středa 20. listopadu 2013

Dočasně bez trenéra...

Nemám trenéra... Deri onemocněla. Teče ji z "nosu", chytla nějaký zánět do čumáčku (asi vir nebo poranění), nesmí moc ven.. a tak se já musím potácet tím bojem za lepší běžecké zítřky sám..

V pondělí jsem byl s Deri na veterině.. jak v čekárně, tak u lékaře slyším od známých pejskařů i veterináře obligátní .. Tak už jste ji uhnal, chudinku, co? :)... Naštěstí Deri tyhle řeči nevnímá a nechápe, že ji nechávám doma a běhám bez ní.. Snad bude brzo v pořádku a budeme zase moci pobíhat spolu...:)

V úterý jsem při odpoledním výběhu málem "ukradl" několik psů.. jsem totiž rozený psovod.:). a i když běžím bez Deri, tak se na mě nabalují jiní psi.. Tentokrát jsem se dvakrát musel vracet skoro dvě stě metrů k paničkám/páníčkům, aby o své čtyřnohé miláčky natrvalo nepřišli:)... Pejskové asi poznali, že by se mnou dobře běhalo...Málem jsem se při tom víc seznámil s jednou "paničkou":)... Okamžitě ale myslím na Deri a na svoji nejmilejší manželku, jasné slunéčko a rychle prchám pryč...Deri běhej zase se mnou!! Potřebuju tě!!.. :)

A v téhle neklidné době já tradičně (= usilovně a upachtěně) začínám svoji "běžeckou" přípravu na nadcházející rok.. Ano mohlo by se -- asi po právu -- zdát, že je to naprostá ptákovina.. Proč se "stařík", který před pár lety vstal z gauče, tady pokouší o nějakou zimní přípravu, když tomu vůbec nerozumí, že? :) No nic sofistikovaného, žádný strachy... Prostě budu zase v maximální míře běhat a veslovat, protože, takhle jsem to dělal vždycky.. A to úsilí a touha tady také byly vždycky -- bez ohledu na moje výkony a překonané vzdálenosti..:)

A proto budu s "trenérem" v klubovně zase veslovat:)... nechce se mi.. co nechce se mi.. všechno se bouří proti tomu:).. Stejně tak si vyčítám, že bych měl lépe zvládat jídlo.. Říkám si, ještě tak 5kg zhubnout, pokud chci alespoň krátkodobě nějak bojovat proti proudu času:).. a trochu toho Stína na jaře na ZG prohnat:)..

Je to symbolické... Věci i lidé se teď častěji ztrácejí v mlhách, i já si třeba myslím, že běžím do mlhy... Není vidět dál než na pár kroků a člověk může snadno pochybovat o svém směru a cíli. Navzdory tomu, že mám za sebou nádherné sobotní běhání po trampských osadách.. ano.. Stejně trpím pochybnostmi... Naštěsti se znova dostávám k tomu ústřednímu a důležitému rozhodnutí... Je potřeba se o to poprat a tak teď mi připravte teplé prádlo:)! Je třeba jít na barikády:), je třeba jít bojovat..:)

Naším bojům a úsilí zdar! Ultra zvlášť! 12:)

16 komentářů:

  1. jojo, běhání s pejsky je radost, jsem si říkal včera večer, když jsem vstával z kalužiny, do které mě strhla moje čtyřnohá přítelkyně. Přeji brzké uzdravení. A silnou vůli, ty vyčítavé psí oči s otázkou "co jsem provedla, že jdeš běhat beze mě" jsou občas horší než manželčino "kdes zase byl?".
    Příjemné prožívání podzimního blues.
    Radomír

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Presne tak.. Je videt zkuseneho "psiho bezce" :). Ovsem obdivuju, jestli s ni behas venku v prirode se snurou... Nastesti no netrvalo ani 1,000km a Deri posloucha na povel "za paty", "nevsimame si", .. "bezime" :).. Voditko taham s sebou pro zacatecni a koncovou fazi (=pres park), kde je nekdy vetsi mnozstvi deti, kocarku, kol.. a ne kazdy by mohl sdilet pripadnou Derino radost a zvedavost:).
      Dik za podporu, je to boj..Ale krasny:). 12:)

      Vymazat
    2. no běhám s ní se samonavinovacím 8m vodítkem. Mám špatné vztahy s místním mysliveckým sdružením. (od doby, co jsem nazval jejich náčelníka hnusným vrahounem, střílejícím zvěř ze zálohy. Ovšm slíbil jsem mu oddanou úctu, pokud dokáže srnce uštvat a ulovit oštěpem. To ho naštvalo snad ještě víc). Ona moje spoluběžkyně je příliš temperamentní. Vysvětluj ale chlapci v kamizolce zelený, že jí jde o běh a ne o úlovek.
      Radomír

