čtvrtek 12. dubna 2012

Zdání klame - aneb lama trenérem? :)

Většinou si pejskaři dělají legraci, že se pes a pán se po nějaké době začnou podobat jeden druhému, jako by byli z jednoho vrhu:) -- tedy, ať už fyzickým vzhledem, nebo i povahovými vlastnostmi. Asi něco na tom bude, protože Deri a já už teď máme spoustu věci společných.

Především, že zdání klame. Ani jeden z nás nevypadá na zarputilého pobíhače, který je trati ochoten vypustit duši, ale přitom je rozhodnutý si to děsně užívat:). Oba máme krátký nožičky a tak s nima o to rychleji musíme kmitat, při pobíhání jsme takoví zmatení, ale šíleně šťastní, když nakonec doběhneme domů k té svoji misce:). To se to potom -- tedy jen na chvíli a tajně -- krásně lenoší:).

Prostě, řada mých tradičních víkendových dlouhých běhů v posledním měsíci vzala za své, tedy změnila se. Už jsem se delší čas nedostal mimo velký okruh Prokopského údolí a trochu mi to chybí:) ale jen trochu.. [Ostatně hned po Brdské to určitě napravím!] samozřejmě mám svého "běhacího"pejska a tak je potřeba s ní být aby netrpěla:).

Představte si.. Já lama jsem se pasoval na trenéra:), vedu Deri tréninkový deník, píšu si její km, přemýšlím, o struktuře tratě, způsobu běhu..:).. ale hlavně abychom co nejvíc běhali spolu. No, někdy si říkám, neměl bych tě radši nechat doma? Pak se kouknu na ten její pohled a Julia Roberts a všechny hrdinky romantických komedií se mohou jít schovat.. Pohled té moji "běhající veverky" je takovou směsicí lásky a obdivu, že jako každý normální chlap kapituluju a jdu za -- tedy se -- svou životní psí láskou .. běhat.:)

Postupně se naše trasy v údolí prodloužily z 8 na 10, pak na 14.. 16.. no a tento víkend holka uběhla úctyhodných 20.7.. Měl jsem sice takové pokušení to protáhnout na 1/2M, ale říkal jsem jí, no běžíš sice statečně, ale seš moje.. já se taky držím do posledních sil statečně:).. a tak jsme radši zatočili domů.. Deri rychle vypila snad další hektolitr vody a pak jako správný ultra to hned vyvrhla:).. oklepala se a pak už byla OK. Stín by to jistě nějak trefně okomentoval, já jen vnímám, že je to skutečně můj pes, moje Derivace, budoucí ultra veverka:). No musím ale teď trochu umírnit dávky:), držet 20km jako maximum. Jedna věc mi ale včera došla. Já si celou dobu naivně myslel, že jsem JÁ trenér a trénuju svého psa. Zdání klame! Já jsem přeci lama, ONA je trenér a trénuje mě!:)

Přede mnou je první skutečný kontrolní bod. Tuto sobotu se běží Brdská stezka (50km) a tak se do té směsice nadšení a plánování zase trochu pochybovačně ptám... jsem na ní dobře připraven? Vždyť těch dlouhých běhu jsem tolik zase nedal.. Běhal jsem spíš tak nějak do práce s práce a s Deri a hlavně pro radost. Někdy to bylo rychlejší, ale většinou -- jak by řekli odborníci -- takové jalové:)...


Ale to by nebylo fér. Zavřu oči a vidím tu šílenou radost svoji Deri, když spolu běháme (teď už na volno!) v údolí, jak se mnou ráda vybíhá dlouhý stráně, na "občerstvovačkách" se ráchá v potocích a pak zase rychle spěchá zpátky na trať.. Vidím tu řadu km do práce a z práce, a jak se mi často nechtělo:), a jak jsem někdy musel na zpáteční cestě zabojovat s myslí:)..

Prostě nevím, jak Brdská v sobotu dopadne, ale nemohl jsem udělat víc, určitě si to užiju až na kost:), budu se snažit běžet co to půjde. Budu se snažit nezklamat svého trenéra a parťáka. Neboj Deri, poběžím, jako bychom byli spolu, a hned v neděli si to spolu vynahradíme!:)

Cítím se skvěle, není se na co vymlouvat. Držte mi palce, třeba se podaří i něco, co bude pod magickým časem 4:44, láká mě tmavě šedivá labuť co sedí na 4:32. :).. Ale možná je moc černá:). Tak jako tak, Brdské zdar!

