pondělí 2. září 2019

Před startem -- Wasatch Front 100, aneb den do odletu a 4 dny do posledního kontaktu


Wasatch Front 100 patří podle popisu účastníků mezi jednu z nejkrásnějších a nejmalebnějších 100 mílovek v USA. Někdo ji z hlediska náročnosti řadí mezi top 3, někdo dokonce hned za Hardrock... Ale tahle hodnocení z důvodů zachování základního optimismu... prostě nečtu a snažím se je před závodem nevnímat:). Utěšuji se tím, že je to sice nahoru dolů, ale WF má údajně běhatelné pasáže... a poskytuje navíc extra 6 hodin.


Ano, ano, limit na Wasatch Front 100 je 36 hodin.

Co se dalo promyslet a zařídit dopředu snad mám. Mám hotel asi 2 minuty pěšky od odjezdu autobusů na start, tentokrát jsem si dopředu (zuby nehty) ubránil "extra" den navíc před závodem a díky tomu, že budu brát taxíka z/a na letiště.. tak mohu hodně eliminovat i obavy z možného pozdního dojezdu na letiště po závodu...

Pauza mezi Leadville a Wasatch je fakt krátká. Obzvlášť, když se vezme do úvahy v jakém stavu jsem se dostal domů. Několik dní jsem nemohl jsem pořádně jist ani pít, poničený žaludek a sliznice...... Zařekl jsem se, napsal si to za trest několikrát na papír -- Už nebudu věřit řečem a radám o přírodních gelech:)... a gel nebo nějakou "sr*čku":) si vezmu maximálně na závody do pár hodin, když bude nejhůř. Já je stejně nemám rád a v těžkých závodech mají na mě opravdu špatný efekt, který se jejich používáním jenom zvětšuje.

Posuďte sami: na WSER jsem jich dokázal do sebe dostat 12, ve Vermontu 7 (ale pak jsem aspoň mohl něco pít a jist), v Leadville už jen 4 s totálním vyřazením žaludku... Já dodávám pro úplnost dopředu... Wasatch .. 0!:)

Pořád mi přijde lepší zvracet po americkém jídle, na které v ultra režimu nejsem sice zvyklý, než si dělat závod těžší tím, že v závěrečné fázi nedokážu vůbec jíst... a co víc.. mám potíže i s pitím..:). Ale konec dobrý všechno dobré. Naštěstí se pořád hojím téměř jako Wolverine:)...

Žaludek vyléčen, přestal jsem kašlat a mohu zase "normálně" dýchat... Můj starší organismus a hlavně jeho léčebné schopnosti jedou na maximum:). I na nohách jsem postupně oloupal tlusté vrstvy kůže, pod kterými byly zase puchýře.. snažím se to zaléčit, aby se puchýře mohly dělat v krásném prostředí nové kůže:)... a tím pádem bolest byla snesitelnější, než kdyby se udělaly úplně hluboko...

Sleduji profil závodu, učím se stanice a trať -- popis trati je opravdu impozantní a trochu me děsí... naznačuje, ze to se značením trati nebude moc valné, pokud nějaké značení vůbec bude!

------ Navigační lahůdky -------
Moje nejvyděšenějsí:
Originál: Every year runners miss the Roger’s Saddle junction coming up, so this is critical!  Look for the last power pole on your left, which is POLE 177.  This is a visible warning that you are approaching the Rogers Saddle junction.  Just after POLE 177, the power lines cross back over to the south (right side) of the trail (mile 42.65, or about 1.4 miles up from Alexander Springs).
Where the power lines pass over you from the left to the right, the road/trail also gently bends to the left giving you a clear view straight ahead to the top of the canyon.  You are only 470 feet from the critical Rogers Saddle junction.  Next, pass between two warning gas pipeline signs.  The critical junction is coming right up.  Finally, look for the single pipeline sign on your right just ahead.  There is also an old twisted, metal post alongside the single sign. (NOTE:  THESE POLES/SIGNS MAY BE ON THE GROUND!  They have been known to fall over).  Take the sharp, sudden trail on the right and leave the road.  This is Rogers Trail Junction at mile 42.75.  DO NOT STAY ON THE ROAD! If you are looking at your feet at this point, you may get lost for a long time.

