pondělí 22. listopadu 2010

Ve tmě dál cesto má....:)


Myslím, že parafráze Dylanovy písně (v podání Pavla Bobka) plně vystihuje současný stav věci. Z ranního ptáčátka se nechtěně stala noční lama. Začalo to na FL (noční) 70km trase a pokračovalo to po zbytek týdne. Jen občas se mi podařilo běžet po čase, tedy do světla, většinou jsem běžel tmě naproti. S čelovkou, ve které ubývalo světla a nebýt té velké čelovky:) na obloze a jasné cestě uprostřed Prokopaku, tak možná bloudím až do kuropění.

Nevím jak vy a u vás, ale co se týče běhání s čelovkou jsem úplná prvnička. Byl jsem úplně mimo, jak pára, co mi jde od pusy se mihotá v kuželu světla (a hned hůř vidím!), při návratu moje "mlha" vydatně pomáhá mléčnému závoji, co se odvíjí z rybníka a údolí. Tradičně sebou na konci při malém seběhu majznu na zem. Dnes, stejně jako v sobotu jsem si říkal, herdek, proč jsem si nevzal svoje mizuno cabrakan(?) takový krásný vzorek mají, teď o nich tak poetický píše Witty, ty by mi určitě to moje sedací ústrojí:) lépe ochránily. Budu na to myslet URČITĚ příště.

Po FL se řada věci zase posunula jinam. Jednak jsem při nočním běhu drobet bojoval s rýmičkou, ale zkušenější říkají, že je to normální. Jednak jsem se už definitivně zařadil v práci a v okruhu svých (neběhacích) známých mezi naprosté ztracence, zavisláky, sektáře, blázny a fanfaróny. [taky jsem se zařadil mezi objekty vhodné varování... "No on Honza, prostě "běhá.. moc běhá, ale až nebude moci chodit, tak ho to přejde!!!"..Divnej!!]. Prostě horší než kdybych si na stará kolena našel nějakou (mladou) ženskou. I když si myslím, že časem si toho nikdo nebude vůbec všímat.

A tak jak při tom pobíhání přemýšlím, tedy pokud to jde mezi těmi okamžiky, kdy se snažím vyhnou špatně osvětlené kaluži a nemajznout sebou do bláta, prostě jak přemýšlím, tak si sám říkám, stalo se něco?

A nestalo se vůbec nic. Naopak. Mám skvělej pocit. Jednak, že jsem opravdu dokázal po těch 70km ve FL zastavit, jednak že se tělo i na moje silná očekávání rychle zregenerovalo a už druhý den bylo jako by nic, po dalším proběhnutí už to bylo fakt jakobych těch 70 vůbec neběžel.

Navíc mám skvelej pocit, že mi začíná "nová sezóna". Možná to bude znít ujetě, ale já mám fakt rád to relativně pomalé, vytrvalecké nabírání km, [teď ještě občas i vyrazím do fitka se synem a pak oba máme takové trhavé pohyby:)], těším se, že zase budu "pomalu" běhat po širokém dalekém okolí a "polykat" km, protože až se jaro a Brdská 50 zeptá, co jsi Honzo dělal v zimě? Budu moci zase odpovědět. Běhal, holka. Běhal jako starej blázen, jako pes utrženej ze řetězu a těšil se na tebe!

Držte mi palce! A co vy a listopadové "běhání"? 12:)

10 komentářů:

  1. Zase si nezklamal ten název je "boží"
    Zajimavé je jak mají poslední dobou všichni stejné postřehy . V sobotu když jsem i na asfaltce nabíral bahno do bot (mrchy travniky okolo se nechovaj k asfaltu slušně) tak jsem přemýšlel že si musim pořídi konečně nějaké zbraně do nepohody :) Hned včera sem je jak malej kluk testoval "hele kaluž hup super sucho " :)) Co se týče světla mám super všednodenní trasu slušně osvětlenou a jako bonus je hned vedle nemocnice. Dokonce maj specialní hrbol na chodníku nedaleko od chirurgie už sem si tam asi 3x zlítal naštěstí stačej nohy vběhnout pod tělo a zabránít placáku na asfalt. Tak at čelovka pěkně svítí na cestu a MSF :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nocne behanie je moje, este v PH som tak absolvoval vacsinu svojich behov. Nastastie ale na Ladronke je osvetlenie este aj po polnoci, takze celovka mohla ostat doma. Hehe, akurat popri cintorine do bolo zaujimave, v uplnej tme...Teraz behavam tiez po tme, ale rano, cize do svetla. Sme si to vymenili :)
    S celovkou behavam iba tak raz do tyzdna, aj to mam skor iba kvoli autam, aby ma nezrazili. Ale v takom parku, za uplnej tmy, to moze byt pekna skusenost :) Inac, uz sa do toho znova dostavam, tento mesiac to bude okolo 250.

