neděle 7. února 2010

Škatulata škatulata hejbejte se! :)

V úterý dopoledne jsem ještě běhal podle řeky ve Filadelfii, ve středu dopoledne jsem přistál v Praze. Základní problém byl, jak sladit přesuny, časové posuny s mým trenýrkovým plánem? Moje řešení připomíná akci "Kulový blesk" nebo ještě spíš škatulata škatulata hejbejte se...

No, normálně mám pondělí a pátek volno, teď jsem vlastně v pondělí běžel úterý, v úterý středu, ve středu jsem bral pondělní volno, jen ten čtvrtek zůstal na místě:), v pátek jsem běžel neděli, páteční volno přesunuto na sobotu (šílené schůze v práci) a sobotní dlouhej běh tedy na neděli. Takže nejen časovej posun, ale i dny zpřeházené, aby se v tom prase orientovalo:)!! Připomíná mi to organizaci věcí v kuchyni mojí tety, která měla například strouhanku v piksle od kakaa s nápisem "cukr moučka"! Asi tak...:)

Dávám ještě pár obrázků z Phili, ve středu už jednak roztál sníh a tak vzdálené oblasti u řeky ovládly divoké husy a kachny

...a při krátkém přiblížení k silnici v centru jsem předbíhal kolony aut šinoucí se do města. Byl jsem jasně nejrychlejší!!! :)

Ale už jsem zpátky v Praze, tak jen o těch šocích, protože fakt nevím proč, ale já to přitahuju..:)
Například, při cestě zpět v Amsterdamu jsme chytli černého pasažéra, takže odlet o 1h opožděn, všichni vystoupit se zavazadly, odevzdat palubní lístky, po následné bezpečnostní kontrole letadla nástup s kontrolou průkazů. No a koho volali prvního ke kontrole? :) Mě a černýho pasažéra!:) Já byl taky v podezření, jak jsem se dozvěděl, měl jsem špatně vydanou letenku:), naštěstí se to vysvětlilo:).

Doma to vyprávím, jako povedenou historku, jak jsem byl v šoku, protože jsem si uvědomil zmatky ve Phili a že mi možná vystavili špatnou letenku a že už jsem čekal, že zůstávám v Amsterdamu...:). Moje nejmilejší manželka, jasné slunéčko, to ovšem přebila šokovým esem! Povídá, no mně předevčírem volali z justičního paláce, že jsi měl vážný úraz... Naštěstí v další větě říkaj, že sis zlomil nohu (hned se jí ulevilo) a pak že ležím ve Vinohradské nemocnici, tak už věděla, že je to omyl, protože já byl za oceánem. Ale co tě neporazí, to tě posílí a falešnej poplach = dobrý znamení!!! :)

Ale zpátky k pobíhání. Už se děsně těším, až i ty delší trasy budu moci volně běhat venku, příští týden to snad jistí, rčitě vyzkouším v týdnu.. Teď ve fitku jsem dostal skvělou hlášku. Jeden takovej pohodovej týpek v pantoflích mi povídá -- hned po té, co jsem zběsile uběhnul co nejrychleji 10km (na 13 na běhátku) a co nejrychleji odvesloval (2km) -- jestli si nehraju na nějaký dobrodrůžo? Jako útěk z vězení..:).. Prý běžím jako blázen a pak vesluju, jako by mě honili piráti nebo hejno žraloků:)... Ať si příště vezmu nějakej kostým, ať je to dokonalý:)... Suchý, co?:)..

Ovšem neděle -- přeložený můj plánovaný dlouhý, nejdejší běh, to je samo o sobě...:). Včera šílená schůze. Kdybych běžel v sobotu večer, tak mám adrenalinu na celej maraton, bez jakýkoliv tyčinky nebo energetického gelu:). Ale dneska? Nechtělo se mi po ránu nechtělo, přitom vím, že je třeba zajít do fitka nejlíp hned po 8 hodině, kdy otevírají a tak do 10 tam nikdo není, nikomu nepřekážím.. Stejně, většinu času jsem běžel sám.:). Tradiční boj s myslí, ale na to se vždy snažím připravit, jak už jsem psal. Dnes jsem běžel maraton na běhátku, poctivých 42.2 a ještě 3 jsem vesloval. Kdybych říkal, že to byla brnkačka, tak bych lhal, ale tím mým přístupem se z toho stal jen dlouhej běh na páse, vyžadující pevnou vůli. Nic víc nic míň:)!!! A to jsem si zrovna přečetl Hingtona, který posedlý maratonem káže, že v treningu nejdelší trasa je 32km! Jenže VUM (Voldemort Ultra Miloš) mě lamu připravuje na ultra a tak nějak tuší:), že já si vlastně musím na ty fláky zvyknout.. U mě je to hlavně v hlavě:). Takže tak.

