sobota 2. října 2010

Návrat ztraceného


Zatímco Miloš na BŠMŠ píše celé září o návratu ke kořenům, tak já jsem se pod tlakem počasí a nestíhání vrátil do fitka. Ano, ano.. byl jsem v tomto týdnu už dvakrát dupat uvnitř ze všech sil na pásu, i slušné tempo jsem že sebe dostal a ani to nebolelo:) [4:30 aneb 13.3km/h ukazoval můj pásek] Ale o tom nechci primárně psát..

Co mě zaujalo, připadal jsem si jako štamgast, který se objeví po čase ve své hospůdce, potkává známé kumpány a kouká, kde je něco nového nebo, co se nezměnilo.. Tak i já jsem koukal na (krásné) nové stroje a bez uzardění a zaváhání zamířil ke svému pasu [a potom na C2, aneb na veslařský trenažér, abych si připomněl, co mě čeká v zimě].

Zase jsem viděl nové přírůstky ve fitku se svými trenéry, většina těch co si pamatuju, že tu byla s trenéry na jaře zmizla, ale třeba se ještě někdo ukáže. Jeden takový podsaditější třicátník mě vesele zdravil a říkal, sákryš, žes ještě zhubnul? Já cvičím 5x týdně jako blázen a za celou dobu asi 3 kg dole... Tak jsem ho pochválil, řekl mu to, co chtěl slyšet, že svaly váží víc než sádlo:), povzbudil ho, protože každé úsilí si zaslouží podporu a šel běžet, jako když mě honí medvěd..

A zase to několikrát prožité -- jak při té mé intenzitě - kdo by to do toho strejdy:) řekl, že tu bude hodinu běhat na pasu jako uprchlej trestanec a pak veslovat jak při útěku a Alkatrazu, že? -- zase ty dotazy lidiček na svého trenéra.. "Tohle běhání vypadá fakt intenzívně, nebylo by to na zhubnutí lepší?" .. Kdepak vy potřebujete zpevnit a ta silová práce a formování postavy, zhubnete přitom, žádný strach..:)

Prostě prožil jsem pravý a nefalšovaný návrat ztraceného syna! Jednou a mnohokráte prožité. Vlastně protože jsem začal běhat ve fitku, tak to byl taky takový návrat ke kořenům. Herdek, on ten ultrák měl zase pravdu..

Nedovolím si hodnotit, co je lepší, někomu imponuje a vyhovuje silový trening, někdo rád běhá... Nerozumím tomu, ale ta zarputilost, s jakou většina těch narážek na intenzívní pohyb ve fitku je ukončena s tím, že je to jaksi mimo, mě vždy pobaví. Připomíná mi to ideologické etudy na hodinách marxismu leninismu:). Ale jsem rád součástí toho cirkusu, myslím toho fitka. Tak jako každá větší vesnice měla svého pohodného či blázna, tak i moje maličkost zapadá do zdejšího koloritu a je už mi tam příjemné. už se na mě dívají pobaveně a jaksi s pochopením, když po cca 10 min [odpovídá cca 2 km a Johny's na kraji Prokopáku:)] odbíhám evidentně na WC, v mžiku se vracím ke stroji...Což teprve, až budu při delším pobíhání zase převlíkat trika:).

Koukal jsem, je teď nějak víc depresi a krizí kolem. Asi je to tím, že jak jeden nedává chvíli pozor, už mu hned nějaká skočí za krk:(. Někdy to souvisí s přetrénováním a ztrácením radosti z pobíhání, někdy osobní problémy.. ALE TO CHCE KLID!!!A NEPODLÉHAT TOMU!!!

Tady taky není úplně vše růžové:). Občas mě něco vytočí a jsem míň šťastnej, ale pak naštěstí zafunguje nějaká ta zpětná vazba (zejména pokud se dojdu proběhnout) a už se opět bezostyšne raduju že života.

Co nám starším mužům prý také zbývá, že? Přeci si každé ráno můžeme říci, že je to první den zbytku našeho života:). Tak ať si to hezky užijeme...

Jak u vás?

PS. Ty fotky nahoře mě usvědčují, že ráno se snažím držet, ale ve čtvrtek jsem si nevzal čelovku a bylo to fakt dobrodrůžo. Obzvlášť, když jsem minul poslední lampu v ulici K Nové vsi.

4 komentáře:

  1. At si kdo chce, rika co chce :) Tve treninkove metody Ti evidentne prospivaji .)

    OdpovědětVymazat
  2. 2 socketka: Dekuji M., moc jsi me potesila... Treningove metody jsou spis ultrakovo, ale patrne usite na miru, protoze me to tesi! At se dari, tesim se na jarni bezecke jamboree:). MSF!

    OdpovědětVymazat
  3. Tak už bych si taky konečně měl vybrat fitko kam budu chodit v zimě ! Ale sem já vlastně elektrická myš abych se nechal zavřit do akvárka a běhal v kolečku ?? Za chvíly už ani v létě nebudeme chodit ven vše si odbydeme nekde mezi čtyřma stěnama nek´de v akvárku. Jaké že to bylo to "špatné počasí" když jsme byly mladí, nadšení a nezkažení. Vlastně žádné provozovaly jsme své sporty za počasí kdy dnes by jsme se poslaly k chocholouškovy. Dokonce někteří znás dnes tmě říkají počasí :)) Vid Honzo :)) Kua asi zavedu novej termín a to přírodní běžec :) No uvidíme až nám příroda přitvrdí ale ted si budu uživat podzimu vždyt venku i pod lampama je tak krásně :)) Jinak honzo bacha aby ti ty trencle neprestaly sedět :)) Znáš to pohodlíčko začíná u trenclí :) At ti to běhá pro radost :)

    OdpovědětVymazat
  4. 2 ll: Dik, ja jsem ale takovej povetsinou prirodni bezec, loni jsem behal i v mrazech, v zime beham vetsinou 3-4 tydne venku i v mrazu, vetsinou jsem velky objem, kdyz byly mrazy behal na behatku, abych si upevnil moralne-volni vlastnosti:)..
    Minuly tyden fitko bylo vynucene tim, ze lilo po ranu, kdy jsem chtel behat a navecer a odpoledne uz jsem nemohl z jinych duvodu. S tou tmou jsi me dostal:), ja beham po ranu rad, ale zapomenl jsem celovku a jak bylo zatazeno a brzo, tak byla tma, jako v pytli:). Uz jsem si ale vynesl celovku do svych bezeckych veci.
    Neboj, da se skoro furt behat venku a je to fajn. Ja fitko mam kvuli tomu, ze v potrebuju taky nejaky posilko na zada a C2 (veslarsky trenazer Compact 2) je skvela vec. Ja treba 8-12 km dam na behatku a pak treba jeste 20-30 minut vesluju. Jinak neboj, u me to neni akvarko, slibuju! :)
    Mej se fajn, at se dari!

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...