neděle 23. června 2019

Jáchyme... hoď ho do stroje (času), aneb jednou nohou v kufru na WSER 100!:)

Tradiční "taháky", na hranici povoleného dopingu:)
Je to trochu jako stroj času... připravuji se na Western States a vybavují se mi různé okamžiky z roku 2014... Chystám se do "progresivní" Kalifornie a vnímám své socialistické mládí v úplně jiném kontextu:). Svoje kdysi "vtipné":) poznámky, že jsem "duší žena":) ... a různé promluvy, kdy té "ženě" v "sobě" na férovku říkám, že je kráva... protože sebou zase někde flákla, nebo si něco zapomněla na stanici... abych ji v závěru silně povzbuzoval slovy "Jani vydrž"! ..... .... Tak na tyhle vtípky a vůbec všechno musím zapomenout, přeci jen odlétám zase do země, kde nejen jako v SSSR zítra znamená již včera, ale kde (obzvlášť v Kalifornii) biologie a fyzika už dávno neplatí:). Ovšem já jsem poučen a zocelen svoji bipolárním výchovou -- Vzpomínám, když v první třídě na můj dotaz "Tatínku, jsou ti sověti opravdu nejlepší?"  Jsem dostal první jasnou a výchovnou odpověď ... "Rusové jsou hajzlové a jsou úplně v prd*eli, ale ve škole se to nesmí říkat!":)

Připravené malé dropbags na 4 stanice a dres od Pavla!
Teď v posledních cca deseti dnech jsem podle pokynů mojí trenérky Míši už jen tak poklusával, většinu času jsem věnoval buď mentální připravě, nebo dodělávání restů, abych byl připraven se aspoň den před odletem zavřít do svojí bubliny a soustředit se nejen na závod, ale i na náročnou logistiku. No posuďte sami, jak jsem si to naplánoval... [i když tady se hodí takový křesťanský vtípek: -- Pokud chcete Boha pobavit, řekněte mu o svých plánech:)!]

Odlétám ve čvtrtek 27.6, přes Amsterdam, (pozor) Salt Lake City do Reno. Tam beru auto, přejíždím co nejblíž ke startu do Truckee CA , 96161 (všimněte si toho krásného zip kódu), trochu pospím, v pátek vyrazím na start, zaregistrovat se, dát si drop-bagy... poslechnout briefing a zase spát, protože v sobotu kolem 4h ráno musím už být na startu a v 5 vybíháme...

Auto si nechávám ve Squaw Valley, musím se domluvit s pořadateli, abych se v neděli dostal z cíle zpátky na start -- ke svému autu a do hotelu. Žádné velké poflakování:), protože mi v pondělí letí letadlo z Reno v 10:00 domů a bylo by dobré být na letišti tak kolem osmé ráno nejpozději.

Pravda -- moje logistika je posunutá hodně na maximum, není to sice jako u první registrace na Rondu, kdy jsem přijel do Ordina cca dvacet minut před uzavřením registrace a nechal stát auto na blikačkách na kruhovém objezdu, ale je to blízko:). Je to tím, že jinak bych fakt nestíhal svoje povinnosti v Čechách a jednak moji dobří kamarádi zlomyslně říkají, že by mě to potom tolik netěšilo:).

Nicméně v rámci mojí tradiční přípravy už jsem si udělal svoje pacing charts.. tedy rozvrhy mých průměrných mezičasů, mám i udělaný profil trati pro WSER, tady jsem musel zapojit veškeré svoje grafické znalosti, protože oficiální profil počítá s tím, že se běží z východu na západ, tedy zprava doleva.. a to já neumím!! Tak jsem si to převrátil, upravil odmazal trochu stínování, aby se mi vešly moje poznámky, mezičasy na 27 hodin (modře) a cut-off (30 hodin, červeně)... A je to tady! Výroba mých taháků, mezičasů a koukání do profilu -- Je to jednak můj pravidelný rituál a jednak mi to pomádá se trochu víc seznámit s tratí, ještě než na ni vyběhnu... I když tady bych si mohl hodně pamatovat, tedy do Cal2 (=Peachstone, cca 100km), kde jsem to minule, asi i předčasně ukončil.

