pondělí 27. dubna 2020

Hledači pokladů, aneb hravý Veverka si hraje a my s ním..:)

Jak už je ve zdejším kraji zvykem, na jedné straně (řekněme "na venek") jsme poslušné ovečky, co poslouchají příkazy a nařízení, nosí roušky pomalu i doma a nutí si mýt tlapky bakteriálním mýdlem i svého psa:), ale "uvnitř"... uvnitř je každý z nás ...husita!:)...

Ten vnitřní boj včetně projevů všech možných (rozumných i nesmyslných) omezení se i se mnou různě pere, nestandardní podmínky v práci k tomu přidávají další stres a napětí. Jak to asi musí vypadat u rodin s dětmi v panelákovém bytě?
To moje -- sice malá, ale -- zahrádka, moje dílna (a trucovna/pracovna) vytvářejí věřím dostatečný prostor/nárazník pro rozumnou rodinnou pohodu... Ale jak říkám, mám neskonalý obdiv pro rodiny s dětmi, které v těchto dnech nemají dostatek "životního prostoru" ...

Běh-pobyt venku je potom asi jediná možnost, jak z toho všeho utéci, jak se zbavit všech napnelismů a cukatur:)... Paradoxně cílené běhání a náročný trénink nemusí být nutně to pravé ořechové, spíš naopak. Já to beru tak, že ani běh nesmí být v mém případě spouštěč stresu... [aneb, ono se to nepo..tento:), když se mi nepodaří běžet přesně podle plánu, když se nezlepšuji]. Navíc je klidně možné, že při logistickém oříšku letošního jara (tedy pomoci při přemísťování syna ze školy z ameriky domů) se mi nepodaří vyhnout se povinné karanténě.
Většina závodů je zrušených a tak naběhat cíleně a strukturovaně své tréninky, tempa, intervaly... všechno plus mínus osamoceně... dokáží jen reprezentanti a ti nejtvrdší z nás.

Proto se mi moc líbí nové bojovky[i vědomostní soutěže], které se objevily i v našem Prokopském údolí, hafo otázek pověšených na stromech kolem hlavních cest a na druhé straně správná odpověď. I tak se dá zabavit s dětmi na krátkém výletu přírody.

Podobně mě a většinu kamarádů nadchl Martin Veverka Pražský, toho času "Ostrovní", který mezi nás přinesl hezkou (anglickou) běžecko-turistickou hru, která teď doslova zuří na našem klubovém FB:).  Vy, co jsem zabloudíte a (zatím) nejste součástí naší volně definované skupiny iThinkBeer (.com) -- tedy těch, co sice běhají, ale při běhu myslí na pivo a na setkaní v hospodě s kamarády -- tak vám o tom musím něco říci.

[Chvíli jsem čekal, jestli Martin, se stylem britského gentlemana, něco sám nenapíše o "Treasure Hunt Run" ... tedy Běžeckém hledání pokladů. Ale Martin nic nepíše a je škoda, aby to zapadlo, obzvlášť v téhle době, tak tedy ...]

Treasure Hunt Run
Je určeno 10 věcí, které je potřeba v rámci výběhů, výletů najít a vyfotit spolu se sebou samým (či alespoň s nějakým klubovým atributem).
Už první sada byla velmi inspirativni (S01):
1. Neuvěřitelná díra
2. Divoce žijící zvíře
3. Číslo 82
4. Něco oranžového a fialového
5. Most
6. Historický pohled
7. Lavička
8. Houby
9. Ztracena věc
10. Něco hodně chutného

Druhá sada (S02) posunula laťku o kus výš:
1. Kostel
2. Roubenka
3. Napajedlo
4. Telefonní budka
5. Výstražná cedulka
6. Něco krásného
7. Něco tvrdého
8. Něco rychlého
9. Něco šokujícího
10. Něco tichého