Díky trenére! Jdu do toho!! 12:)

34 komentářů:

  1. To je tak uzasny! Nechces sem dat ofocenou treba jednu stranku jejiho deniku? :-) Podle me je krasny jak se o ni staras! V Centralu zdar :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) dik, ale ono je to trochu obracene.. Ona se stara o me:). Ted jak lilo, byli jsme spolu behat (9km, Brdska se blizi) a v te strani se to opravdu smekalo a ona i pockala, kdyz mi to prohrablo:)... Jednu dobu jsem premyslel, ze bych ji zalozil profil na runsaturday:), ale pisu ji vzdy behy, co jsme bezeli spolu tam, takze neni rozhodne odstrcena.:)
      Deri v parku bezi na voditku.. jakmile se odklonime od rybnika s troubou metra a zamirime domu, odepinam voditko, Deri ovsem zpusobne bezi vetsinou vedle nebo za moji nohou... Jen obcas vepredu..MSF! Prokopaku zdar! 12:)

      Vymazat
  2. Honzo budu ti v sobotu držet pěsti. Brdskou jsem měl letos také v plánu (rozhodnutí z loňska),ale zdraví tomu plánu nějak nepomohlo. 50km bych určitě ještě nedal:-))) Tebe a tvůj výkon pasuji někam mezi 4:21 a 4:34. Spíše ale k té nižší hranici!

    OdpovědětVymazat
  3. Honza12: Běhajícího trenéra ti závidím. Já když někdy vyběhnu s tou naší línou bečkou :D, tak mi po pár set metrech stávkuje a jen zaběhnu za strom, tak začne zoufale štěkat, že se ztratila.

    Jednou chytla stopu z předešlého dne a běžela na druhou stranu přehrady, kde zase štěkala a strašila malé děti. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ta moje veverka:), ta se neda.. jak rikam, zdani klame.. typicky behaci velci psi casto zlenivi, nekdy i ztlousnou, tyhle motorovy mysi:) vetsinou behaj dokud nepadnou, tedy moje Deri rozhodne:). a pak je tady vyhoda.. ona nevazi vic nez 5kg, to se da i chvili nosit:). MSF! 12:)

      Vymazat
  4. Myslim, ze se dokonce konaji zavody pro posadku "bezec+pes". Kdysi o tom hodne psalo Devce se Zacharym (http://devce.bloguje.cz/) ... mozna byste to mohli spolu zkusit, nekdy jen tak :)

    S tim pobyhanim a Brdskou 50 je to tak jak ma byt. Fyzicky nabehano mas, a psychicky ses taky odpocatej. Ono se mucit a premahat na dlouhych bezich je sice skvela investice do budoucna, ale psychicky to taky dost vycerpa. Na Brdskou budes v hlave cerstvej ... a to vyda za hodne. Budu drzet palce !!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc diky! Takovy slova obzvlast potesi... Fakt nevim, co bude, je to kus cesty, prevyseni, bude asi prset:), mozna vitr i chlad:), ale jiste, jiste si to uziju. moc dik!! 12:)

      Vymazat
  5. Mas pravdu, trener je Deri - bezi prvni a diktuje, kudy odbocit... :))
    V sobotu budu drzet palce a zavider, nakonec to ani jako ten pochod nepujdeme, nebot me posilnila nejaka strevni viroza... tak snad treba za rok :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no skoda, rikal jsem si, ze te budu na prilehlych trasach hledat:), i kdyz strevni zalezitosti, to chce klid, nebo aspon liduprosty les:). hodne zdaru!

      Vymazat
  6. Nektere (ctyrnohe) clenky tymu AprilRuns se smeji pod vousy pri pomysleni, ze zatimco ony samy lezi na zahrade, jini ctyrnozi pobihaci propadli strukturovanemu bezeckemu treninku. Budeme na vas v sobotu moc myslet - April si urcite jeste pamatuje nas lonsky vyslap po brdskych kopcich za babiccinou chalupou. Drzte se

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. moc dik, April by koukala, jak by kolem ni Deri krouzila ty svoje osmicky:). to je frkot.. tak at je april lip! 12:)

      Vymazat
  7. Teď jsem si pustil to video. Nebylo by lepší dát ho bez zvuku? :-D Nebo nějakou pěknou hudbu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslis ta prace k infarktu meho nejmenovanoho kameramana:):)???... Naopak to dodava autenticnosti.. uz je velky kus vystoupan, kameraman jeste pred smrti:) chtel udelat dobry skutek a tak natocil s jakou lehkosti a pohodou mi dokoncujeme kopec.. 12:)

