pátek 22. února 2013

Jak jsem (se) špatně namazal a jak jsem si "užíval"

V úterý jsem špatně namazal -- tedy skoro jako na běžkách.. lepil se mi sníh zespoda pod patou (nevhodně zvolených) běžeckých bot. V úterý totiž začal padat čerstvý sníh a já měl před sebou představu dvojsměrky. Z pondělí byly venku moje silniční Mizuna a tak jsem do nich bezmyšlenkovitě vklouzl a vyrazil [nevím jestli víte/znáte, ale Mizuno podkova pod patou je na silnici skvělá, ale mimo silnici úplně pitomá? Přesně se do ní vejdou a zapadnou silniční kameny, borová šiška.. a tak]. Za malou chvíli jsem byl jako na běžkách když se špatně namaže -- pod patou vždy kopec lepivého sněhu, co chvíli zastavím, oklepu a zase běžím dál..

Při seběhu z Barandovského mostu jsem si neuvědomil, že vlastně nemám podrážku a jak jsem se vyhýbal jednomu pejskovi, tak jsem s sebou pěkně majznul. Jeho panička koukala, co se děje a já na vysvětlenou dodávám, že jsem "špatně namazal", což ji rozesmálo a vtipně odpověděla, že podle toho, jak jsem sebou rychle plácnul, tak jsem spíš namazal až moc..:). No hlavně že neřekla, že jsem se namazal moc..:)

Ale za chvíli mi otrnulo.. běžím po nábřeží a už jsem (tedy věřil jsem tomu) získal určitý grif.. pár kroků běžím a pak patou posunu po zemí, čímž odřu lepicí se sníh.. když už mi to šlo úplně nejlépe, tak běžím kolem Žlutých lázní, kde -- jako na potvoru -- se zase vyhýbám pomalu jdoucímu psisku s pěknou paničkou. A jak jsem tak praktikoval ladné otírání pat, tak jsem to asi přehnal, smekl jsem se po patě, noty vyletěly svorně nahoru a já dopadl úplně natvrdo na měkkou část zad.:). Co myslíte? nějaká úcta ke "stáří"? :).. Kdepak smála se mi a prý co dělám? [Tyhle otázky miluju!:)]... Protože jsme byli před Žlutými lázněmi, tak mi to sepnulo a povídám.. Co by? Nic.. normální lázeňský švihák.. Jak vidím lázně a pěknou ženskou, tak s sebou švihnu!:)

Aby to nebylo jednoduché, tak mi středa nevyšla na běhání a ve čtvrtek jsem byl od 4 ráno služebně mimo. Večer při návratu že služebky jsme s Deri tak nějak "zoufale" běželi na louku a zpět (10km) s tím, že si na pátek beru dovolenou a poběžím třeba někam dál..
Původně s Lubošem naplánovaný spartakiádní běh na Karlštejn jsem kvůli velkému mrazu a Lubošovo práci nakonec přesunul na jindy a tak ve čtvrtek večer mi povídá moje nejmilejší manželka, jasné slunéčko... "To se budeš divit, jaká jsem hodná! Když máš zítra to volno, tak jsem ti domluvila na chirurgii, že se ti "podívají" (!!! :) ) na ten tvůj natrhlý nehet na palci. Udělají to hned, nebudeš muset čekat!!!"... :)

No řekněte sami, dá se tomu odolat? Taková protekce:), budou mi ubližovat hned! Už tam běžím!!! Nemůžu se dočkat!!! :)

[Tedy nevím, kde se bere to obecné povědomí, že běžci a pobíhači delších tratí jsou vlastně masochisté a nemohou žádnou takovou příležitost minout:)]..

Původně jsem si naplánoval, že si radši v pátek po ránu půjdu aspoň na chvíli zaběhat, ale byl jsem vyveden z omylu, že je potřeba tam být relativně brzo, příští týden má paní doktorka volno/prázdniny tak abych o "to" nepřišel!! :)...

Tož ja, abych o to nepřišel:). Původně jsem byl chlácholen, jako že mi to "odstřihnou".. asi podobný trik jako u malých děti, .."pan doktor se ti jenom na ten zoubek koukne"..:).. jasně, že se koukne, ale maminka už neříká, že před ho tím koukáním vytrhne:)... Tady se také stříhalo, ale až po té, co mi ten nehet vytrhli.:)

Ale jo.. nehet a já jsme oddělení, asi nejhorší a nejnepříjemnější je to umrtvení (pořád nevím, proč se tomu říká umrtvení) bolí to i teď, ale ne víc než nehty po Silvě. Tak se jdu obléci a zkusit to maličko rozběhat..:)

Všemu zdar, ultra zvlášť! Naším zážitkům, našemu úsilí a ať s námi zůstává radost!

