne beha a trenuje..:)

    OdpovědětVymazat
  5. :o) Taky dekuji. Bohuzel jsem minuly tyden vyprala iPod, takze s muziku mi ted zajistuje pristroj o neco min chytry, ale dneska me doprovodil po nabrezi az do Podoli a musim rict, ze i ten snih ma neco do sebe :o)

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...