pondělí 30. dubna 2012

Díky běhu!!


Dobří kamarádi a dobří známí mi často říkají, že bych měl opustit pozici lamy a "upgradovat" svůj běžecký statut:). Že už vůbec nejsem lama, že to že sebe jen dělám:),... někteří mi bláhově dokonce napsali o radu.. No a taky se následně pravda ukázala v celé své nahotě...:)

Maličko odbočím - V téhle chvíli si musím připomenout hlubokou životní zkušenost moji babičky, která nám tradičně připomínala, že my -- naše rodina-- jsme (jako sedláci) věcem moc nerozuměli, ale že se nám většinou všechno na poli všechno vedlo a dařilo.. Prostě čím větší trouba, tím větší brambory...:) a ještě dodávala, ale ať nikomu neradíme, že ten, komu jsme kdy poradili, ten určitě zabloudil a kdo ví, jestli není ještě na cestě:). Měla hlubokou pravdu, znovu musím souhlasit...

Samozřejmě, že nějaký čas běhám, pár tisíc km jsem už uběhl a tak určitě už i pár rozumných zásad dodržuju, snažím se vždy poctivě, různorodě, střídat boty, usilí, délku, atd. ale vím že mé zkušenosti, jsou toliko moje:), že většina věcí, které dělám, fungují asi jenom na mě a používat je na jiné lidi může být nebezpečné. V poslední době chudák April trpí s kolenem:), ll s nohama a těm jsem taky "poradil"...

Ano, je na čase změnit drobet status, a to z lamy na troubu, možná se přidržím toho (hloupého) Honzy nebo (zmateného) Janka ... se zásadou proboha neradit a nekomentovat, neříkat, co bys dělal ty! :) :)

Jak jsem teď měl rodinné oslavy, tak mě na nich moc potěšila jedna rodinná historka. Den před tím, než jsem se narodil, šla moje maminka pěšky ze své rodné vesnice až do města, kde bydleli.. no asi 12-15km. O půlnoci se vzbudila a vyrazila pěšky (jak jinak) do porodnice vzdálené asi 2km? ... Prý, když vyprávěla o svém večerním a nočním putování na pokoji po porodu, tak to starý porodník zkušeně komentoval se slovy... "jjo, tomu chlapci nikdy nebude pro km daleko" :)... Moc mě to potěšilo a zatím to vždy byla pravda a tak snad mi to vydrží co nejdéle:).

A tady si dovolím porušit svoji zásadu neradit, protože je to "neškodná" rada a já ji praktikuju pořád a sem určitě patří... Musím poděkovat, za to všechno.. Nevím sice komu, ale musím.. Za to, že můžu běhat, jak jsem si poslední den, běh, km.. užil, jak je to skvělý.. Pochválit se a poděkovat. Toho poděkování není samozřejmě nikdy dost..

A tak díky, díky! Díky bohu, díky běhu, díky všemu:)...

Ať nám to hezky, radostně a co nejdéle běhá. 12:)

16 komentářů:

  1. :-)) To se zase jednou povedlo. maminka před porodem a tys ji takhle donutil chodit sem a tam. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja uz jsem mamince nekolikrat podekoval a jeste podekuju.. Sice kdyz jsem byl mensi, tak jsem zil v domneni, ze moji prvni kytku v zivote jsme dostali s maminkou napul:), ale pak jsem pochopil, ze byla pravem jenom pro ni. MSF! 12:)

      Vymazat
  2. To je krasny - to podekovani :) A historka taky, vsechno se tim vysvetluje :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)... No doma mi to tak rikali, ze to vlastne neni moje zasluha a s tim musim do jiste miry souhlasit.. 12:)

      Vymazat
  3. Musím se zeptat v rodině, jestli někdo nechodil tak pomalu jako já :-)
    Jinak tradičně skvělé, nabíjející.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) zjisti a dej vedet. Jinak s deri pilne trenujeme na zabrackou 25... uvidim, mozna s sebou bezmu nejaky bagl, kdyby bylo moc horko, abych ji kousek poponesl:). MSF! 12:)

      Vymazat
  4. Podekovat musis predevsim sam sobe, za svoje usili, vytrvalost, odvahu a vydrz. A mamince.. Kdyz uz jsme u tech prislovi, napada me jeste: "Trp, kozace, budes atamanem!" A aby ses dal nedrasal, odpajdala jsem 7 km, prezila to a ve stredu mam rande s fyzioterapeutem. Bude zase dobre, hlavne behej a pis!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No koukal jsem na runfreeonline.. hned je mi lip:), ovsem strez se me na neco ptat:).. jak rikala babicka, komu jsme poradili, ten je jeste na ceste:). Drzim palce! MSF! 12:)

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. :), dik, preju brzky sundani slusive sadry a pozvolne radostny pobihani, jezdeni a plavani.. 12:)

      Vymazat
  6. Hele když tak měníš ten status :) A buchty budou ??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Buchty, nebo i kolace jiste budou.. :), po netu to nejde, tedy zatim..aspon virtualni kolacek.. (0).. 12:)

      Vymazat
    2. Tak jsi me odhalil.. ja jsem jsem schopen rychle upect akorat fidorku:), ale pokud bude cas, tak i na kolace dojde, slibuju.. 12:)

      Vymazat
    3. No, tak to už vlastně bylo jasný před narozením, co z tebe bude:-). Krásně napsané.

      Vymazat
  7. Inspirující článek - je fakt, že děkování není nikdy dost. A tak Honzo díky moc, že jsi mi dneska zase vyloudil (pomocí tvého článku)úsměv na tváři :-)A koláče vezmi na SNR - plnou nůši :-))))))))))) Měj se krásně.

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...