Překlad: Každý rok se běžci u křižovatky Roger's Saddle ztratí, takže je to důležité! Podívejte se na poslední elektrický sloup vlevo, což je POLE 177. Toto je jasný signál/varování, že se blížíte ke křižovatce Rogers Saddle. Těsně po POLE 177 se stáčí elektrické vedení zpět na jih (na pravou stranu) stezky (pozičně je to 42,65 míle, nebo asi 1,4 mil od Alexander Springs).
Tam, kde přes cestu vedou dráty elektrického vedení zleva doprava, se silnice / stezka také mírně ohýbá doleva a poskytuje vám jasný výhled přímo na vrchol kaňonu. Jste jen 470 stop od kritické křižovatky Rogers Saddle. Dále přejděte mezi dvěma výstražnými značkami plynovodu. Kritická křižovatka se blíží. Hledejte značku vedení potrubí přímo před vámi. Vedle nápisu/značky je také starý pokroucený kovový sloup. (POZNÁMKA: TYTO POLE / ZNAČKY MOHOU BÝT NA ZEMI! Víme, že často padají k zemi). Dejte se po ostré a náhle se objevující stezce vpravo a opusťte silnici. Toto je Rogers Trail Junction na míli 42,75. NEZŮSTÁVEJTE NA CESTĚ! Pokud v tuto chvíli nedáváte pozor, můžete se ztratit na dlouhou dobu.
------ konec ukázky z navigace na Wasatch Front  -------

V navigaci každá sekce má svoje kritické místo a každé končí varováním, že pokud tady nedávate pozor, tak se můžete ztratit na hodně dlouho!


Letos, aby to na Wasatch bylo pro mě ještě zajímavější a já měl ty svoje závody "těžší", tak občerstvovací stanice Swallow Rocks .. poprvé po 39 letech existence WF nebude! Můžete se podívat na profil -- v těžké části, kde cca 11 mil mezi Session Liftoff a Big Mountains mělo v půlce vloženou "záchrannou stanici" Swallow Rock.. tak letos organizátoři nedostali povolení, aby ji mohli mít a obsluhovat. Utěšuji se svým optimistickym zaklínadlem doprd*le, doprd*le, a říkám si, že aspoň se nebudu tolik flákat:) a budu se o to víc těšit do "velké" stanice [musím si vzít s sebou na tuhle sekci extra vodu]. Je to slunci exponovaná část trati a podle všeho "teplotně" nejhorší z celého dne je úsek mezi Sessions a Lambs (45 míle).

Dobrá zpráva! Mám naprosto, ale naprosto luxusní číslo! 74
7 je neskutečně silné a významné číslo. Z mého pohledu je to součet 3 + 4, kde zároveň násobek 3 x 4 je moje dvanáctka. Matematicky je to nejvyšší prvočíslo první desítky, astronomicky je to počet dnů jedné měsíční fáze... a spousta lidí ji bere jako velmi štastné číslo. Biblický význam 7 by vydal na několik stran:)
4 je obecně brána jako číslo vesmírného řádu - čtyři světové strany, čtyři roční období, čtyři měsíční fáze a čtyři významné body v ročním oběhu slunce. Téměř vždy symbolizuje úplnost a okamžik, když jde o všechno, kdy se příběh uzavírá a vesmír má (znovu) svůj řád.
74 má nejčastější symboliku a vzkaz, že jsem na správné cestě a že se mi daří. Numerologicky je to výzva, abych pokračoval v tom co dělám. Abych udržoval své myšlenky pozitivní a soustředěné, protože podle všeho mají úskvělý vliv na můj život.:).

I když numerologicky je to nalinkované skvěle:)..., tak je jasné, že jde o hodně. Proto jsem nelenil a na radu Niky si napsal poptávku po pomoci a začal jsem hledat pacera na Wasatch... Venčím si takhle Deri, když mi pípne na mobilu e-mail od Běžícího Stína s názvem .. "Rozkaz zněl jasně..":)...

Dojatě čtu, že ho mám čekat na Big Moutains!! WTF! Říká, že si vezme si auto, přijede a poběží se mnou druhou půlku. Ozývá se mi i neznámý běžec, že chvíli přede mnou doběhl Leadville, že bydlí kousek od startu... a že mi rád pomůže...:).


