středa 25. května 2011

...it's a real emergency! .. :)

Nevím, jak moc znáte film Pravá blondýnka (v orig. Legally blond), kde hlavní hrdinka v úvodu, když je zasažena faktem, že si její chlapec našel jinou, rychle nasedne do auta, vyrazí do nejbližšího "Nail studia" nechat si udělat manikúru.. Přičemž přivolá obsluhu zoufalým pohledem, se slzami v očích a se slovy, promiňte, je to skutečně závažné!:)

V tomto duchu probíhalo u mě pár posledních dní. Tradičně posunuju nás domeček do závěrečné fáze a protože běhání je můj ryze soukromý koníček, tak teď je obzvlášť těžké najít čas, když věci kolem hoří a nedají se odložit ani posunout do nočních hodin. Třeba o víkendu to nejdříve vypadalo, že se prachu a nepořádku uvnitř nikdy nezbavíme a bylo potřeba začít navážet i nějaký nábytek dovnitř, takže jsem v sobotu místo dlouhého běhu celý den až do pozdního večera uklízel (i když jsme měli další pomocníky), běhal po žebříku (zatím nejsou schody), v neděli přivezli kusy nábytku a musel jsem při tom pracovat. Nebyl bych to já, abych se už neusadil "na jedné z teras", nezapojil počítač, internet přes svůj iPhone a pilně řešil, psal a počítal. A užíval si:). Ale tím pádem na běhání nedošlo..:(

V pondělí po ránu taky nic a už jsem byl "drobet" nervóznější, takže jsem později odpoledne v práci přerušil jednoho anglického návštěvníka, který pořád se mnou chtěl diskutovat se stejnými slovy.. Musím domů, je to skutečně naléhavé!!! :) A taky bylo. Lehce po 6h jsem měl boty na nohou a dal jsem si celkem intenzivních 20km, .. ten pocit, však to znáte... Sice v úterý a středu jsem po večerech sotva urval čas na 15 a 11km, ale bylo to jako v té reklamě na instantni polévku.. "Rychlovka, ale potěší!":)

A tak to beru stejně jako mazák čekající na civil, který poslední průtahy, prodlužování a nepříjemnosti odbýva s úsměvem a říká si.. Tohle zvládnu, tohle odsedím i holým zadkem na rozpálených kamnech:). Nebo když už se někdy ke konci delšího běhu těším domů, tak si říkám, posledních 5-10km? To přeci dám i po prd.li:) !!!

Takže klídek, pijánko, mazurka.. Radovat se je třeba, obzvlášť, když dobrých zpráv není mnoho a cíl se může ztrácet na chvíli v mlhách. Proto jsem dnes koupil naší Derivaci:) obojek, řemínek, pár hraček a těším se, že v neděli už bude s náma! [To aby těch zmatků zase nebylo málo:)]

Ať se daří, 12:)!

14 komentářů:

  1. Mamut už je za lesem jáma je hotová ted už jen opálit oštěpy a těšit se jak si to užijem. Miloš prognozuje vedro já si říkam aby to nebylo zadara zrovna bude lejt jak z konve no uvidíme. Ta moje půlka bude hezká turistika ostatně nachozeno (a opuchejřováno) mám docela dost :))
    Takže at se ti pěkně ladí MSF.

    OdpovědětVymazat
  2. Krasne pracovni prostredi, hlavne, aby se vyrazne neochladilo .)
    Na mamuta drzim palce. Moje prognoza je, ze at je, jak chce, pobezi se Ti hezky, protoze jsi si ted paradne odpocinul :)

    OdpovědětVymazat
  3. Sním či bdím? Normálně jsem otevřela tvůj blog? Jsi zpět? Sláva!!! Akorát mě děsí ten poslední odstavec: koupil jsem pár pomůcek: obojek, řemínek... No teda! :oD

    OdpovědětVymazat
  4. Honzo, koukám že na terase je práce ještě docela dost, ale neboj všechno chce svůj čas :o)
    Na Mammuta ti přeji hlavně pohodu a čistou hlavu - když už čistá nebude před tím, tak během těch náročných kilometrů ji určitě vyčistíš :o)
    Budu posílat pozitivní energii všem známým, kteří se letos na 1/4, 1/2 a celého Mammuta vydají.

