neděle 15. srpna 2010

Týden návratů



Tento týden byl jednoznačně týdnem návratů. Návratů na trať k běžeckému treningu, návratů (na skok) na rodnou Vysočinu, návratů ke svým (starým) kamarádům "z mládí"... Jestli ono těch návratů není nějak moc, aby mě to nezmohlo. Ale uvědomil jsem si -- některé lidí jsem viděl po mnoha letech 10-20? -- že vlastně kamarádství je jediný vztah, který trvá i když vlastně už dávno skončil:). To mě naplňuje optimismem do dalších let!

Ale popořádku. Minulý týden jsem sice spoustu věci dokončil, ale na moje pobíhání téměř nezbýval čas, nějakých 27km (o pořádném tréningu ani moc nemluvím). Proto hned v úterý jsem začal úderně ranním (10.5km) a odpoledním (12.5km) během, po středě a čtvrtku to začalo vypadat jako impozantní návrat na trať:)..

Ale nejen během se těšíme, že? V sobotu jsem měl naplánovanou (po víc jak 10 letech) návštěvu u kamarádů na Vysočině s mezizastavenim u rodičů. Odběhat si v proměnlivém počasí něco maličko delšího bylo náročné nejen na ten morální rozměr, ale i na logistiku. Ráno kolem 5:30 jsem vyrazil z Prahy, u rodičů jsem se převlékl na oběhnutí Hamerské přehrady (ze zvyku přitakal, že jsem se na stará kolena úplně zbláznil), oblékl neprokomavou vestu a vyrazil. Celkové to byla nostalgická záležitost, všude bláto, kopce... ale přeci jen 16 blátivých km přispělo do mého treningového deníčku. Bohužel to byl poslední zápis, ovšem díky za 63km, už se vracím:)!!!

S kamarády to bylo skvěle, ale celou noc jsem nespal,

návrat se zastávkou přes rodiče do Prahy nakonec znamenal, že moje přecevzetí jít ještě večer běhat nakonec únava i večerní bouřka posunuly do kategorie nereálných plánu. Ale asi i to je dobře. Ten "Kaizen" se nesmí zase moc přehánět a překonávat se musíme jen postupně, že?

V týdnu jsem ještě nakonec vyřešil i svoje dilema, jestli a kam na podzimní maratón, když jsem tu Stromovku zazdil:) -- tedy nenaplánoval/neodhadnul správné. Nakonec jsem s Milošovou dopomoci zvolil Amsterdam (17.10), zařídil si registraci, levnou letenku a ubytování a už mám takový vnitřní stimul, proč se honit:)...

Cílím optimisticky na příští týden, i když bych měl být realista. O víkendu jedu na pár dní do Alp se svoji nejmilejší manželkou, jasné slunéčko, takže sobotní dlouhý běh budu muset přesunout na pátek. To bude boj, pravý maratónský návrat!

Držte mi palce! A co Vaše návraty?

2 komentáře:

  1. Proc ne stromovka?

    Doufal jsem, ze bych se tam s Tebou videl, vzdy kdyz bys me predbehl o kolo :-)


    Honza

    OdpovědětVymazat
  2. Honzo, ja se tesil na Stromovku a trenoval k ni... minuly tyden jsem se dozvedel, ze misto mnou ocekavaneho data 17.10 (tak jako loni) to letos je 24.10:(. A to ja jsem slibil, ze budu pracovne v zahranici za oceanem, takze Stromovku nestiham:(. zacal jsem hledat neco jineho, co by mi mohlo Stromovku nahradit. Je to skoda, ze spoustu kamaradu takhle neuvidim, ale verim, ze se najde jeste nejaky jiny "probehnuti"..
    DIK, at nam to dobre a vesele beha, MSF!

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...