Třetí, přemýšlivá sada, (S03):
1. Úl
2. Pták v letu
3. Nesprávný nápis
4. Pěkná brána
5. Den v týdnu kromě neděle
6. Vyrobeno/založeno v..
7. Ztracený míč
8. Něco na nesprávném místě
9. Něco kde se dá schovat
10. Zajímavá pěšinka

Ošem Nika z Nového Mexika přinesla další level, (S04):
1. Něco hlubokého
2. Něco pichlavého
3. Hydrant
4. Vlajka
5. Něco kulatého
6. Loď
7. Vyhlídka
8. selfie+zajímavé pozadí
9. Velkej hmyzoun
10. Sníh

No, sledoval jsem naše vedoucí hledače, taková Romana (April), ta to často dokáže dřív než bys řekl Pilsner Urquell:), ale většina úlovků od kamarádů je neskutečně vtipná, dokážete si představit, jak se dá uchopit úkol SO4E8: selfie+zajímavé pozadí, že? Nebo sníh v Čechách v dubnu, když tady skoro nebyl přes celou zimu... No nádhera! Kvůli práci jsem nejen nestíhal v týdnu moc běhat, ale ani sbírat poklady, až to bylo takové smutné... Ale v sobotu jsem se rozhodl, kdyby všechno mělo "padnout" a [vždy, když je nejhůř] běžel na Karlštejn a zpátky... S tím, že po cestě zkusím "všechno splnit":)... tedy 1-3 sérii. Neudělal jsem si poznámky, ale pamatoval jsem si opravdové "špeky".

Falešný policista monitoruje cyklostezku!
Doba je nesmírně dynamická.. myslel jsem si, že telefonní budka v "mých" vesničkách kolem údolí bude v pohodě.. v Holyni jsem ji viděl jako hotovou věc:), ale už je pryč! Je to výrazně těžší oříšek.. Dokonce ta na Řeporyjském náměstí, kterou jsem bral jako "home-run" už není telefonní, ale je to knihobudka:). Podobně číslo 82, to jsem si věřil, že snadno po cestě na Karlštejn ulovím, ale kdepak. 12, nebo i krásná 13 ... o 28 nemluvím... to by všechno bylo, ale 82? Když tak "orlím zrakem" pátrám v Chotči, tak se mě jedna "domorodkyně" ptá, co hledám.. Vysvětluji, že máme hru a že potřebuji vyfotit číslo 82. Hned se mi nabízela, že mi jej napíše na krajnici:), ale to mi přišlo nečestné a nesportovní:)... Dokážete si představit tu děsnou radost, když jsem ji našel ve Zvonoklasech...

Je to skvělá, i když čertovská hra! Myslel jsem si, že mám "ztracený míč", když v tom se objevili čutálisti a vzali si ho do hry... Prostě, zdaleka nemám všechno, ale moc hezky to zase probudilo moje pobíhání, člověk se najednou víc kouká kolem sebe a objevuje spoustu zajímavých věcí, nejen ty hledací poklady...

Prostě cesta mi utekla ... jedna-dvě:)... málem jsem při zpáteční cestě v Letech minul Petru, která proti mě prosvištěla na kole a za chvíli jsem byl v Radotíně, čas se nachýlil, i když jsem nenašel všechno, tak jsem vzal po 47 km MHD nahoru do Stodůlek... Práce a rodinná pohoda volaly:). No ty chybějící "kusy" musím dohledat jindy... Nedá se nic dělat. Příště musím vyběhnout někam dál..:).



Všemu zdar! Ultra zvlášť!
... protože, kdo běhá a hraje si... nezlobí (se)!