Vzpomínám si, že v jednom z rozhovorů velká Ann Trason, zmiňovala své první dva pokusy (oba DNF) na WSER. Při druhé účasti prý řekla na stanici, že je úplně hotová, že zvrací posledních 20 mil a oni jí beze slova přestřihli pásku na ruce a vyřadili ze závodu. Prý tehdy netušila, že to není tak řídký jev -- zvracet delší dobu na ultra:). Upřímně, já to před lety taky nevěděl:)... a fakt mě to tehdy rozhodilo. Teď už jsem pevně rozhodnutý s tím bojovat nejen uvnitř, ale i na venek a na stanici -- i kdybych zvracel hned před pořadateli -- na otázku, jak mi je odpovídat ... "I've been better, I've been worse"... [Bylo mi líp, bylo mi i hůř]:), je to skvělá odpověď, lhát se nemá, ale zase je potřeba myslet trochu pozitivně a pokud možno prezentovat současnou situaci v tom nejlepším světle.

Neoprénové návleky na pivo - inovace č.1:)
Jedno je jasný, budu se snažit dělat, co půjde, abych se nejen zdárně dostal do cíle, ale i se přemístil 100 mil zpátky k autu, přejel do hotelu a další den se dostal včas na letiště a do Prahy:). Protože, jak si neustále opakuji, ultra závod pro mě končí, až když jsem ve sprše doma:).
Jsem teď sám sobě posádkou a spoluběžcem, proto jsem v posledních dnech pilně chodil v tričku Western States s nápisem "Crew" na zádech, abych si zvykal:) a zajištění stanic jsem posunul zase o kousek výš. Koupil jsem si neoprenové návleky na plechovky od piva, aby se opravdu bylo na co těšit na občerstvovačku:). Mám zvolené čtyři klíčové stanice, kde budu mít věci na doplnění a hlavně pivo (plus dvě piva budou čekat v cíli)! Jsou to Robinson flat (25 míle), Devil's thumb (48), Foresthill (62) a Green gate (80).

 A protože musím myslet neustále dopředu, abych stíhal další termíny, tak jsem ještě včera v deštivý den dokončil "trail work" [tedy dobrovolnické práce] v údolí (8h celkem) pro poslední závod - Wasatch front 100. Deri jsem měl s sebou, byla nadšená, unavená a mokrá (neustále jsem z nás ometal klišťata), ale i moje oblíbená kozí stezka na vrstevnici u Holyně, která téměř úplně zarostla... už je zase krásně průchozí a běhatelná.  Tady se ukázalo -- a tady se pohled může lišit -- že moje vazby na rodinné hodnoty (nebo srabáctví) jsou velmi silné.:).... Představte si -- 22.6 -- v mezinárodní den "Bez kalhotek" (!) já odmítl v prvních paprscích slunce po lehkém dešti pomoc při prostříhávání stezky od jedné starší dorostenky:), dokonce jsem zapřel druhé nůžky a upozorňoval na nebezpečná klíšťata kolem:).


 Na těchto cca 50 metrech... najděte hodinu rozdílů:).

Snad i taková maličkost pomůže k morálnímu zocelení a k úspěšnému dokončení.:)  
Děkuji vám všem za podporu! Vybíháme v sobotu, 29.6 v 5h ráno místního času, tedy ve 14:00 našeho. V cíli musím být do neděle 30.6 do 11h (tradiční 30h limit), tedy do 8 večer tady.

Pokud se ptáte na sledování, mělo by být na https://www.wser.org/, mám číslo 198, kdyby to nebylo jasné z obrázků.

