pondělí 9. května 2011

THESE are the times that try men's souls...

Dovolil jsem si začít úvodními slovy asi nejsilnější eseje, kterou kdy napsal Thomase Paine (Crisis, 1776) a byla podle mě důležitým mezníkem, který zvrátil americkou občanskou válku. [G.Washington jej nechával předčítat americkým vojákům, pro zájemce zde.. celkem silné, má to ten správný náboj.. doporučuji přečíst..]

Ano TEĎ je ten právě čas, který zkouší sílu mé duše, moji "víry"... práce na rekonstrukci domku se ženou do opravdového finále, je potřeba detailně dohlížet na logistiku, kompletaci a různé dodělávky... V práci končí nebo finišuje řada projektů, semestr.. blázinec:). A v sobotu nad ránem mě probudila šílená bolest v krku. A to jsem měl naplánováno běžet 60km..:(

Co teď, říkal jsem si, ale nakonec jsem to vzal jako znamení. Přeci nejsem ideolog ani vrcholový sportovec. Prostě jsem běhání přes víkend odpískal a místo toho jsem strávil plné dva dny prací na domku, kompletací skříněk, úklidem, dohledem na stavaře, zakopáváním cca 50m vody a elektriky v zahradě. Prostě dodělal jsem nutné resty, s tím, že tělo mělo (crosstraining jaksvinja) možnost se uzdravit.. Ani jsem v neděli nebyl na schůzce běžců v restauračním zařízení.

Dneska (v pondělí ) si půjdu zaběhat až navečer a vyběhnu do fakt silného týdne. Ve čtvrtek a pátek si vezmu ještě loňskou dovolenou:), jednak abych mohl odběhat tu 60km záležitost a jednak v klidu dohlížet a kompletovat stavbu. V pátek nepoběžím, v sobotu lehce a v neděli dám zbývající dlouhý běh (40km), .. [konzultováno s Milošem:)] a tak pokud věci půjdou aspoň trochu jak mají, tak to bude velmi zajímavý a silný týden.

Asi proto jsem si přečetl "Crisis", abych věděl, kdy se vyburcovat, abych si uvědomil, proč všechno dělám a kvůli čemu bojuji! A aby se mi přitom ze života nevytratila tolik potřebná radost a nadšení!

Zatím se daří, i když ... THESE are the times that try men's souls... :)

pro potěšení si dodávám ještě pár dalších útržků, které mi pořád různě zvoní v hlavě...:) ...

[What we obtain too cheap, we esteem too lightly: it is dearness only that gives every thing its value. Heaven knows how to put a proper price upon its goods...]

Držte mi palce..

příště zase vesele, neboť mám veselé a pozitivní zážitky, jen se teď musím patřičně vyburcovat!

12:)

7 komentářů:

  1. Jsem ty plánované kilometry četla dvakrát. Myslela jsem, že mě šálí zrak :-) Hodně štěstí.

    OdpovědětVymazat
  2. Peggy diky za podporu, myslim, ze v teto napnute dobe:) je potreba dvojnasob.. Zatim se mi ruzne meni ctvrtek, je klidne mozne, ze prehodim.. ctvrtek cca 40 a nedele co nejvic.. Protoze to vypada, ze se dostanu na "trasu" az kolem poledne, kvuli stavbe a maji byt bourky:), budu (jako tradicne) asi improvizovat :). Tobe taky at se dari! MSF!

    OdpovědětVymazat
  3. Musim říct že tvé motivační prostředky jsou mimo mojí mísu :))
    Že během 3 dni chces dat 100km na dva zátahy to je už uplně mimo. Protože mam pocit že věci nefungují u všech stejně a asi jsou vyvolení kteří maji tu šanci se toho účastnit.
    O víkendu mě mé tělo přesvědčilo o tom že mezi vyvolené nepatřím. :(
    Konečně sem si šel zaběhat opatrně a celkem pohoda plán byl 15km i s občerstvovací zastávkou u maminky :)) na 12 km. Tak se i stalo no trochu víc sem se zakecal slupnul banán a říkam parada domu si to možná prodloužim. Vylezu před barák pomalu rozhejbávam rozsedělé nohy a po kilometru zacínám cejtit koleno kua to sem nikdy necejtil rikam dlouho sem sedel to se rozhejbá. tak sem to další dva kilometry rozhejbal rikam pohoda domu kilometr . Na přechodu sem musel chvilku čekat aby mě domu nedovezla ta dodavka co nezastavila. No a pak to přislo . Koleno si vzpamatovalo a já domu sotva došel . Naprostá ztráta iluzí. Nechápu , nechápu . Ale vypada to že koleno uz po 1 dnu se uklidnilo vubec nevim co to bylo.
    Takže držím palce at se ti tvůj plán podaří a ve zdraví a radosti ho zvládneš. MSF

    OdpovědětVymazat
  4. Lubosi, to co chci a to co dam, mohou byt ve finale uplne rozdilne veci:(... Zatim citim, ze jak jsem behal furt tak zodpovedne a porad/furt, takze by snad telo melo byt ok [tuk-tuk], myslim, ze duse a hlava potrebuje ten trening...
    Ja verim na "znameni" a pri tech vsech fakt zmatcich se na ty dlouhe vybehy tesim... Dava mi to pocit svobody a vzdalenost je relativni. Nekoho muze naplnovat 10, jineho 40, a jine nadsence i o moc vic km. O tom to neni, ten pocit, rekl bych je dulezitejsi..
    Jednou Milos povidal, ze prerusene behy jsou nejzaludnejsi mrcha a vedou nejcasteji ke zranenim.. Proto neprerusuji:).. To bude ok, uvidis.

    OdpovědětVymazat
  5. :) Tak jsem za posledni tyden precetla uplne vsechny prispevky od zacatku blogu az sem. Musim rict, ze jsem se u toho fakt dost nasmala, nektere pasaze jsem cetla nahlas i pro Davida a te motivace, co jsem nacerpala... :) Uzasny.

    OdpovědětVymazat
  6. To me moc tesi:)... ja jsem si kdysi slibil, ze az se prestehuji do domecku, tak spustim "ohackovani" a ten zacatek blogu, kdy jsem to nepouzival tak necham dodelat hacky a carky... No at se dari, ty zase zacnes behat a co vic, budes zeleznacka!:). MSF!

    OdpovědětVymazat
  7. Honzo máš naprostou pravdu v tom, že co získáme moc lehce, toho si poté třeba nevážíme. Obdivuji tě za tvou buldočí povahu a nebojím se, že by jsi vše nezvládl ke spokojenosti své i tvých blízkých.

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...