Musel jsem si sednout. V hlavě se mi dojatě přehrává sestřih našich setkání s Běžícím Stínem a s Nikou... Jak jsme se vůbec neznali a já se rozhodl vyrazit pres Atlantik, abych dělal pacera BS na Leadville, jak jsme spolu tábořili, jak mě učil běhat v horách.. respektive, jak ve mně zapálil nadšení pro ultra trail, i když špatně vidím a v noci můj běh terénem je opravdu boj:)...
Naše pracovní povinnosti nám sice neumožnily zatím realizovat jeho velký plán, ve kterém mu pomáhám s přípravou na Nolanovu 14...či jiné podobné šílenosti, které většinou zazní až po x-tém pivu:)... ale teď si znovu říkám, třeba se to ještě někdy stane:).

Myslel jsem, že s mým věkem, s tím, že jsem o víc jak 15 let starší a s našimi eskalujícími pracovními povinnostmi, ty kamarádké vazby překryje silná "deka", ale Leadville to ukázal znovu v plné síle. Dovolím si tvrdit, že pravé kamarádství je vztah, který trvá, i když si všichni myslí, že už dávno skončil.

I když by to bylo silné, nakonec ve mě vítězí pragmatik a kamarád. Ozývá se mi další místní běžec s nabídkou pomoci a tak říkám Stínovi a Nice, aby nejezdili. Ta cesta (10+hodin čistého času v autě, plus zácpy, odpočinek..) je šílená, navíc po závodě bude ještě šílenější. Byl bych nervózní a kdyby se cokoliv nedej bože stalo, pořád bych si to vyčítal. Takže se raduji z jejich nabídky, která ukazuje kamarádství v té nejhezčí podobě a z mého odmítnutí, které odpovídá stejnou mincí. Poběžím stejně odhodlaně a stejně urputně, jakoby se mnou běžel BS a Nika!

Na Wasatch Front odjíždím natěšený. Jasně, je to neskutečně těžký závod, je to poslední závod Grand Slamu... Ale je to především krásný závod. Asi fyzicky jsem hodně daleko od svého maxima:), ale hlava? Hlava na stupnici od jedné do desíti ... je na čísle 12! Jedu si to sakra užít!!!

Držte mi palce!

Všemu zdar! Našemu úsilí, ultra a našim kamarádům... zvlášť!
12:)

39 komentářů:

  1. Honzo, ty Tvoje hrátky s čísly mě fakt baví :-) Věřím, že bys našel šťastnou symboliku v jakémkoliv startovním čísle, a to je moc fajn. Přeju hodně štěstí a držím palce....to dáš!
    JiříkK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Dik, Jiro!
      Asi me precenujes.. Ja vidim tu stastnou symboliku jen v tech cislech, co mam:)... Ale samo o sobe by to bylo malo. Bude to zase takovy "trikralovy":) beh [K+M+B... k*rva musis bezet] ... se sakralnim podtextem:)... [slova sakra.. budou aasi znit casto:)].
      Dik za podporu! Bude se opravdu hodit! 12:)

      Vymazat
  2. Z tebe je normální kabalista! (Neplést s kanibalistou, z Kabaly bolí hlava, ze souseda břicho.) Budu držet opět všechny palce, bacha na lo(so)sy, připomeň si, kteří hadi se přeskakují a kteří obskakují ;-) a vzhůru do boje, jsem přesvědčená, že i tentokrát bude vítězný, protože ty nám ten šťastný konec prostě dopřeješ, protože máš své čtenáře upřímně rád a víš, co chceme ;-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. no neplest si moje vesele hrani s cisly na urovni ucebnice "Numerologie 1.01" s moudrosti Kabaly..:)
      Ze zvirat a z popisu trati jsem nervozni, ale zaroven se moc tesim. Kazdy ze zavodu Grand Slamu je jiny, nemyslim jenom trati, ale i atmosferou, svym humbukem kolem, lidmi...
      Urcite to bude silne, doufam ze i krasne.
      Dik za podporu, at nam to beha, drz se barokcni 100!! 12:)