    OdpovědětVymazat
  3. Za tmy běhám jen doma, neboť jsem holka bojácná. Pro mě je zima především ve znamení běhátka. Teď, když mě venku zpravidla rozbolí koleno a na běhátku je to v poho, na něm trávím ještě víc času. Peggy.

    OdpovědětVymazat
  4. 2 ll: Ja porad rikam, ze zijeme ve spojenych vesmirech.. To co prozivas ty nebo ja neni nicim vyjimecne, urcite tim prochazi i ostatni "podobne postizeni". To by nas vzdy melo zocelit a povzbudit, pripadne rozesmat:). Ten postreh s hrbolem pred chirurgii se mi moc libil.
    2 Duri: Pozdravy do Seville!!! Z tveho prispevku neni jasne, ze si uzivas behani v naprosto pohodovych podminkach cicich zemi a pripravujes se na lednovy? maraton. Drzim palce! Ja jsem zacal taky zase po oddechu nabirat km, uvidim, kam se to tenhle mesic pohne, nebot pred FL jsem mel asi 20km:), ale ted uz beham. Pohled do deniku rika 160 (zatim), takze snad nad 200 bych se mel dostat, optimalne nekam nad 220, pristi mesic uz blize ci nad 300. At nam to beha..
    2 peggy: Z dali ti drzim palce a fandim. Na behatku uz jsem ubehl taky nejakou distanci:), ale venku je venku. I kvuli depresi, i kvuli vnitrnimu pocitu.. At se ti hezky zije a beha. 12:)

    OdpovědětVymazat
  5. Taky jsem si letos pořídil čelovku, takže, abych si ji pěkně užil, běhám výhradně za tmy:-). Krčák už začíná být opuštěný, jen pár nás nočních bláznů se tu schází...a včera ještě bonus, noční přechod/přeběh železniční lávky v Chvatěrubech, docela jsem si říkal, jestli to už nepěřeháníme...ať to běhá, dav

    OdpovědětVymazat
  6. 2 dav: davide, dneska jsem jednak mel volno, jednak jsem totalne nestihal jit behat po ranu a vecer se vracim az kolem 10h, nicmene uz jsem drobet "nervozni" :) a rikam si, ze i kdyz zitra nestiham, musim radeji vstavat hned po 5:30, tak musism, musim vybehnout, jinak btych se z toho zblaznil:). tak at nam to dobre a radostne beha. 12:)

    OdpovědětVymazat
  7. v sobotu v 5:30 kvuli běhu když na to mas celej den ?? Kdy jindy si to užít než o víkendu když nemusis do práce?? 5:30 bych pochopil kdyby sis chtel dat neco delsiho abys byl na obed kolem 14:00 doma :))

    OdpovědětVymazat
  8. 2 ll: Jjo, bohuzel jsem to vsechno pojal tak silene bojovne:), jeste do toho prestavuju domek (na jare stehovani) a vzal jsem (neplanovane) spoustu vedlejsich praci.. Ma to vyhody, ze nebudou zadny dluhy i kdyz se domek prodrazi, ale i nevyhody, ze treba nasledujici tri vikendy pracuju pqatek do 10h a v sobotu od 9-18. Ale zase co by blaznivi maratonci:) neudelali pro svuj domecek "snu", ze:)? Takze odbehnu ranu, spech do prace.. Delsi beh az v nedeli:). At se dari! MSF!

    OdpovědětVymazat
  9. Tak co, uz bezis? Aspon nemam pocit, ze bych byl jediny takhle vstavajici blazen.. a ted vzhuru na maraton:-) At to beha!

    OdpovědětVymazat
  10. Adame, byl jsem vzhuru, ale nakonec nebezel:(. Vzhuru do 1/2 2, vstal jsem v cas, ale musel jsem jeste dodelat veci do prace, zacatek se posunul na 1/2 9, takze nic:(, ale uz mam po "vsem", zitra planuju vybehnout takze se lepe vse snasi. Ted (19.40) uz konecne doma, fakt ta prace je nekdy desna.. MSF!

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...