12:)
PS. Jak žijeme v té pospolitosti, tak teď čtu v iDnes, že budoucí prezident se motá, protože má zanícený palec na palci (doporučuji přečíst diskusi)!! To mi hned připomnělo naše bohatýrské popíjení v mládí, když jeden můj kamarád bujaře vykřikoval. "ožerem se, až nám slezou nehty na nohou"! :)... Už toho alkoholu tolik nevydržím, tak mi s těmi nehty museli lékaři pomoci, zato jak čtu, budoucí pan prezident je jiná liga.:)

13 komentářů:

  1. No jo, Mizuna na sněhu. Tuhle kombinaci jsem zavrhnul hned po prvním pokusu. Pět kroků a podpatek na botě, že jsem mohl vyrazit rovnou do tanečních. Takže pět kroků, odrhnout, pět kroků odrhnout. Ale co psychicky se utužovat není na škodu :-)
    Ale to trhání nehtu bych si nechal ujít. A říkala ti paní doktorka: "Teď to jen trošku štípne" :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)slysel jsem, ze to kazdej vi.. Mizuna na snehu...[pry jen paka a lamy:) to nevedi:)] Tak asi to kazdej vi, protoze to "kazdy z nas" nejak prozije..:)
      Ze tys tam byl? Pani doktorka neco hodne podobneho rikala..:). MSF! 12:)

      Vymazat
  2. No ty ked si nemas ten trening cim spestrit, tak si zajdes na chirurgiu a pekne tym simulujes post-ultra stav, nech si telo zvyka. Uzasne! To je nieco podobne, ako tie nadstavovane kopce, nie?
    Ale inak ten sneh vam zavidim. Najma, ked si predstavim tu radost, ked konecne zmizne a vy vsetci budete behat ako odtrhnuti z retaze. To ja tu mam maximalne tak dazd...co tiez nie je sranda, lebo tento narod miluje kachlicky az do takej miery, ze aj chodniky z nich robi...a skus si behat po takych mokrych kachlickach! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi me rozesmal... ten snih je urcite skvela vec.. Ovsem, kdyz mas tak velky dvur, najezd a jeste chodniky kolem a vsechno vyhazujes daleko, tak uz ten snih ke konci unora "moc nemusis":).
      Ty mas zase "dlazdicky", tak oba trenujeme "krasobrusleni" v bezeckych botach. neni nad to trenovat stabilitu, jak by rekli znami treneri:). Tak at nam ty srandicky vydrzi..:)
      PS. Ten "rozchod" s nehtem na palci me citove poznamenal:). jak jsme bezeli s deri v kopci na snehu, tak i "vlhko v ocich" jsem mel:). Tak nejak mi prirostl nejen k srdci, ale i k palci.:)
      MSF! Jsem zvedavy, jak zitra...

      Vymazat
  3. Koukám, že nebudu jediný kdo řeší problém s černým nehtem :-) Já si ho pro změnu doma vytrhnul sám(po umrtvení se slivovicí) a světe div se - pod ním byl už malej novej nehet a taky černej :o) Na ten už ale budu sehnat daleko víc slivovice :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když ho necháš, časem odpadne sám. :) Ale jestli ty to neděláš kvůli té slivovici. :D

      Vymazat
    2. skoda, ze ten snaps nedavaji na zdravotnim stredisku:)...

      Vymazat
    3. jestli by to misto slivovice nechtelo vetsi boty .))

      Vymazat
    4. NO tys to zase rozstipl:)! MSF! 12:)

      Vymazat
  4. Jo, ten předchozí příspěvek psal Jiřík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :), no ani me to s tim nehtem neprekvapuje... mne pod nim castecne zacal (asi na pulce) rust novy, stary se natrhnul.. no tak ted to mam asi jako nehet-zriceninu:), ale to bude dobry.
      Moje nejmilejsi trefne poznamenala, ze nez se mi staci plne odhojit, tak ze mi urcite upadne:), ale ze ted uz vim, do ceho jdu a zastaise u doktora driv.. nevim, kde bere tu jistotu:).
      msf!

      Vymazat
  5. Honzo, zase se chechtám, že mi tečou slzy na klávesnici :-) Představil jsem si tě jako šviháka lázeňského :-) Jinak třeba dneska mi byly i krosové Inov-8 málo - smekalo to jaxviňa :-) Doléči si brzo palec a běhu zdar :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. DIK! No vzdyt me znas.. nekdy mi to "naskoci" a reakce je kouzlem okamziku:). Ale ze jsem si ten zadek natloukl to zase jo:).
      Taky jsem se dneska klouzal, i kdyz dnes to byl "vyhazovaci" den.. tedy ne ze me by vyhazovali, ale ja nedelal skoro nic jineho nez vyhazoval snih:). [taky jsem si ale nasel cas na beh] MSF!

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...