 
(někdy bylo potřeba 2-3 "průchody", ale stálo to za to)

Všemu zdar! Našim snům, našemu úsilí... zdar! Ultra.. zvlášť!
Ať žije WSER 2019!!
12:)

24 komentářů:

  1. Přeju ať to běží. V sobotu vyrážíme do Niedernsillu (autem). Doufám, že tam dojedem o chvíli dřív, než ty do cíle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. no to je parada! Detasovane pracoviste i vyletni misto mych snu! Uz se tesim, -- letos mi to z rodinnych duvodu nevyslo -- ze a nebo az ... si probehnu tu jejich nadhernou hrebenovku. Ja ji rikam nespravne Pinzgauer Paradengasse:), ale moc se na to tesim!
      Pozdravuj Romanu a uzijte si to! Dik za podporu! At nam to beha! 12:)

      Vymazat
    2. Tak je-li ti milejsi Reno a Squaw Valley, museji do Niedernsillu prijet Ota, Bubo a jini... Jinak zpusob preklenuti tech 100 mil zpet na start se v ramci pripravy na Vermont, ktera jiste zacne hned v cili WS, nabizi... potrebujes na to myslim 27 hodin :-). April.

      Vymazat
    3. :)... Neboj na Niedernsill jsem nezapomnel a uz se tesim, az se tam zase ukazeme.
      Nejhorsi je, ze mas s vym zpusobem pravdu. Ale je potreba se ucit a inspirovat u velikanu. Takova Ann Trason rikala, ze bezi WSER od stromu ke stromu:). Vidim to nejak podobne, s tim, ze jsem schvalne udelal vsechny povinnosti, trail work, rezervace, atd. dopredu. Ted neni nic jineho nez WSER. Ale jakmile budu na letadle do Prahy a napisu si zapisek:), tak otocim list a vyskoci na me Vermont, atd...
      Ale vse postupne. Ted me ceka WSER a jak si moudre rymuji na ostatni se vys*r! :)
      Niedernsillu zdar! 12:)

      Vymazat
  2. Moc držím palce, vzhledem k té logistice by sis měl pouštět stopky už překročením domácího prahu, protože dát to všechno co popisuješ za 96 hodin je fakt nepřekonatelný čas ... drž se, budu napjatě sledovat a fandit! tb

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik! Bude to vic nez potreba a podpora na dalku se bude hodit. Muze me utesovat, ze pokud se uroven logistiky vztahne k mym bezeckym vykonum... tak jsem temer mistr sveta!:)
      Jako spravny statistik vim, ze je potreba jen nalezt ten spravny ukazatel, tu spravnou velicinu, kterou se budeme pomerovat.
      MSF! Hodne zdaru v priprave na Spartu! 12:)

      Vymazat
  3. Taky budu držet palce a hlavně si nezapomeň včas přehodit triko. :-) To pořadatelské je moc hezké, ale asi by tě na stanicích nenechali proběhnout. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :). Ja pobezim klidne i v pytli, pokud me to v poradku a vcas dovede do cile:). DIKY MOC!
      12:)

      Vymazat
  4. Logisticky jako vzdy velmi napinave, ty si davas ty vyzvy uplne dobrovolne. Moc drzim palce at WSER neni zadny WoSER at se ti prvni kick off glandslamu povede!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, bude to sakra potreba!:)
      S tou dobrovolnosti moji napnute logistiky je to podobne jako s dobrovolnou ucasti na brigadach SSM pri podavani prihlasky na VS (v dobach naseho mladi)..:).
      Asi bych tam mohl dorazit vyrazne driv, aklimatizovat se, odjizdet o den, dva pozdeji... nebo tam take v principu zustat na cely Grand Slam:). Ale to my moudri muzove:) vime, ze to by se jak doma, tak i v praci mohla spousta veci "stat"... s nebezpecnymi nasledky.:).
      Takze dobrovolne! Tesim se opravdu silne!
      12:)

      Vymazat
  5. Ahoj, líbí se mi rostoucí počet vykřičníků za slovem klid v taháku :) Běžně se nezapojuji do diskuse, ale tady musím říct: "držím palce a hodně štěstí"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc diky! To ja, kdybych náhodou zapoměl a nechal se strhnout 1/2 maratonskym sebehem... take na Devil's thumb mam pivo v silnych vykricnicich, coz naznacuje mnohe..:).
      Vsemu zdar1 At nam to běhá! 12:)

      Vymazat
  6. Honzo, držím palce - odteď až do podzimu :) A díky za dobrovolnické práce, běhá se po těch prostříhaných cestičkách moc pěkně! Liška

