úterý 31. května 2011

Předěly




Každý z nás má své velké a malé předěly. Křesťané počítají před a po Kristovi -- a upřímně můj současný předěl určitě není před a po mamutovi, ale před a po derivaci!:) Tedy před a po štěněti JRT. Jak jsem několikrát slyšel terfně podotknout, pes (tedy stěně) je vždycky velký šok do života rodiny i v klidném období, natož, když se dokončuje přestavba RD a já se přitom ještě snažím připravit na mamuta. To prý může udělat jenom exot, jako jsem já:).

Připomíná mi to starý moudrý židovský vtip, kdy Roubíček, když si stěžoval u rabína, že mají malý být, spoustu zmatků, tak mu bylo postupně doporučeno, aby si do bytu koupil krávu, kozu psa a kočku. Když už úplně zoufalý přišel, že se to fakt nedá vydržet, tak mu rabi poradil, aby prodal krávu, kozu, psa a kočku a bude úplně spokojený!:) Takže, až po pár dnech (věřím, že tak 2-3 týdny max) budeme plně přestěhovaní a Deri bude moci bez problémů běhat na zahradě, tak to bude pohoda.

Ale představte si, když máte montéry, zedníky a i vlastní práci a k tomu máte u sebe děsně závislou "ženskou":), která je malá a nedá bez vás ani krok...Tak to je fakt pecka. V sobotu jsem kvůli ní místo 20 běžel 11, v neděli nic a v úterý 11. Naštěstí už to tak teď mám šolichat:), ale ten čas upřímně kradu. Mám na ní i přepravní tašku, dneska jsem s ní byl v práci, děsně "hodná", ani nestačila rozkousat internetové kabely, cestování s ní je (ťuk-ťuk) naprosto v pohodě, už se těším, až povyroste a nacvičíme nějaký delší běh. (Pokud máte nějaké praktické zkušenosti s nácvikem běhu se psem, sem s nimi!:)

Zatím jsme s Deri překonali řadu úvodních nástrah pevného vztahu. Naštěstí jsme se hned první noc spolu vyspali, (nechtěla beze mě být a kňučela a štěkala jako blázen, v paneláku by nás asi sousedi sežrali), a přesně, jak to znám od jinud a z vyprávění:), padly zbývající zábrany a jsme k sobě silně připoutáni. Ale v pátek večer a v sobotu to bude muset beze mě vydržet. Domluvil jsem s dětmi a i moje nejmilejší manželka, jasné slunéčko slíbila, že se všichni budou o Deri starat. Tak budu moci odjet na Silvu.:)

Tohle vše má to ale jednu velkou výhodu. Ty zmatky mě natolik pohltily, že jsem zatím neměl čas se ani těšit ani děsit z mamuta a zatím to beru jako správnou běžeckou turistiku. Ovšem i tak všechno vypadá jako úplně nemožné, jak ten běh, tak logistika, jak a jestli budu moci ještě večer odjet na Prahu (, možná pospím a pojedu ráno, těžké je plánovat, skutečnost mě vždycky překvapí a to je dobře!!!0, prostě holá nemožnost!!!!!

Proto končím citátem že své oblíbené Alenky v říši divů:

Darmo zkoušet,'řekla Alenka,v nemožnosti se věřit nedá.' ,Moc zkušeností věru nemáš,'řekla Královna.,Když jsem byla tak stará jako ty,dělala jsem to každý den půl hodiny. A tak jsem někdy do snídaně uvěřila třeba v šest nemožností.

Nemožnostem zdar!

12:)

9 komentářů:

  1. Ahoj,dnes jsem se náhodou (to asi těžko)proklikala z v poslední době mých oblíbených motivačních běžeckých stránek na tvůj blog. Hned zkraje jsem zjistila, že vlastně končí. Prokousávala jsem se v rychlosti tvou běžeckou historií od začátku (jsem na vzdáleně podobném, jen pro mě je to i o hledání způsobu, jak přežít životní hnus, který jsem nečekala), výborně se bavila, litovala konce sotva objeveného. Zapsala jsem si za uši radu o radostech pro sebe i druhé - a na konci mě čeká překvapení. Příslib dalšího pokračování. Díky za tu moji dnešní radost!!!
    Přeji hodně štěstí na Silvě a časem hodně veselých běžeckých zážitků s malým strakatým poděsem. Běh s chlupatým výrostkem se stává poněkud adrenalinovou záležitostí a člověk si skvěle zbystří smysly. :-) Do té doby doporučuji dobrou psí školičku.
    Ještě jednou dík za hezký večer, těším se na pokračování a zdravím celou rodinu. Lenka

