sobota 27. února 2010

Škola smyku, království za posyp!

Tak nám konečně začalo tát paní Milerová:)! Ovšem díky tomu je to při ranním běhání nejen o ústa(o hubu), ale i o kostrč. Záleží na tom, jak kdo padá.
Ze své drobné zkušenosti mohu potvrdit, že králičí a srnčí bobky jsou naprosto skvělé, koňský trus nemá chybu:)... většinou a jaksi logicky se tento posyp vyskytuje na cestách v kopcích (kde je nejvíc potřeba), zřejmě odráží i "úsilí" jejich původního výrobce, který se dral do svahu..
Přírodní materiál jako jehličí, "nosáky" (tedy křídlaté dvojnažky, plody javorů) nebo piliny z nařezaných stromů mají nesporné ekologické přednosti...

Říkal jsem si, schválně, jak moc jsem vybíravej, co mi na cestě vadí (jako posyp) a všechno jsem v podstatě schválil. Až na psí hovínka.. Tedy až do středy večer, kdy jsem právě díky jim úspešně zabrdil pod hlubočepským kopcem. Tím padem jsem se v duchu psům omluvil a než ten efekt zabrzděného pádu vyprchá, tak asi nebudu tolik komentovat můj ranní slalom u metra:).

Ale asi i s tím táním zase přišla potřeba si fakt bránit svoje běhání. Sleduju to všude okolo, spřátelené blogy taky nestíhají, něco je ve vzduchu.. Navíc jak jsem běhal po nocích v tajícím sněhu (že by mi prostydly nohy v ledové vodě? Nebo zánět?), tak mě začala bolet šlapka pravé nohy a říkal jsem si, to mi ještě chybělo:(. Ve čtvrtek ráno jsem nemohl skoro chodit. Neštěstí! Co budu povídat.. Ale nakonec jsem se dobelhal do fitka (=jsem tedy závislák) a aspoň 40 minut vesloval. No ze začátku mě bolelo i to, ale nohu jsem promasíroval, už i chodit jsem mohl a tak jsem se těšil, že v pátek, jak mám odpočinkový den doléčím nohu.

Skutečně, nemá cenu nic lámat přes koleno, v sobotu jsem s Ďurim dal pohodových 20km na Ladronce, suché rovné cesty.. Noha ze začátku byla ještě citlivá, ale na konec i večer "úplně" OK!:) . Tak věřím, že v dalších týdnech, kdy moje km nebudou růst, ale spíš se stávat intenzivnější, jak prohlásil velký ultrák:), bude vše víc než v pořádku.

Co se vlastně tak šíleného děje kolem, že většina z nás nestíhá? Teď jsem si uvědomil že za poslední měsíc jsem málokdy šel spát před J.Bondem (tedy před 0:07) :) a vstávám relativně brzo.. a stejně nestíhám .. jestli my se nehoníme moc zbytečně a abychom nedopadli jako ten zajíc v pohádce „Jak ježek uhonil zajíce k smrti", [www.pohadky.org/index.php?co=pohadka&pohadka=516]. Prostě mazec! Nějak jsem se nad tím při běhu drobet zamyslel a zjistil jsem, že šíleně času poztrácím, musím s ním lépe hospodařit. To bude hlavní úkol do dalších dní! Připadám si jako anonymní alkoholik:), stejně jako oni přiznáním faktu, že jsou alkoholici, tak i ja tím že jsem problém pojmenoval, věřím, že se mi bude lépe "bojovat"..



Začlo tát a s tou změnou přírody kolem by stálo za to se zbavit zbytečného balastu, hlavně líp hospodařit s časem, víc si užívat jara! Vždyť jsem taky, jako správná lama, velký zahradník!

Ať se daří.. Jak vnímáte ty změny Vy?

3 komentáře:

  1. Mas pravdu, alespon ja tedy posledni dny a jeste asi 14 dni rozhodne nestiham.,, ale tim jarem, jak to vsechno taje a sviti slunicko, mi to nejak nevadi. Tak se to kompenzuje a mam z toho dobry pocit celkove :) Ohledne posypu - v Prokopaku jsem zatim moc posypu nepotkala. Nastesti :) Bobky nemusim.

    OdpovědětVymazat
  2. Kupodivu zatím pořád stíhám. Za ty roky, co tak nějak pravidelně sportuji, už vím, jak na to. Ale je pravda, že se prodlužují časy, které musím běhu věnovat. Naštěstí tím, že chodím až večer, je to všechno v pohodě a klidu. Vyběhnu, když mám hotovo, Martina dává spát táta, no a přijdu a už mi zbývá se jen osprchovat a dokoukat pozdní seriály.
    Ať je líp :o)

    OdpovědětVymazat
  3. Dik za podporu, ja si snad ani nestezuju:), jen nejak vic vnimam, ze nestiham... Asi (urcite) to nebude behanim, ale horsi organizaci casu a na tom furt nejak pracuju:). Socketka ma pravdu, jak je ted to predjari, tak se asi vse bude lepe snaset..:). Jinak ten "posyp" se vetsinou objevuje na obracene strane prokopaku, v kopcich k Holyni nebo z Hlubocep:). Ted ale nejlepsi posyp dela slunicko, kdyz se snasi vse vysusit a odlednit.
    12:)

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...