K tomu dovětek. Je to šílený, ale i s výměnou triček, odbíháním na WC jsem dokonce lehce zlepšil svůj čas ze Stromovky, nebylo to plánovaný... Jednoduše jsem většinu času běžel 5min/km a ono se to nahledá..:).

Děsně, děsně se těším zase na běhání venku... Příští týden mám volnější:) a dny už konečně zůstavají na místě... Velká šance k normálnímu běhání..:). U mě trenýrkový plán, je kotva všeho. Trenýrkový plán a kolaloka, to je zákon:)...

Ale jak vy, jak vy čelíte zmatkům?

10 komentářů:

  1. Lamo:-) maraton na behatku, to bych se asi ubil nudou a to se povazuju v tomhle smeru za docela odolneho, mas muj obdiv. Zlaty beh ve snehove vanici, lijaku a dalsich zocelovacich podminkach:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jako respekt, maraton na behatku. Ja dneska po roce byl poprvy na behatku 8km a myslel jsem, ze to nevydrzim :-)

    OdpovědětVymazat
  3. 2 Adam a Lovec: Diky za podporu! Ono to asi neni zase tak tezke, jak to na prvni pohled vypada:), proste bavi me behat (u me je to zakladni relaxace k me praci a znatkum kolem), nechci se zranit a tak dodrzuju skoro do pismene, co mi rekne ultrak:)... Mam k dlouhym behum velky obdiv i pokoru, ale rad bych je zase ziskal pro sebe. No fakt lama:), ale jsem na tento titul hrdy:)!
    At nam to dobre a radostne beha! tesim se na behani venku, jako male dite! Ale maraton v tomhle pocasi jednoduse venku nedam, bojim se zraneni:(...

    OdpovědětVymazat
  4. Už jdi běhat ven, děsně nás těmi výkony na běhátku deprimuješ ;o)

    OdpovědětVymazat
  5. Maraton na páse! Maso! To už jsi musel doběhnout na konec pásu, ne?

    OdpovědětVymazat
  6. :) Machy a Pulec:) .. Hooodne dobry komentare:). LOL!
    Jsem si hned vzpomnel na stary detsky vtip, jak si trampove reknou, ze se zastavi a odpocinou, tam kde se protinaji koleje... Kdyz uz jdou moc dlouho, tak se jeden z nich ohledne a rekne... Ty brdo, my to presli! :)

    OdpovědětVymazat
  7. :) hezké příspěvky. Za chvíli 80min volně.Venku. Hnus!Zlatý běhátko. Honzo nemáš info kdy bude ta brdská 50?
    .Radek.

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Radku" melo by to byt 17.4:
    http://www.kct.cz/kalendar-akci/3407/brdska-stezka
    je tam mail a telefon... zitra jsem chtel ven, ale zase asi budu muset byt v 9 v praci, tak mozna na me zbyde bohuzel behatko:(. Uvidime..

    OdpovědětVymazat
  9. www.kctnovapaka.wz.cz/propozice/brdska_stezka_10.pdf
    Radek

    OdpovědětVymazat
  10. 12: S tim Tvym strachem ze zraneni nemuzu nez souhlasit, ja mam sice do lamy daleko, ale venku je to ted o hubu, jak se rika u nas na Valassku, je to tam jedno velke dokonale vylestene zrcadlo. Dneska jsem koukala na videa z Rockyho, jak trenuje v tom snehu a beha a strasne jsem chtela ven, ale jenom cesta do obchodu, kdy jsem sebou nekolikrat malem sekla i v pohorkach, me presvedcila, ze este ne. Snih a mraz neva, ale ten led, to je na brusle...

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...