      Vymazat
    2. Ano, myslel jsem toho funila.:)

      Vymazat
    3. To jsem nevedel, ze vy TT jste takovi citlivky:), mne se zda, ze ve finale tam vsichni nechavate dusi, kazdej treti v cilove casti zvraci:), coz ja desne ocenuju.. a tady se ti statecne bojujici a dychajici kameraman nelibi:)... Hodne zdaru pri dychani!:) Mimochodem ten tvuj kraul je impozantni, ja uz bych se davno utopil..12:)

      Vymazat
    4. Funící kameraman se mi nelíbil, protože mi připomněl, že to zítra nebude žádná legrace. :-)

      Vymazat
  8. Z napsaného je jasné, že to v sobotu klapne.
    Takovou pohodu před takovou "náloží" (= pro mě) bych chtěl někdy zažít.
    Já se třeba zítra chystám zaběhnout druhou letošní soukromou třicítku a cuká to ve mě nervozitou a pochybami..

    Honzo, to bude skvělý čas!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, nevim, jak to bude, netusim, jak cas, ale vic jsem nemohl udelat, Stin ma pravdu, psychicky jsem v pohode a silny, ostatni se nejak srovna:). Drzim palce na 30! 12:)

      Vymazat
  9. At to delá radost já behám taky s Argem je to super. Tu 50ku si hlavne uzí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak vis o cem mluvim:).. behani se psem - v mem pripade se psi slecnou --ktera me bezvyhradne miluje, to ma neuveritelnej naboj... Moc diky, urcite si budu uzivat, bez ohledu na pocasi.. jedu si to tam fakt protesit. 12:)

      Vymazat
  10. Držím všechny palce, co mám! Aby sis to užil, aby se ti v podobě příjemného (i když vyčerpávajícího) zážitku vrátily ty mraky poctivě naběhaných hodin/dnů/týdnů/měsíců..a abys ji potkal, tu krásku nejčernější :) Drž se!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc hezky prani! Dik, Tobe taky preju priznive nakloneny cerny labute:). Musime si delat radost.. Jinak to nejde! MSF! 12:)

      Vymazat
  11. Díky! Jinak to nejde..a jinak to neběží :)

    OdpovědětVymazat
  12. Honzo, závidím Ti, že si jdeš tu padesátku užít. Já si ji jdu protrpět. Loni za 4:41, letos rekord nepadne. Ale třeba někde po cestě z Tebe odpadne kus toho prožívání, já ho seberu a do cíle mě to dotlačí. Tak pořádně užívej.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ale prosim te:), ty vzdycky tak povidas..:).. a pak skvelej cas..:).. me nenachytas! tak se uvidime!! 12:)

      Vymazat
  13. Moc držíme s Gábinou palce na ty Brdy, dav

    OdpovědětVymazat
  14. Vůbec nechápu, o čem pochybuješ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vsak to vsecno doufam brzo proberem..tesim se na setkani.. No ted muzu mluvit.:) Deri mi totiz usnula na kline, zatimco pisu.. pochybovat je lidske.. i kdyz vim, ze jsem udelal maximum. Nicmene se moc tesim, rikam neni se na co vymlouvat, lip to neslo a ani bezet nemohlo:). MSF! Drzim palce do Pardubic? 12:)

      Vymazat
    2. Ale tak to víš že chápu. To měla být slova povzbuzení ;o)
      Držím samozřejmě pěsti a věřím, že přiběhneš s těmi nejlepšími pocity.

      Vymazat
  15. Honza12: Dřív mě nenapadlo napsat, protože to považuji za samozřejmé. Zítra to dáš! :-)

    Jak píše stín, máš naběháno, jsi v pohodě, Deri tě vytrénovala, co víc chtít? A že bys ty, zkušený pobíhač přepálil, toho se nebojím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, asi me z meho psani a pobihani trochu znas:), jedu si to uzit.. natesenej jsem jak deti na jeziska, nebo bezci na beziska:)...takze verim, ze to bude naprosto super.
      No ty zitra v tom Pernikove [jak jsme my vychodocesi rikali] neblazni..klid..pod 1:23 je spousta krasnych casu..:) drzim palce na ten nejhezci 1:11:), ale hlavne si to uzij. Ukaz tem "specialistum" :) jak behaji TT-nisti! MSF! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...