      Vymazat
  3. Přeju hodně štěstí a ať se daří. Až si budu myslet, že mě v sobotu na Baroko půlmaratonu bolí nohy budu si říkat, že to je v podstatě jen takový krátký výklus :-) Ještě k těm gelům WSER 12, Vermont 7, to je proti WSER -5, Leadville 4, to je proti Vermontu -3. Na Wasatch mi to vychází na 2 (-1 proti Leadville). Ne, že bys je nutně musel jíst, ale možná bych je vzal s sebou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :), Dík Oto, podpora se vždycky hodí... u posledních závodů nějaké série... obzvlášť!!!
      Baroko si užijte, je to hezký závod!
      Gely fakt neberu, ta poslední zkušenost byla velmi silná:) a “doznívání” jsem prožíval několik dni’
      MSF! Ať nám to běhá! 12:)

      Vymazat
  4. Honzo,4zavody a pribeh se uzavira..
    Takze preju at se ti dobre bezi a nezapon na sve Klid! :-)
    At moc nebloudis a malo puchyru v krasnem prostredi nove kuze:)
    MOC drzim vsechny palce! a tesim se na zaverecny zapisek.
    S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky moc! Samá krásná přání!
      Moc si vaší podpory vážím... je to skoro jako extra noha:), nebo jedna obcerstvovací stanice navíc!!
      Budu se snažit!!! 12:)

      Vymazat
  5. Užij si to, bude to jedinečný! 🍀🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) no upřímně ono je to neskutečný už teď... a to jsem ještě ani nevyběhl:).
      Moc diky za podporu! Fakt se těším, i když vim, ze to bude fakt těžký..
      MSF! 12:)

      Vymazat
  6. Prikaz znel jasne ...
    BS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik! Budu se na tebe těšit! OMG!!! Ty mě vždycky dostaneš!!!
      12:)

      Vymazat
  7. Konečně vidím, v jaký naprosto, ale naprosto luxusní rok - 74 - jsem se narodila :) Odhodlání máš, tak teď už jen trochu toho štěstí. Držím palce! Liška

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem rád, že te malý výlet do krásy čísel potěšil... l to vic, ze k nim máš silný vztah! Někdy v hospodě nebo při partyzanském běhu vysvětlím základní postupy:).
      74...Zdar!!! 12:)

      Vymazat
  8. Už hodně dlouho a pravidelně pročítám tvůj blog a neuvěřitelné běžecké a zážitky a hlavně výkony. Ale nikdy jsem tu nic nekomentoval. Nicméně tvoje poslední příspěvky jsou naprosto epické! Strašně moc držím palce a přeju hodně štěstí!
    P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. moc diky, o to vic, ze jsi se odhodlal a napsal.. moc si té podpory vážím.. budu se snažit! Teď se ještě ozval i Běžící Stín... že stejně přijede... a tak to bude v každém případě Hollywood!!
      MSF! Ať nám to běhá!!! Našim kamarádům zdar!! 12:)

      Vymazat
  9. magický zápis, teď už jen ten magický konec, budu moc a moc držet palce! to dáš! len vydržať!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Dik... jen doufám, že nebudu muset podlézat spadlé brány... nebo obíhat uzavřené stanice. Navzdory únavě a všeobecnému opotřebování... si kupodivu věřím. Jen doufám, že Stín nebude počítat do 15!!:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  10. Pro 74 mám taky slabost, tak to bude dobrý :-) Šťastný dolet (zrovna letíš) a v sobotu šťastný doběh! Drž se, tb

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) dobrý ročník!!
      Já už na místě.. budu se snažit se připravit mentálně...Stin je neskutecnej... pokud se k němu dostanu v rozumném stavu a s dobrým náskokem na cut off... tak bychom si ten konec mohli hezky.. ale fakt hezky užit!!
      MSF! 12:)

      Vymazat
  11. UBS, zas tu máme Ultra Bohemian Style, napínavý to seriál ;)

    Takže tfuj, tfuj, tfuj a tfuj a užij si to!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik! Pivo piju:).
      V duchu komunistických zdravic z 50 let jsem chtel dodat... sovětské písně zpívám a vrahy biju:)... ale přeci jen i se svými vtípky musim být opatrný... ve velké Británii už je můj blog klasifikován jako pornografie.:)... tak ted ještě abych získal nějakou známku za politickou agitku a jsem na černé listině!
      MSF! Dik a tesim se na shledani! 12:)