12:)

11 komentářů:

  1. :) tos me pobavil, dekuji za popularizaci nasi kratochvile i pro non-FB komunitu. Diky THR se ten FB jeste snad naucim pouzivat, ale ruku na srdce je to fuska stihat vsechny lajky a komenty, takovy FB se snadno muze stat aktivitou na plny uvazek. Kazdopadne ukazuje se, ze zazitky lze virtualne sdilet, tesi me probirat se fotkami, s cim kdo prijde, s peknym zaberem, ci originalnim pojetim, clovek se dozvi o mistech kam se treba pak vyda podivat. Takze diky at to beha a pridej uz se pomalu blizi pata sada :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No my vsichni dekujeme za zajimavou hru, kterou jsi nam z Ostrovu donesl!:)... Pravda, jak ja ten FB temer nepouzivam, tak kdyz se na nej kouknu uz jsou lidi o serii ci dve dal:)... ale to nevadi. Nicmene mas pravdu, musim pridat, obzvlast, jestli chystate patou sadu!:).
      MSF! jeste jednou diky a tesim(e) se na realne setkani nekdy.. v cervenci/srpnu... At nam to beha.. viru navzdory! 12:)

      Vymazat
    2. Chystam se do zpet do vlasti v cervenci, ale abych pouzil Tve oblibene rceni - doba je dynamicka - muze se vse urychlit - jako to hledani pokladu. Sada 5 prave na siti a sadu 6 si jiz zamluvil Veverka ze Sudet na pristi tyden.

      Vymazat
    3. Tedy, budu se tesit. V mezicase budu zkouset sbirat jednotlive klubove ukoly:), ale "letadlo" v serii 5 me dostalo, podobne jako houpacka na vetvi:). Inu kde se to zastavi??:)
      At nam to (radostne) beha! 12:)

      Vymazat
  2. :)..tos me taky pobavil:)..mila hra i zapisek,hezky zpestreni vybehu..vystrazne cedulky nemaji chybu. Jen velke hmyzouny jako majky nebrat na ruku. Vzpominka na mou mamku -fotka s cim si to hraje na ceste ze zahrady,co to je za hezkeho broucka.
    Tak uz se vidim jak pri behu hledam...
    S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, drzim palce! Kamaradi maji radu veselych historek pri hledani pokladu, kbys chtela jeste jednu sadu, tak tady je S05:
      1. Neparkuj jak hovado
      2. Tady asi horelo
      3. Letadlo na obloze
      4. Neco se pokazilo
      5. Houpacka na vetvi
      6. Ulice/obec s "Horni" ci "Dolni" v nazvu (Pro rakouskou sekci plati "horni" 🙂)
      7. Plaketa na dome pripominajici znamou osobnost
      8. Aspon 10 schodu
      9. Prosim Te nespadni
      10. Hospoda/pivovar se zviretem v nazvu

      :), Tak at se dari, at nam to beha! At se nicim a nikym nenechame zbytecne drtit! 12:)

      Vymazat
  3. Moc krásný poklady máš, jen tak dál. Houpačku Pepy Stolína asi nepřekonáš, ale kdo ví, co ti běžecký život nabídne :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)... Co je potesitelne jsou i historky ostatnich pri hledani pokladu... Nechci znit nejak staromilsky:), ale nejak mi hospoda(y) se znamymi chybi vic nez bych si myslel. Alkoholem to neni, toho mam doma na 3 karanteny:).
      No treba se dockame nejake te hospody:)... abych zase potom ze same radosti nebyl uplne "na plech":).
      MSF! At nam to beha! 12:)

      Vymazat
  4. To je vtipný - a jde to sbírat postupně nebo to platí jen když je to během jednoho běhu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)... behem jednoho behu? To dokaze tak akorat Rakouska sekce:).. tedy Romana/April:)... Mozna jeste MVP, kdyz vyuziva k ukolu selfie se zajimavym pozadim... sebe po dobehu s pozadim manzelky:)...
      Urcite postupne...
      MSF! At nam to beha... i kdyz je to boj:). 12:)

      Vymazat
    2. Tak to se do toho pustím! :-) Kešky mám v běhatelném okolí vysbírané všechny a biltema tyč kvůli těm zbývajícím tahat fakt nebudu :-D Tohle bude zase nový rozměr, díky moc!

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...