      Vymazat
    3. :) u toho rozhovoru s myslivcem.. u toho bych chtel byt:)...
      Myslim, ze vsechny behajici dvojice clovek a pes maji velmi spolecnou nelasku k zelenym kamizolam.. Je to tak, zacala lovecka sezona a ja ted abych behal s reflexni vestou, aby me nejaky silenec nezamenil za srnce..
      A tak vznikaji uz tradicni vesele situace, kdy ja -- pri dlouhem behu -- sedim na bobku nakonec nekde v rygolu u cesty.. dosti vesela poloha .. a v tom se kolem mihne nejaky ridic a zastavuje.. jestli neco nepotrebuji..:)... Netusi, ze nejsem exhibicionista, ze se bojim zalezt dal do lesu, pripadne, ze mam na sobe reflexni vestu.. prave kvuli silenym strelcum kolem..
      No at se dokazeme na dostatecnou dalku zelenym kamizovalm vyhybat! 12:)

      Vymazat
  2. Pěkný! Můžu se zeptat co máte za veslovátko? Držím palce! Jan

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, ja mam naprosto obycejny veslarsky trenazer Congo... Je to velmi jednoduchy, mechanicke brzdeni (takze cas od casu je potreba to pritahnout)... Fakt se musim uz dneska vykopat a zacit.. Vim, ze pak se prinutim (snad) k nejake pravidelnosti:), vcetne nasledneho posilovani.. nastesti nase "klubovna" s Deri tohle vsechno umoznuje.. Tedy nemam zadnou vymluvu.. MSF! At nam to beha a vubec:)... 12:)

      Vymazat
  3. Ja mit klubovnu a veslovatko, tak... se mi taky nebude chtit :-). Prekazky prekonavame, v desti/mrazu behame - tak nejak to porad ctu u tebe na blogu, takze s chuti do toho a zimni priprave 3krat hura. A Deri at se ti rychle vykuryruje!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je naprosto presne.. Moc diky..
      nemuzu si stezovat ani malicko.. V klubovne mi Deri tradicne muze branit ve veslovani, skoky "do lodi" a "z lodi" :), oblizovanim ruky a zadanim o drbani..:)...
      Proste premira pohodli ztezuje ten "boj"... Stin by jiste dodal neco jako nepodcenovat bezce se zlomenou nohou..:).. nebo nepodcenovat "stariky z vysociny"..
      Proste myslim taky na zamestnane matky samozivitelky a hledam cas na behani a aktivity jak se da... I kdyz ten cas -- ten tu je.. Urcite..:)
      MSF a dik! Dik za pripomenuti, ze si ziju jako na zamku... Nejhorsi je, kdyz si clovek neuvedomuje, v jake zije bavlnce:).. 12:)

      Vymazat
  4. Tak ať se Deri dá rychle do pořádku, abys nezlenivěl. Úplně to chápu. Včera jsme byli v deštivých lesích ... bez čelovky černá tma, s čelovkou bílá tma ... nebylo vidět na krok. Ale když se občas kolem mihla červená psí blikačka ... prostě jsme byli i v tom marastu spolu. Tak tu nemoc rychle překonejte ... ať zase můžete vyrazit. Držím palce ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik.. fakt s tim bojuju, ale zase to neni nejhorsi.. to bych lhal.:)... Ale tesim se, zase videt tu jeji radost.. to cloveka nabudi.. a zase videt, jak je smutna, jednomu "neprida", ze:)...
      Samozrejme.. vsechno je relativni.. kdyz se divam na svoje km, tak vim, ze spousta lidi by rekla.. paneboze..:).. tolik casu a km .. co bych za to dal(a).. Ovsem ja se vidim na ultra v horach.. kde se jenom muzou projevit vsechny moje ostatni handicaps:) a tak objem a nastavovane kopce jsou neco skoro jako mantra.. aby me to pripadne tolik neskriplo, nebo spis, abych mel vetsi silu se s tim vsim (pokud mozno vitezne) poprat..
      Dik, tesim se na dalsi bezecke shledani.. 12:)

      Vymazat
  5. Tobě přeji ti pohodovou zimní přípravu a Deri ať se brzo uzdraví, aby ti mohla hledat co nejtěžší úseky plné bahna :-)) a tím tvá příprava „nestagnovala“ :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsi rekl moc pekne... To Deri se stara velmi peclive, aby moje priprava v zadnem pripade nestagnovala..:).. I vlastne ted.. To jsou soky!!:)
      MSF! a dik za podporu.. 12:)

      Vymazat
    2. ...nemocný pes, to je skoro horší, jak nemocný dítě..., Deri brzké uzdravení, dav

      Vymazat
    3. Diky moc Dave.. Ona snad, snad uz je na tom o velky kus lepe.. Mozna v tom je to horsi, ze vubec nechape, proc ji nechavam doma a chodim behat sam.. jedna znama "pejskarka" kdyz me videla venku bez Deri, malem mela srdecni zautoceni.. Co se stalo??? Povidala.. Snazil jsem se to vysvetlit a dozvedel jsem se, ze jsem bezohlednej sobec!:).. Spravny pejskar by vynechal behani, nez se "trener" uzdravi..
      MSF! 12:)

      Vymazat
  6. Odpovědi
    1. Digi je desne pohotovej.. Byl venku lovit nejake fotky.. sel domu, uvidel me, jeste stacil vybalit fotak a zmacknout, jak se ztracim v mlze..:)
      MSF! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...