      Vymazat
  12. Ja bych k tomu pridal par postrehu z druhe strany - tedy tymu a pacing strategy. Zatimco Leadville byl extremne agresivni co se tyce cut-offu, Wasatch je presny opak. Na Leadville jsme si nemohli dovolit jen na chvilenku vydechnout, neb bychom byli okamzite eliminovani. Do kopce jsme i pres Honzovo odhodlani strasne ztraceli a urcite dvakrat nebo trikrat spadli 10-15 minut pod cut-off. Pokazde se nam ale podarilo vstat z mrtvych a znovu vsechny sbihat cestou z kopce nebo po rovince a dorazit na obcerstvovacku vcas i s mirnym naskokem. Honza se ale musel neuveritelne pochlapit na technickejch usecich v noci, coz mi fakt rozum nebral ... kdyz uz ale asi po ste zaklel "posrana trat" , doslo mi ze "slepec hovno vidi" a byl jsem uz v klidu. Jednotlivy etapy jsou na Leadville zkratka poskladany tak, ze jak se jednou clovek dostane na dohled cutoffu, uz se z toho neda vzpamatovat a vtahuje ho to mocne jako nejaky vodni vir a pak staci mala chybka a je po vsem.
    Na Wasatchi jsou cutoffy uplne nekde jinde, typicky o hodinu i dve ZA hranici rychlosti potrebne ke zdolani trati za 36 hodin. Jinymi slovy, clovek muze podelat jednu etapu, ztratit se, treba i poblejt nebo si dat slofika a pak muze zase zpatky na trat i kdyz je momentalne 1-2 hodiny pozadu. Samozrejme to pak musi stahnout, jinak by do cile vcas nedobehl. Takze kdo to bude sledovat online, nenechte se ukolebat tim ze bude Honza 1-2 hodiny pred cutoffem na jednotlivejch stanicich. Budeme se muset drzet vlastniho rozpisu a nenechat se zlakat na obcerstvovackach k nejakemu neopodstatnenemu vydechnuti. A tech lakadel bude hafo - trat je tezka, v noci bude kosa. Jsme vic na severu nez Leadville a uz je zari. Ne nadarmo se stanici Brighton Lodge na 68. mili rika "morgue", tedy marnice. Ti co toho maj nejplnejsi kecky dobihaj v nejvetsi zime, kolem 4-5 rano a obcerstvovacka je uvnitr vyhrate horske boudy. Vsem se chce dovnitr, nikomu se nechce ven. A k tomu ten cut-off je az v 6:30 rano, i kdyz ti co jeste stihnou dokoncit vcas musi vypadnout nejpozdeji o hodinu driv, spis radsi smerem k te pate.
    No nic, tam bych si mel Honzu vyzvednout. Bude nas cekat kopec strmej jako stena, a sebeh korytem plnym kamenu velikosti vodnich melounu. Jestli budem pozadu, mame moznost to zase stahnout, protoze kdyz na to prijde, tak se Honza umi kousnout. Zadarmo to nebude, Wasatch je fakt suverenne nejtezsi z celeho GrandSlamu, a tak dopredu nic jisteho nemame. Ale taky nejsme zadny poseroutkove, kvuli zvraceni nestavime, puchejre nepocitame, na chrestyse nekricime (jsou hluchy jak poleno) a medvedy si nefotime. Obcas naky holce zkouknem zadek, na obcerstvovacce pochvalime i studenou presolenou polivku, a kdyz na noc zhasnou slunce, tak si proste rozsvitime celovku a frcime dal.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. BS mě zná jak svoje boty..:)
      Ví, jak mě motivovat, abych se pokud možno dostal v rozumném čase a v “rozumném” stavu do Brighton!:)
      Boj o doběh Grand Slamu s ním evokuje ty nejlepší vzpomínky na zážitky naši dvojice známé též jako Los a Lamos!:)
      Díky moc! Fakt se těším! 12:)

      Vymazat
    2. To je superlativní! :D
      Držím palce... víc slov, až vydechnu :)
      Jo a - budu (všichni budeme) s vámi!
      K.

