pondělí 1. srpna 2011

Žena v pokušení nebo muž v naději?

Měl jsem teď zajímavou 10-ti denní zkušenost, kdy jsem se staral o domácnost, dokončoval různé "drobnosti" na domě a v zahradě, uklízel, vařil, pral a chodil do práce a přitom se snažil běhat. V tom období sice navíc ještě přišly velké deště a voda do sklepa, ale to bylo už jen jako třešnička na dortu.:). Řadu věci jsem vůbec nestihl, jako třeba setkání běžců v tradičním Corleone, ale to je život.:)

Proto nemůžu než znova začít pět ódy na všechny ženy, které zvládají v pohodě domácnost, práci i pobíhání. Budiž jim chvála a plné uznání! Ty km, které jsem tomto období naběhal byly co do délky většinou podprůměrné, cca 53km týdne vždy ve třech vyběhnutích no normálně to není žádná sláva, ale teď ten pocit? Ten pocit jsem měl, jakobych si našel čas aspoň na 2 maratóny týdne:). Jak člověk ukradne čas na běhání a vyběhne z kolotoče sporák, úklid, "děti" a práce, tak najednou i obloha je modřejší (i když třeba prší), všechno je ostřejší, asi jako když si my krátkozrací vyčistíme brýle:)...

Při jednom delším vyběhnutí jsem se -- decentně a z odstupu -- zavěsil za jednoho dobrého běžce, který "vyklusával" v Prokopaku a já jsem že slušnosti držel diskrétní zónu cca 30-40m a proběhl jsem za ním celý Prokopak směrem dolů v průměrce pod 4:10, říkal jsem si sákryš, na ženu v domácnosti není špatný!:)

A dole v Hlubočepech jsem na jeho otočce zamířil do toho pěkného krpálu:) a vystoupal v pohodě nahoru, oběhl kolem televizní věže, radlického hřbitova směrem k jinonickému hřbitovu -- a jak už to vypadalo morbidně, jako tour po hřbitovech v okolí, tak mě napadlo, že bych měl zase mít NUTNĚ (!) trenýrkový plán na lednici a začít se připravovat na podzimní maratón. Tak jsem v duchu hřbitovního tour svoji přípravu pracovně nazval "3:15-zemřeš:)", plán už je na lednici(!!!) i když můj cílový čas je spíš 3:21 (výrazně lepší číslo, že?) a hned jsem na něj najel. Ten kopec u Hlubočep je famózní jak nahoru, tak dolů:) a vidím, že začnu v rámci úspory času běhat do práce (případně i z práce).

PS. I když jsem se zlepšil, řada typický ženských dovedností mi bohužel stále zůstává skrytá. Třeba multitasking, aneb více činností najednou to mi ale stále moc nejde. Například když jsem při výpočtech a praní smažil řízky, tak jeden bylo potřeba holt drobet oloupat:).

PPS. Připadám si teď nějak nevyrovnaný, jako v mužské menopauze, ale jsou to spíš dozvuky běžecké pauzy. :)

Držte mi palce! 12:)

8 komentářů:

  1. Hmmm, z toho skoro plyne zaver, ze ta zenska nevyrovnanost je spis pretizeni a vycerpani z multitaskingu :) Ale obdiv, ze to zvladas, me ted asi taky ceka pernejsi obdobi a mam z toho desny strach :)

    OdpovědětVymazat
  2. S0c: zadny strachy, ono je vsechno takove ve finale legracni... potreba si to uzit:). vsechno zvladnes! 12:)

    OdpovědětVymazat
  3. Rozhodne to bude zajimave a nakonec to nejak dopadne :))

    OdpovědětVymazat
  4. Multiasking - moc krásný název :-) Jako fakt obdiv, že tohle zvládáš a ještě ta voda...

    OdpovědětVymazat
  5. 2 jitka: je krasne, jak nektera slova vzniknou jaksi bezdecne, vyjadrujici souzneni mezi puvodnim a novym smyslem. Bylo tak u slova multitasking/multiasking. Stejny proces kdysi popsal Dr. Plzak u slova zahodno/zahovno:)...
    Jinak to zvladani neni tak tezke, vsak bychom to meli (my muzi) delat casteji, abychom si uvedomili ten zensky rozmer vsehomira a fakt, ze zem nam patri jen "napul":) a ze o ukoly je potreba se take delit. MSF! at ti to hezky a radostne beha. 12:)

    OdpovědětVymazat
  6. Honzo ty mi něco říkej o rychlostech. Jdeš se jen tak proběhnout při průměru 4:10? To ze sebe nevymáčknu ani při závodě :o) Tak že nepochybuji, že i to "ošklivější" číslo 3:15 ve Stromovce není pro tebe nějak nereálné. Budu ti držet pěsti, protože obdivuji všechny, kdo dokáží závodit na maratónské trati.
    1bubobubo

    OdpovědětVymazat
  7. 2 1bubo: Petre, ten prumer jsem bezel za tim chlapkem!:), navic to bylo mirne z kopce a JEN cca 4-5km.. ale i tak to potesilo:). Pokud natrenuju, tak 3:21 by se mohlo zadarit, ale bude to chtit souhru mnoha faktoru.. A kdyz ne, tak se aspon probehnu kolem saten ve stromovce:). MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  8. 12HonzaDe: ooou, chybička se vloudila... :-) Jinak děkuji ;-)

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...