neděle 12. června 2011

Jak jsem se opět -- sice neplánovaně, ale o to kvalitněji -- čistil...:)

Nelze při této příležitosti nevzpomenout na jednoho známého homeopata, který vždy, když se někomu z blízkých udělá nějak šoufl, případně se osype, má vyrážku, potažený jazyk, rýmu, atp. tak to vítá s radosti a s úsměvem a říká, to je potřeba, tělo se čistí!:). A tak jsem po mamutovi [asi možná jako reakci na nějaké místní jihočeské či rakouské jídlo- a pozor nebyly to klíčky!:)] dostal neuvěřitelnou žaludeční a střevní virózu.
Normální léky jako immodium nebo endiaron to nechávaly celkem být, abych byl úplně upřímný, měl jsem to načasované a používal jednoduché převodní tabulky/vzorce. Například, cesta do práce=1 ediaron, dopolední práce s možnosti opuštění budovy=2 ediarony, apod.:). Moje nejmilejší manželka jasné slunéčko, po té, když jsem ji říkal, "běh venku v Prokopáku=2 nebo 3 endiarony? " :), prohlásila, že se už do toho jako lékař musí vložit sama a nasadila mi něco, co se bere v Egyptě, či v exotických zemích a pátek již byl klidnější, dneska v neděli jsem dokonce v deštivém ranním běhu byl naprosto v pohodě.:)

A tak jsem si mohl s řadou lidí několikrát zopakovat svůj oblíbený pozdrav.."To jsem rád, že Vás zase vidím!" Tedy, mezi nama, já ho snad nejčastěji používám při styku s dopraváky, to vždy křepce vyskočím z automobilu a s úsměvem na rtech hlaholím své "To jsem rád, že Vás zase vidím!!!" Většinou jsem raději za prostoduchého prosťáčka/pomateného inteligenta, nad kterým mávnou rukou, případně si zaťukají na čelo (jako jestli jsem doma)... Jako tuhle, když mě nejdřív chytili u Václaváku v zákazu vjezdu [Moje vysvětlení je naprosto odrovnalo..zabloudil jsem, jedu do Karlina a jinak než podle tramvaje to odsud neznám:)], ovšem, když mě stejná parta o hodku později kontrolovala na Senovážném náměstí, jsem je dostal s prosbou, jestli by mi neukázali směr na magistrálu, že tady celou dobu bloudím..:). Podobně jsem při cestě na mamuta vyklouzl z toho, že jsem nechal doklady od auta doma!:) Ano, ano, neplatil jsem ani v jednom případě pokutu, neměl jsem nepříjemnosti, protože to jsou hodní chlapci a poznají zmateného a slušného člověka.:)

Sláva! Tak jsem tedy opět zpátky u veselého i když o to zmatenějšího běhání. Dneska brzo po ránu, v šíleném dešti, při kličkování mezi kalužemi a šneky jsem narazil na jednu známou v Prokopáku. Možná právě proto jsem hned volal to své.. "To jsem rád, že Vás zase ..."-- v tom jsem se včas zarazil a dokončil -- " .. potkávám!" Ta paní je totiž slepá.

Ať se nám hezky běhá! 12:)

PS. Zmatky, domek stále není hotov, ale slovy PIMu, už jsme podběhli Husákovým tichem a vbíháme do Pařížské. Takže brzo!!!

8 komentářů:

  1. Takže se vlastně dá říct že jsi se z toho mamuta ještě dodatečně ........ :))) A ty to na sebe ještě práskneš :)) Je vidět že jsi běhavec se vším všudy :) Dnes ti snad ani nebudu přát "tak ať to běhá" :) MSF

    OdpovědětVymazat
  2. To jsme na tom byli stejně. Já to chytl v neděli odpoledne a trvalo to do středy. Asi se tělo opožděně bránilo pitomým nápadům, jako je pobíhání po rakouskočeské hranici. Nebo že by se očistou připravovalo již na další ročník?

    OdpovědětVymazat
  3. 2 ll: Naopak je lepe to na sebe prasknout, ono se to stejne nakonec provali:). Ale ted uz beham normalne, bez "podpurnych prostredku".. Snad zitra zase navecer urvu nejaky cas..
    2 ju: Tak to jsi me potesil. Ja mel takove podezreni na ten kozi syr:) a na neco (bramborovy salat) v predvecer Silvy.. No hlavne, ze jsme si to "uzili". Hezky uzivej, snad pristi rok.. 12:)

    OdpovědětVymazat
  4. Minulý týden při venčení psů jsem potkala běžce, proběhl okolo mne a já se najednou slyším říkat: "Bože, já vám táák závidím!" Musel si myslet, že jsem dement, pak okolo mě proběhl ještě asi dvakrát a raději se díval do země. Takže bych potřebovala sebekontrolu jako máš ty. Mluvím rychleji než myslím :-) Peggy

    OdpovědětVymazat
  5. 2 Peggy: Neboj se, ty jsi behu propadla, ono zase k sobe najdete cestu. Ten pribeh ma urcite happy-end, ja to vim. MSF!

    OdpovědětVymazat
  6. Na tu slanou vodu je to ideální úvod

    Stach

    OdpovědětVymazat
  7. Honzo, díky za "návod" jak na dopraváky :o))) Poslední dobou mě staví vždy když jedu na závody nebo ze závodů :o)
    Máš super schopnost - vždy mě něčím rozesměješ :o)))
    A s tou běhavkou - ber to jako intervalový trénink na opravdu krátké vzdálenosti :o))))))
    MSF

    OdpovědětVymazat
  8. 2 1bubobubo: Tak to me tesi:), ovsem, ja mam nekdy problem, ze se v tech vypjatych situacich mam tendenci se zacit smat:), protoze treba vidim ten veseley rozmer. To je pak prusvih:).

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...