      Vymazat
    3. Diky moc! Běžící Stín v Brighton? To nemá chybu... ta neskutečná technická špička nahoru a dolu? K tomu poznámky BS, který by to jistě běžel dolů stylem urvaná lavina..
      Bude to jiste epický... a já budu věřit v hezký momenty. MSF! A diky za podporu! 12:)

      Vymazat
    4. Kdyz si to TED po sobe ctu ... tak si rikam, ze jsem nemohl byt vice mimo ...
      BS

      Vymazat
    5. No ja si vetsinu potrebnych mezicasu pamatoval a proto jsem v Brighton byl rozlozenej o to vic... Opousteli jsme stanici o 50 minut pozdeji, nez byl nas interni cut-off. Opet neskutecny vykon celeho tymu vedeny znamym finisherem BS! Jakou mas vyzvu na priste? Babku s choditkem do cile Hardrocku?:)
      Diky moc vsem!! 12:)

      Vymazat
    6. :) za 5 minut.. ve 21:12 se objevi muj zapisek.. Diky za podporu! 12:)

      Vymazat
  13. Jeste jsem nasel par fotek - z Leadville - zacina to tady:
    https://www.majicphotos.com/Leadville-100-Aug-2019-StartFinish/i-JXpx2Fg/A ... pak jenom mackat sipku do prava.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty fotky jsou děsivý! Z hlediska propagace ultra bych je sem nedával:). Skutečně je mi v cíli 100 let, je vidět, ze problem s zdržením rovnováhy je evidentní... V. I. Lenin by mě zařadil do “pravé úchylky”:). Ne nedivejte se:)! Těch posledních pár metrů bylo šílených... :)
      Nicméně diky, že jsem se tam dostal v limitu!!! 12:)

      Vymazat
    2. Na paní ob dva za tebou zase nemáš - ty jsi sice šel nakřivo, ale ona nezvládla odejít po svých vůbec! Takže zjevně jsou pořád ještě rezervy... :-) :-)

      Vymazat
  14. Jitka se neplete, ale zapomněla na důležitý mezistupeň ve struktuře žánru: hrdina příběhu, když už má cíl na dosah, krutě selže. Projde si pak peklem, kdy jej opouští čtenáři a jen úzká skupina nejbližších, mu nepřestává věřit. Nakonec v sobě hrdina najde vnitřní sílu, tam, kde mělo být dno jeho sil, objeví ještě celé geologické vrstvy energie, a vydá se opět na cestu. Kvalifikace, losovačky, první - druhý - třetí závod a nakonec, tramtaradáá - epické finále.

    Literární teoretik by si spokojeně zamnul ruce, že teď už je příběh vystavěn jak se sluší a patří, ale nás (i sebe!), prosím pěkně, takovýchto nervů ušetři a o víkendu to dotáhni až k závěrečným titulkům! Zlom vaz!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Jakube, můžu tě ubezpečit, že rozhodně necílím na “druhý” pokus:). Ať už to dopadne jakkoliv, pro mě je to Hollywood:)!
      Včera jsem se setkal s Justinem a s Grahamem, místními, kteří se rozhodli mi pomoci na Wasatch. Další rozměr ultra, poznávat skvělé a zajímavé lidi, které bych normálně nikdy nepotkal. Jejich odhodláni a nadšeni mě dotáhnout do cíle... je nádherné, neskutečné! Spolu s tím, že od 68 míle by se mnou měl běžet BS... mi dává šanci!
      Budu se hodně snažit... být “moudrý”, konzistentní, i drsný:), kde to bude nutné...
      Díky moc za podporu! 12:)

      Vymazat
  15. Už teď mám husinu, epický to zase bude. Ještě že běžím Sázavu, aspoň se odlepim od displeje. Honzo, běž, Stíne běž, a hlavně
    PIŠTE!!! Už teď jsem z toho na nervy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, Stín se podle všeho snažil i informovat .. i když asi v některých chvílích by bylo lepší nevědět:). Diky moc za podporu! 12:)

      Vymazat
  16. Dobrá věc se podařila, hlavy síla zvítězila. Se zatajeným dechem jsem sledoval, jak z docela hraniční situace v Brightonu jsi vylepšoval svoji šanci na úspěch. Nepočítal jsem to přesně, ale vypadá to na negativní split. Prostě mazák.
    Velká gratulace, Radek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, ted pojedu na letiště a po cestě domů snad napisu zapisek. Bez toho, ze bych neco prozradil, tak musim říci, ze úroveň zážitků, hlavně těch vnitřních a lidských se posunula na nová maxima:)!
      Dik za podporu! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...