úterý 2. listopadu 2010

Řeč značek


V neděli jsem se maličko, ale jen maličko zaobíral myšlenkou, že bych se třeba zúčastnil závodního proběhnutí v "rodném" prokopáku. [Myslím, že po právu říkám rodném, protože tady se moje běhání a pobíhání narodilo] Kros na 6,6km sice lákal, ale závodění vůbec ne. A tak jsem to vyřešil šalamounsky po svém.

Šel jsem se do prokopáku proběhnout ještě před závodem, dát si svých pohodových cca 11km, s tím, že si proběhnu kousky závodní trasy. Tím pádem budu jako chytrá horákyně: ani oblečená, ani nahá, ani na závodě, ale při tom na trase:).

Moc se mi to líbilo. Prokopák téměř liduprázdný, Až ke konci svého okruhu jsem potkával soustředěné závodníky, kteří se rozbehavali po trase. Ovšem co mě naprosto dostalo [náhody neexistují:)] .... jen si tak běžím, kochám se, přemýšlím o svých problémech [=myslím na pitominy:)] a najednou potkávám nějak povědomou dívčinu na kole, co pozdravila. Říkám si nejakej slusnej bajkař:) a v tom mi to docvaklo. Nikie se opět vydala na cyklovýlet přes naše údolí do Modřan. Nemělo chybu:).

Bylo to doslova jak se píše v pohádkách -- kde se vzala, tu se vzala -- pro milovníky české angličtiny si dovolím přidat příslušnou česko-anglickou frázi -- where she married herself, here she married herself:) -- Nikie!

Ale k té trase. Pobíhám si po údolí, užívám si té nádherné podzimní poezie krajiny, o které tak hezky píše Witty a jak potkávám už značenou trasu, tak i ke mě ty značky mluví naprosto jasnou řeči. No schválně, koukněte sami:

1. Do kopce, vydrž, bude brzo konec!

2. Přidej, přidej!!!

3. Při předbíhání opatrně! Zprava a dodržuj bezpečně rozestupy!

4. Ovšem některé značky byly téměř na "hraně".:) Tady bych se zdržel komentáře, protože výklad není úplně jednoznačný. Já se kloním k názoru, že tím značkující dával signál, že máme čekat šíleně stoupání a je tedy třeba rozložit síly, ale nejsem jsem si úplně jistý! :)

V každém případě všechny lokální běžecké akce jsou super a moc je oceňuju! I já srabík, nezavoďák jsem zjistil, že není lepší proběhnutí než v závodní stopě (byť mimo závod)!

Ať se daří! 12:)

9 komentářů:

  1. jo podzim je krasnej mohlo by to vydrzet až do března. Jo ta posledni značka je přece jasná
    "Zabloudils" :)

    OdpovědětVymazat
  2. To mi pripomina dnes jiz byvaly tymovy zavod Ctyriadvacitku - cyklickou stafetu beh/MTB/kolo, kde organizator pod vrchol silnicniho stoupaku napsal na zem E=MC2. A ted lusti, co tim chtel basnik rici:-))
    Jinak k te chytre horakyni, na kterou sis zahral: "You are lubricated like a fox."
    At to beha:-)

    OdpovědětVymazat
  3. 2 ll: Vidis a tuhle moznost jsem uplne zapomnel:)
    2 adam: Dik za prani! Asi bych v tvem pripade dodal jinou verzi prislovi "A prison makes music stronger" [Basa tvrdi muziku].. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Toz Honziku, pekne's to napsal, peknou bundicku mas, ale do Modran sem pres to "vase" udoli nejela, mirla jsem k Morine a do Amériky, i kdyz nakonec z toho byla jen Kopanina a Cernosice ;o) Jo a posledni znacku bych videla taky mozna trochu jako "Drz se trochu zpatky" neboli "Uber plyn" :o))) Dik moc za krasne fotky a vysvetlivky, sama jsem v tom nemela jasno. MSMF!

    OdpovědětVymazat
  5. 2 nikie: Ja jsem myslel smer na cikanku a modranske udoli, k radotinu, pripadne zatackou prave na morinu:). Ten vyklad "Uber plyn" se mi mi moc libi! MSMF!

    OdpovědětVymazat
  6. Ten poslední piktogram znamená "Ocitl jsi se v nesnázích".

    OdpovědětVymazat
  7. 2 machy: Ovsem tenhle vyklad me doslova zaskocil. I kdyz na druhe zamysleni do dava smysl:). MSF!

    OdpovědětVymazat
  8. Honzo, nemůžu moc psát, protože mi tečou slzy, jak se řehtám :o))))) Ta anglická přísloví mě dostala (tam už chybí snad jen- sausage of lovers :o))) a všechna vysvětlení poslední šipky také. Tady bych přidal své vysvětlení: "Kudy kam?"
    1bubobubo

    OdpovědětVymazat
  9. 2 1bubobubo: Dik, poteseni na me strane:). na tvoje vysvetleni (kudy-kam?) odpovidam, jak jinak nez cesko anglickou frazi: "damage to speak" :). At se dari!

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...