    OdpovědětVymazat
  2. Honzo, dávej pozor ať to krásné psí stvoření "nepřetrénuješ". Počkej až Derivaci trošku povyrostou nožičky a pak teprve hurá na tvé oblíbené dlouhé štreky :o)
    Tak jak jsem Mattovi držel pěsti a posílal mu pozitivní energii na Comrades Marathon, tak i tobě budu fandit a myslet na tebe v sobotu od 6 hodin a posilovat tvou, již tak silnou, pozitivní energii. You can do it :o))))

    OdpovědětVymazat
  3. Teda Honzo jestli ty toho nemáš nejak moc .
    Trenuješ na mamuta
    Stavíš teda už jen dokončuješ to je vlastně to nejhorší.
    Pořídíš si psa což je občas horší jak dítě.
    A ještě si na sobotu odjedeš za nějakou Silvou :)
    Budu také držet palce at si to užiješ ale jen ty na rukou ono při běhu se ty na nohou držej blbě :)
    A jak ty říkáš "Neboj ono to nějak půjde - teda poběží " :)

    OdpovědětVymazat
  4. Kamaradi, diky moc za podporu!:). Bude to na mamutovi o nemoznostech:), ale beru to (zatim) naprosto v klidu, nebot nejsem zavodak! Ta stavba to je dilo! Pred zhruba rokem me skoro vsichni vcetne meho stavbyvedouciho a kamarada stavare, vsichni me presvedcovali, ze by bylo lepsi ho zbourat. Dnes vsichni vidi, jaky "duch" se v domecku skryva a jake stranky jsme objevili. I kdyz jeste zbyvaji zaverecne faze, vcetne stehovani a upravy zbytku zahrady, ale to vidim uz jako radost:).
    2 lenka: dik, jsem rad, ze te moje zazitky potesily a "radost sobe a druhym" ziskala. Ja to jednoduse miluju:).
    2 bubo: dik, jak rikam, bude se hodit kazda podpora..:)
    2 ll: Lubosi, treba se uvidime v cili, jestli zustanete na party.. A nezapomen, co si ja budu opakovat celou dobu.. "Je to v hlave, je to v hlave!":)
    12.

    OdpovědětVymazat
  5. Já ti nevím, ale když čtu, co vše zvládáš, tak si připadám děsně nevytížená. A ty si teď ještě i pořídíš psa... Ne, v tom tě vážně nemíním následovat, ale moc se těším na nové zážitky.
    A v sobotu se drž!

    OdpovědětVymazat
  6. Přesně, Honzo, je to v hlavě. Mám dojem, že tuhle větu si tam v sobotu budeme přemílat "my všichni Milošem povinní", které tímto zdravím a přeju šťastný doběh.

    OdpovědětVymazat
  7. ahoj, tak jsem po delší době opět "zabrousila" na tvoje stránky a byla mile překvapena, že opět fungují :-) tak se těším, že budu zas čerpat běžeckou (a nejen tu) inspiraci radosti.
    příjemné pobíhání přeje renata alias tučňák

    OdpovědětVymazat
  8. 2 Pulec: nevim, jestli ej to tim, ze jsem silenec, nebo zodpovedny clovek.. Vcera a predevcirem jsem misto ladeni pred zavodem a odpocinku cele dny stehoval knihovnu - silene knih a polic, montoval novou knihovnu.. a primarne se staral o "Deri", byl jsem s ni i v praci (1/2 den dovolene).. mazec..
    2 ju: Takze u me to skutecne bude o te hlave:), protoze ty posledni tydny ci mesic se da mluvit o "zodpovednem" pristupu k rodine, ke stavbe, k praci (a ke psu).. :)... I kdyz natrenovano mam, tak jakypak copak! Zadne vymluvy, Honzo:)!
    2 Renata: Dik, urcite je to o radosti! Ja ani na toho mamuta nejedu neco zavodit nebo "lamat". To bych se bal, ze zlomim, akorat sam sebe..:).. Ted jeste kouknu na mapu, jak tam pojedu, prehazu kompost, prenosim zbytek komory a pomalu vyrazim smer NH!
    MSF! Vsichni..

    OdpovědětVymazat
  9. hahaha. trochu mi připomínáš Ann Trason, která svůj ultramaratonský trénink proložila pročištěním odpadu a pořád byla jako rybička:-)
    tak držím mamutí palce!
    r.

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...