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji, pochvala od mistnich bezcu potesi dvojnasob! :)
      No ja to ruzne prostrihaval vzdycky... akorat ted to melo za sebou tu nutnost ziskat potvrzeni:).
      No vsak se verim jeste uvidime! At to beha! 12:)

      Vymazat
  7. Honzo,
    ten Tvuj tahak s pribyvajicimi vykricniky za slovem Klid! je nadherny!
    A dobry skutek:) v podobe prostrihanych stezek..
    Takze preju prijemne pocasi,neunavitelne svaly,dobry dech a vydrz!
    Hlavne si to krasne uzij!
    S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Az s postupem casu jsem si uvedomil, jak moc prozrazuji moje "tahaky" o mne samotnem..:)... Vim, ze vsichni kolem budou silene vybuzeni, atmosfera bude srset zavodenim a usilim... a to nejdulezitejsi bude se drzet sveho klid.. kliiiiid!!:)
      Pripadne pouzivat silne povzbuzujici doprd*le, doprd*le..:).
      Pak si ta sprosta slova nadelam:), pripadne verim jako spravny skaut, ze budou nejaci kone nablizku!
      MSF! At nam to beha a diky za podporu! 12:)

      Vymazat
  8. Ahoj Honzo, tak ja ti preju at to po tech 5 letech + 1 den vyjde a uspesne dobehnes "po svych" do Auburnu na stadion. Budu fandit! Hlavne at se ti dari nezapominat vodu doplnit si vzdy na stanicich, a take nezapomenout si vzit "desert-kit" pres poledne. Minule to mozna melo dilci vliv na vsechno ostatni pak pozdeji vecer! Trasu pres den znas, a navecer si pucis nejakyho plonkovniho pacera, a ten bude znat zbytek!Tak se mej! Uzij si to! T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tomasi!!!!! Moc diky! Pred temi peti lety to byla z me strany jedna chyba za druhou, upal a dehydratace, puchyre.. spousta casu pryc a pak uz jsem jen zvracel:). Nicmene, (a to neni fraze) mi to moc pomohlo, zacal jsem se vic soustredit, spolehat jen sam na sebe, vsechno si kontrolovat a byt pripraven chyby a problemy co nejdrive resit:).
      Jeste jednou dekuji za vsechno pred 5 lety... Verim, ze do Cal2 si to nejak pamatuju, jakmile se v rozumnem stavu dostanu za reku... tak to vidim optimisticky! Mej se moc fajn! Treba se zase nekdy uvidime! At se dari! 12:)

      Vymazat
  9. Klid, ponožky a pivo! To je krásný :) Držím palce, ať to všechno klapne. Ten URNA styl se mi taky líbí - prostě přiletím, odběhnu závod a bye, letím domů :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, to potesi! Slovy klasika.. Ja tam to razitko proste prdnu!:)
      A na to pivo se budu sakra tesit!
      MSF! Tesim se na shledani! 12:)

      Vymazat
  10. Sám Velký náčelník vyjíždí na lov. Tak přeju silného koně, pevnou mušku a dobrý úlovek. Aha, tak prý je to bez koně..
    Představ si tu logistiku, když to ještě na těch koních jezdili: osedlávám svou hnědku Integ a cválám směrem na Ruzyň. Držím palce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. dekuji, dekuji.. ted jsem sesedl z vetrneho ohre:), vyvencil Derinu, nalil si vino a caj:) a jdu hned neco napsat.
      V mezicase doporucuji pisen ... z filmu Rio Brave.. "My rifle, my pony, and me..."..:)
      Bylo to (tradicne) velkolepy. Ultra zdar! 12:)

      Vymazat
  11. Milý Honzo !!!!
    Srdečne Ti blahoželám k skvelému výkonu !!!! Držal si sa výborne !!!! Už sa teším na story. Nech nám to behá aj naďalej !
    Štefan123

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky moc Stefane... podpora se opravdu hodila, bylo to neskutecne. Hned to jdu dopsat a dat na web. Aspon prvni pulku..
      MSF! At nam to beha! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...