    OdpovědětVymazat
  5. Mili kamaradi! Moc dekuji za podporu! Doba je tak hekticka a jak rika klasik vymknuta z kloubu, sili:)! takze jsem cele dny na stavbe (beru jeste posledni dny lonske a zacinam letosni dovolenou), montuje, stehuje, uklizim skladam.. Vozim chybejici material.. Proste kmitam, aby ten stavebni finish byl ten spravny..V ukradnutych minutach a hodinkach se snazim jeste behat, ale verim, ze ted uz to ani nezachranim, ani nepokazim:)!
    DIKY!

    OdpovědětVymazat
  6. 2 ll: Hola, hola, mamut vola! ~ tesim se, ze v patek vyrazim a do toho!:) Doufam, ze se uvidime vitezne v cili!
    2 S0c: Uz mi privezli nove "srdce" do meho "pentagonu", aneb krasny obrovsky rack (aneb rozvadec) do me technicke mistnosti, kam mam zaveden vic jak km kabelu z domecku, takze prace bude mit nove rozmery! [ony i filmy:)]
    2 Pulec: Nejak jsem to ve zmatcich po upravach zapomnel zapnout a protoze neverim na nahody, tak jsem to tak nechal. Ty hlavni duvod pro ilegalitu jsem nejak osetril, psal jsem si blog od zacatku a tak jsem to vzal jako znameni. Pokud to nebude nutne, nebudu se skryvat:).
    2 bubo: No za vsechny moc dekuju. Myslim si, ze to bude potreba, i kdyz moje nejmilejsi manzelka, jasne slunecko:), prohlasila, ze to dam.. to preci jenom pobezim - to delam rad, to je muj konicek.. Navic pobezim sam, nepotahnu zadne skrine, kameny, sut..:).
    Takze mamutum zdar!

    OdpovědětVymazat
  7. Honzo, musím se pochlubit, když sdílíme ten stejný vesmír. Po dvou týdenním čekání na teplou vodu, po děsně dlouhém čekání na dveře u sprchového koutu (kdy jsem po každé sprše musela doplavat ke dveřím koupelny, abych se vůbec dostala ven), my dneska udělali už i kuchyň. Takže všechny krabice definitivně vybaleny :-))) Teď už jen státnice, snad příjímačky a pak už bude trocha klidu a po dvou měsících se i pořádně vyspím. Chápu, soucítím, držím palce.

    OdpovědětVymazat
  8. Fakt jsi udělal to nejlepší, co jsi mohl, protože si nám (můžu mluvit za všechny, že?) chyběl. Chyběla ta jistota, že si Tě v neděli (plus mínus) přečteme. Tu díru po tobě neměl šanci nikdo zaplnit.
    No, po sezoně to ještě probereme u kávy ;o))

    OdpovědětVymazat
  9. 2 Peggy: No domecek skoro hotov, ale nemam jeste zapojeny kotel, UT a teplou vodu, ale hlavne nejsou zapojene odpady:(, coz je neprijemne. Ale vidim uz na konec.. Asi tak nejak kdyz na PIMu probihas Husakovym tichem do kopecka a rikas si, to uz dam!!! :)
    2 Pulec: Dik, budu se na tradicni setkani tesit.

    OdpovědětVymazat
  10. Sním či bdím? Blog je tu zpátky! Chyběl tu a doufala jsem, že ho zase otevřeš. Děkuji :-)

    OdpovědětVymazat
  11. 2 adam a jitka: verim na nahody a znameni... neco nezbytnosti jsem "poresil" a kdyz jsem souhrou nahod nechal omylem otevreny blog, tak uz jsem to tak nechal.:) Nikde neinzeruju, psal jsem si vzdycky, tak jakypak copak:)..Dik!

    OdpovědětVymazat
  12. Tak jsem zkusila po dlouhé době dnes kliknout na tvůj blog ač jsem věděla, že už ho máš zavřený,a jsem také mile překvapena. A ráda. Tak a´t to běhá.
    Janka

    OdpovědětVymazat
  13. 2 kopretina: Diky:), ovsem je to "boj":) a vlastne to je na tom hezke.. 12:)

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...