pondělí 3. ledna 2011

Jak jsem nezvládl čistící kůru, Sama Straku a bojovný začátek roku :)


No jak už to bývá, člověk, tedy i já prostá pobihaci lama jsme obyčejní, ovlivnitelní a (šíleně) chybující jedinci. Jako že se znám, stejně jsem to čekal, že s Novým rokem podlehnu rozměru přecevzetí a vnějších tlaků. Přesně tak se i stalo. Kamarád Vláďa, mě infiltroval, že by bylo dobře prodělat cílenou čisticí kůru, kdy se pije čistá voda a max. ovocné sťávy. Tak jsem si řekl, že hned v pondělí začnu!

Jenže po celodenním pracovním vypětí přicházím večer domů, všude vůně různých jídel:), děti se cpou, mě nějak "škrábe" v krku:). Uvědomuji si, že hovězí polévka bude zítra asi na vylití a probudí se ve mne starý šetrný sedlák a asi pod vlivem výchovy v dětství myslím na ty chudé děti z Laosu? a rázem to mění moje plány. Než bych nechal zkazit dobrou hovězí polévku a nepodpořil léčebně krk:), tak jsem šmahem porušil pondělní čisticí kůru, tedy aspoň, že jsem večer hned nezačal pít víno a tak:).

Má to samozřejmě hned další rozměr. Jak Miloš začal na BŠMŠ uveřejňovat první plán na Mammut ultra maratón pro začínající ultramaratonce (a lamy), tak se zvedla šílená diskuse, že ten kilometrový rozměr je velmi malý, jak Sam Straka vtipně podotkl kvůli 10 či co km se nemá cenu se ani oblékat:) a já jsem si ještě více upevnil svoji "kilometro-fobii" :). Tenhle termín jsem sám zavedl a hned ho vysvětlím. Stejně jako kamarád Machy, který trpí termo-fobií a bojí se, že když si pustí teplo k tělu, tak ho pak zima ve vodě pořádně skřísne, tak i já se bojím, že pokud nenaběhám pořádnější objemy, tak mě mammut silně stiskne taky:).

Tím spíš, když na mě někdo patrně plivnul v metru :( a mám chrapot, nedej bože, aby se to změnilo v kašlíček nebo rýmičku!!! V úterý jsem kvůli tomu nebyl běhat a všechno je vzhůru nohama!:) Zítra mám dopoledne celý den na mrazu venku jednání a pokud jej přečkám ve zdraví, půjdu si zaběhat, jinak se mnou nebude k vydržení!

Chtěl jsem upozornit na to, že četba poznámek a rad některých velkokapacitních běžců podle mého lamského názoru je pro nás hobíky a lamy často nebezpečnějsi než zápalky v rukou dětí! Chce to pozvolna a klid, říkám si... Pohodička..Vždyť je to je běh a to máme rádi, ne?

MSF! 12:)

11 komentářů:

  1. jj zblbnout se da každej strašně mi to připomíná jak sem se jednou nechal zblbnout od známého co to dělá minimálně 1x ročně . Honzo určitě bys to měl skusit :))) http://www.cinska-medicina.info/joginske-cisteni-streva
    Ja to tenkrát přežil ale asi to bylo poprvé a naposled :))
    Jinak nejlepší očista je pravidelnou sklenkou dobrého červeného :)

    OdpovědětVymazat
  2. 2 ll: Neprekvapujeme me, ze mame oba velmi pozitivni postoj k cervenemu vinu:), take se mi libi navrhovana ocistna kura jako pravidelne piti (cerveneho) vina.
    Na tema "cisteni" strev :) musime popovidat osobne:), moje vesele historky by asi internet hure snasel.. MSF! Drzim palce v letosnich cilech, 12:)

    OdpovědětVymazat
  3. Honzo, v Tvém počínání vidím hned několik ne úplně zvládnutých kroků.
    V našich zeměpisných šířkách se dělá očistná kůra na podzim, očistnou esencí je burčák a pije se co to dá.
    Možná inspirace pro příští rok :-)

    OdpovědětVymazat
  4. ll:
    To mi připomíná přípravu pacienta před kolonoskopií! :)

    Honzo, držím palce v novém roce, abys uběhl to, co je pro tebe ideální. ;)

    OdpovědětVymazat
  5. 2 Dohny: Velmi zajimava inspirace:), budu na to myslet... Jinak samzorejme, ja se k te "kure zase za cca par dni vratim.. O tom zadna:).
    2 K.G.: Diky moc, urcite se budu snazit si to uzivat.. To muzu slibit. 12:)

    OdpovědětVymazat
  6. připojuji se k Dohnymu s burčákovou kůrou. Zásadou je, že v době burčákové sezóny bys měl vypít tolik burčáku, kolik máš krve. Tím bude organismus zcela pročištěn.
    Kdyby sáhl po amatérské metodě spočívající v pouhém pití vody, vřele nedoporučuji kombinovat s ovocnými šťávami. Cukry z nich (i při velkém ředění) způsobují zbytečné pocity hladu a v kombinaci s kyselinami můžou hezky překyselit žaludek (vyzkoušeno, bohužel, na sobě).
    Červené víno je fajn, ale nevím, jak je to s čištěním, podle mne jde o základní potravinu :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Jecminku, pristi tyden zkusim znova:), tedy az se zbavim toho skrabani v krcku:). Jinak ja jsem nekombinoval s dzusy, to mi prijde jako pitomost:). Voda a zeleny caj (abych se udrzel vzhuru) mi prisla jako rozumna kombinace. Ale uvidim, jak rekl slepy:). To s tim vinem jako zakladni potravinou se mi libi, zkusim prosadit doma u sve nejmilejsi manzelky... 12:)

    OdpovědětVymazat
  8. Ja zase slysel o kazdodenni ranni ociste pomoci leku v kraji mych predku zvanem slivovice...;-)
    At ti to beha, tve objemy uz zacinaji opoustet me predstavy:-)

    OdpovědětVymazat
  9. 2 Adam: Diky moc, ja zase nebeham tolik intenzivne jako ty. Napad mas skvely - Slivovice je preci lek!:)
    Jinak dneska Milos prevzal muj post na BSMS [Milos jako muj guru si muze odsud vzdy cokoliv pouzit a i to komentovat:)] a kdyz jsem to zjistil, tak jsem mu rikal, zase budu za pitomce:) a samozrejme je tomu tak... Zatim jsem nevybehl :(, ale boj s bacily se snad dostava do finalni faze... Tak verim, ze to "manko" dozenu, tedy respektive smaznu na nejakou rozumnou uroven:). MSF!

    OdpovědětVymazat
  10. Jak by nám řekly na vojně Mamuta "s přípravou to umí každej ... ale bez přípravy to se teprve pozná mistr !" :)) Takže nezoufej užívej si běhacího volna stejně to potřebuješ.A kdyby ti Mamut chtěl moc utect pomužu ti vykopat jámu :) MSF

    OdpovědětVymazat
  11. 2 ll: No prave se presvedcuju, ze jsem zatim nevybehl, jsem zodpovedny otec zivitel:)... Cekam, ze snad uz .. Moje nejmilejsi manzelka, jasne slunecko :) rikala, ze, pokud mi Milos poradi, abych to behem "vylecil", tak at pocita s tim, ze az to se mnou "flakne", takze je cituji "bude zivit" :). No to nemuzu ultrakovi udelat.. MSF!

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...