neděle 30. května 2010

Závislák

Tak nám zdárně skončili volby, docela mě příjemné překvapilo, že většina lidí dala hlas šetření a úsporám obecně, ještě víc mě potěšilo, že lidí začali používat preferenční hlasy, takže dochází k výrazným změnám ve sněmovně, nejen co do politických stran, ale i spousta nových tváří a to nám -- podle mého názoru -- dává aspoň šanci.

Jak jsem tady psal, že jsem byl "nařčen" a obviněn neznámým spoluchodcem na přechodu, že jistě spadám do té kategorie zavislaku, běžců, kteří jsou na tom stejně jako narkomani. Když si neopatří svoji pravidelnou dávku, tak mají silné abstinenční příznaky... V legraci jsem si říkal, že je to pravda, ale tento týden se jednoduše ukázalo, jak tvrdá je to pravda. Musím se mu veřejně omluvit, měl pravdu:)!!!!

Z rodinných a organizačních důvodů jsem nemohl ve čtvrtek jít běhat (páteční přesun nepřipadal v úvahu), v pátek naplánované volno a v sobotu rodinná oslava. K tomu potřeba posekat a drobet upravit mě rozsáhlé pozemky... Zkrátka neběhal jsem Ct, Pa, So! A bylo to znát, byl jsem evidentně nervóznější:), hůř jsem snášel všechny zmatky kolem sebe, i ta pracovní výkonnost byla o řád menší:(. Jednoduše důkaz, jako hrom..

A tak jsem dneska ráno nic nenechal náhodě, teď když to vím, tak s tím musím lépe pracovat:) a vyběhl dokončit "průzkum" začátku Modřanského údolí. Měl jsem na to cca 2 hodinky (v trenyrkovem plánu 110 minut), říkal jsem si, že když se dokážu vrátit tak za 130-140 minut bude to v pořádku a tak jsem vyrazil údolím, směr Řeporyje, proběhl Řeporyjema do Ořecha (jeden z možných přechodu dálniční spojky) a potom už dolů ke Kalinovu mlýnu, kde jsem vyměnil modrou značku za červenou a pokračoval směrem na Slivenec, u velké trafo stanice jsem se odpojil z červené, překročil dálnici po jednom z malá mostků a mezi poli pokračoval do Holyně k železniční stanici. Tam jsem se plynule napojil na jednu že svých tras Prokopským údolím. Přikládám mapičku i odkaz na její on-line verzi, kdybyste chtěli zkusit.. (cca 23km)
http://www.runsaturday.com/Map/Create/Course/4333
Jak je vidět z profilu, po cestě jsou zajímavé kopce, fakt občas to svádělo "jen" jít, (ten stoupák vlevo to byla chuťovka) :)

ale zase to posílí morálku takový stoupák svižně vyběhnout, je hezké, jak se krajina z parku (prokopské údolí) změní do průmyslové zóny, přechod dálnice a cesta kolem trafostanice ve Slivenci, aby zase skončila v parku.


V přírodních lokalitách, neuvěřitelně "řvou" ptáci, dobrodružnější přechody potoků, zajímavé rostliny -- ty choroše jsou fakt zářivé oranžové - zatímco ta silná trafo stanice a dráty silnoproudého vedení v počasí před bouřkou působily úplně zlověstně..

Zajímavý výlet a hlavně, dostal jsem svoji pravidelnou dávku, teď se mnou zase bude chvíli k vydržení:).. Jak to máte vy se svoji "závislosti" ? :)

10 komentářů:

  1. Když takhle všude čtu o tom jak ma každý závislost na běhu tak si říkám jaký je rozdíl mezi závislostí a železnou košilí. Přiznaky stejné ,jen bych u těch závisláků očekával že díky své závislosti něco ošidí závislot prostě nebere ohledy na nějaké prkotiny jako jsou povinnosti nebo požitky. Já sem si ze svých zájmů vypěstoval železnou košily ale zavislost to asi né.

    OdpovědětVymazat
  2. To je hezky receno. Urcite to pouziju:). No ja nevim jestli zavislost nebo zelezna kosile.. Ja kdyz jsem byl vykolejen ze sveho pravidelneho behaciho rytmu, tak jsem byl zcela jiste nervozni, nevrlej.. a to tak, ze se uz vsichni blizci tesili a vyhaneli me behat:).
    Dik, 12:)

    OdpovědětVymazat
  3. Tomu co píšeš já říkám že chytré okolí ví ,že je nejvyšší čas pustit chlapa na chvíly ze řetězu.

    OdpovědětVymazat
  4. V pátek ráno jsem si zaběhla svůj obvyklý okruh a pak v sobotu, v neděli a v pondělí nic. A už v neděli jsem byla jakási divná, nálada mizerná, sváděla jsem to na hormony. Jenže dneska jsem konečně vyběhla a ejhle, hormony to nebyly, chyběl mi pohyb. Budu se muset v běhání polepšit, kdo to má pak se mnou vydržet!

    OdpovědětVymazat
  5. A ještě mám otázku: Kam dáváš foťák, když běžíš?

    OdpovědětVymazat
  6. Mila K.G... Moc jsi me potesila a rozesmala..Jestlize je to obecne rozsireny fenomen i mezi zenami, tak ted muzu byt uplne klidny!:)
    Jinak ja beham s iPhonem (mam na nem i GPS aplikace a pochopitelne fotacek). Ony ty fotky jsou jen pro zachyceni nalady a na to je fotak na mobilu naprosto postacujici:). Pri chladu ho mam v kapse bundy, pri teple i v ruce, nebo mam takovou kapsicku s paskem kolem paze (asi za 200Kc). Zvykl jsem si behat s mobilem, kdybych se ztratil nebo si nejak ublizil. Doporucuju. Ze statistickeho hlediska, pojistenym lidem se deje nejmene urazu; stejne tak, pokud pocitam s komplikacemi je vysoka pravdepodobnost, ze zadne nenastanou...:) navic pak mam s sebou fotak.
    Tak at se dari! 12:)

    OdpovědětVymazat
  7. To mi hned mělo zapálit s iPhonem. Manžel je z něj nadšený. A já, truhlík, pořád přemýšlela, že zrcadlovka je veliká a neskladná a že asi máš speciální batůžek...

    OdpovědětVymazat
  8. Jjo, iPnone je telefon pro blondyny:) a pro me!! Nema chybu, silene funkci a naprosto skvele jednoduche a prirozene ovladani. A to si predstav ze moje nova hracka se jmenuje iPad! Jak rika muj syn "luxus", nebo "husty"..:).
    Mej se fajn, 12:)

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Honzo,
    už jsem jednou Tvůj výkon komentoval na RunSaturday, ale musím ještě jednou. Ukazoval jsem mapku doma ženušče; obdobnou trasou jsem ji táhle na kole cca před měsícem do Chuchle. Chvilku se zamyšleně dívala a pak s ohromením řekla: "On se hrabal tím odporným kopce před Radotínem? To musí být, ale blázen?"
    Tož, vítej do rodiny:-)))

    OdpovědětVymazat
  10. 2 Dohny: vcera jsem Mel cukani tam jit zas:), s tim, ze bych bezel pres Slivenec a druhy okraj zpet, ale to bahno dole v modramnskem udoli me odradilo, nicmene to urcite planuji v brzkych tydnech dat zas. Ten kopec po cervene znacce je vazne vyzva:). Tak dekuji za pozvani do rodiny:). Mej se fajn, 12:)

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...