sobota 26. února 2011

Jalové km = čistá radost mého života

... aneb pobíhám, kochám se a tradičně bloudím :)...

Začátkem týdne jsem bojoval s drobnou virózou, měl jsem služební povinnosti od rána do noci mimo Prahu, s běháním se to v tomhle počasí a s mými zavazadly neslučovalo, ale bylo to vlastně krásné.. vrátila se mi radost a tak jsem se na svůj návrat a na pobíhání děsně těšil!
Nejdříve jsem si udělal ve čtvrtek později večer vyloženě radost ve fitku, měl jsem pocit, že se vznáším, i to bylo celkem svižně, o to víc jsem se těšil na sobotu.. Že budu běhat ty jalové km, jak o nich profesionálové tak nehezky píší.. Že budu provozovat běžeckou turistiku.. V sobotu ráno jsem si zalil do termosky čaj, vzal fidorku a před odběhnutím slíbil, že do 12 jsem zpátky:) ... (tedy proč já slibuju takové věci, když moje moje poznávací běžecká turistika je spíš příručkou, jak zaručeně zabloudit).
Vyrazil jsem přes Prokopak, podle vody a žel.tratě.. Nejdřív mrzlo ještě hodně, potom už výrazně míň, svítilo sluníčko, já v naprostým rauchu:). Běžím přes Reporyje do Orecha.. Tam mám hezké setkání s jedním staříkem, volá na mě, že mě tady vidí často, jestli běžím TAM a nebo už ZPÁTKY..:) no není to krásný dotaz? Po vzoru Nikie, která začala běhat pro něco, tak já běhám asi jako v těch ruských pohádkách - Tam nevím kam, přinést to, nevím co.:).


   

   

A tak jsem zatočil po červené ke Kalinovu mlýnu, a tam jsem po prvé "drobet" zakufroval, ale jak se přede mnou objevila Chotec, slunce se dostalo nad kostel sv. Kateřiny, tak jsem zase polevil v obezřetnosti. Zase jsem se začal "kochat" a hned jsem drobet běžel jinudy než jsem měl původně v plánu... Tak si tak krásné pobíhám a "najednou" Tachlovice... A bylo jasno:). Připomnělo mi to jednu anglickou komedii, kde stařík popisuje cizincům cestu.."..až pojedete kolem rybníka a uvidíte takový velký zelený kámen, manželka říká, že vypadá jako velká žába... TAK TO JSTE BLBĚ a zabloudili jste..:).. Tak přesně tak, jak jsem se dostal do Tachlovic, tak jsem měl jednu jistotu, jsem uhnul moc, moc jsem se kochal a můj slib návratu do 12 hodin se pohybuje ve zcela hypotetické rovině..


   

A tak jsem se drobet víc soustředil na slunce a jeho dráhu a snažil se zamířit co nejkratší cestou k domovu... běžím tak nějakou chvilku a vykouknu na kraji jedné vesničky v takovém "satelitním" přívěsku. Potkávám dvojici žen a tak se hned ptám, kde to jsem? Jejich odpověď mne naprosto dostala, tuším ... "ulice V alejičkách" :)!!!... A tak povídám, jestli by mi neřekli nějakou jaksi globálnější informaci:) a následná odpoveď byla celkem vtipná, že prý Zbuzany, kousek od Prahy, Česká republika..:). Pak už přes Ořech, Řeporyje to bylo jednoduché, nicméně "po termínu".. Moje nejmilejší manželka jasné slunéčko to odhadla naprosto přesně - "Tak co, zase jsi se kochal, nebo jsi zabloudil záměrně?"
Jjo, svět je krásné místo k bloudění, tak si to budu užívat. Mimochodem, stejně jsme to stihli a tak se mým pozdějším příchodem vůbec nic nestalo!
Ať se daří, jalovým km zdar! 12:)

7 komentářů:

  1. Super! Myslím, že já se kochám a bloudím jen, co ráno otevřu oči a vůbec nejde jen o běhání :-) Peggy

    OdpovědětVymazat
  2. Jjo, souhlas, myslim si, ze ti z nas, co si udrzi takovy ten okouzlene udiveny pohled na svet si to vic uzivaji, ale mohu se prirozene mylit:)... Proste se mi libi se kochat:)! Nakonec jsem i 33km vcera dal, takze i nejaky trenink to snad byl:). MSF!

    OdpovědětVymazat
  3. uz jsem hlasovala:)).. бадуh

    OdpovědětVymazat
  4. Vše co děláme má nějaký blahodárný přínos jen dost často nejsme schopni ho definovat neboď to ještě nebylo vědecky potvrzeno. Kdyby bylo správné jen to co dělá většina ostatních tak jsme ještě v jeskyních. Duležité je dělat si radost třeba během nebo zahradou vlestně je jedno čím hlavně si z toho nedělat povinnost.
    Nezapomen ale že i radost musí odpočívat jinak se unaví a přestane fungovat stejně jako jiné věci. :)) MSF

    OdpovědětVymazat
  5. :-)) Super a krásný fotky. :-) Budu muset taky občas zabloudit... :-)

    OdpovědětVymazat
  6. 2 ll: moudry a presny komentar..:) ja si snazim delat radost pravidelne, nenapadne..:) MSF!
    2 jitka: Dik, ale to jsou vsechno "fotky" z meho iPhone, pro me spis takove zachyceni nalady a pripomenuti pocitu, jake jsem mel.. Hodne stesti na zeleznaka/zeleznacku:).

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...