pátek 17. února 2012

Jak si dělat radost...jedna-dvě



Zajímavé je, že i když to člověk prožívá po několikáté, je to skoro jako poprvé. přijde to nečekaně, i když jste to vlastně nějak v skrytu duše čekali:)... Tedy, ono jak se daří delší dobu, tak je potřeba počítat s tím, že už třeba nějaká krizička:) klepe na dveře a kdoví jestli už právě nestojí v nich...:)

Děkuju moc za vaší podporu, po minulém zápisu si připadám na jednu stranu jako fňukna:), na druhou - lhát se nemá... a tak když cítím, že jde z tlustých do tenkých, tak si to sem napíšu, abych o tom sám věděl, protože nejsem magazín MF Dnes:), protože jsou to moje zápisky, které odrážejí primárně, co prožívám:). Ale jak naznačuje industriálně-romantický záběr z úterního ranního běhu do práce, vychází slunce a vše začíná býti opět jasné a zářivé, pozitivní jako mládí v socialismu:).

Jak se s podobnými problémy popasovat, jak to překonat? Myslím, že nic se nesmí ponechat náhodě, každý máme svoje pozitivní signály a věci, které pomáhají jen nám a pro jiné nic neznamenají... například mě kromě drobných dárků také potěší čísla kolem mě:).

Samozřejmě v práci je číslo moji kanceláře 312, většina z nás sedí na třetím patře a kdo by čekal u mě jiný číslo, že?:).. o minulých víkendech ve fitku kamarády nepřekvapilo číslo moji skříňky 212, atp.:). Tento týden, když bylo potřeba bojovat o radost, tak i zkouška, co jsem dával končila ve 12:12 a když jsem viděl, že by pomohlo pár minut přidat, tak jsme končili ve 12:21... tomu asi není co dodat...:)

Na maratón ve stromovce mi není líto napsat pořadatelům o číslo 12 a zatím mi ho vždycky dali... :). ona i nečekaná čísla a registrace jsou znamením... například moje poslední registrace, kterou jsem dělal v těchto dnech mi přinesla nádherné a ďábelské číslo 57 (pro nematematiky dodávám, že 5+7=12)...což pochopitelně beru jako velmi dobře znamení:).

A tak pomocí podobných pitomin:) včetně času na hodinkách si SOS jako já může udělat drobnou radost - no řekněte, nač si dávat sraz v 1/2 1, když to může být 12:34, že? :) . A když se zvýšeným úsilím daří dokončovat nedodělky, tak odsud už je jen kousek, maličký kousek k tomu, abych mohl říci, jsem zpět!!! Možná o něco moudřejší, možná i bláznivější, protože zase mám chuť dělat různé alotrie, ale určitě veselejší, protože se mi zase "dějí" různé příhody ...

Například mě dostala v tomto týdnu naše vrátná v práci, která se mě zeptala, kde že si pořád nechávám to kolo? :) Jaký kolo? ptám se. Já žádný nemám, jak jste na to přišla? ..No vždyť jste sportovec, máte batůžek, přicházíte spocenej a chcete klíč od sprchy, tak jezdíte na kole, ne?..:). a už ten čertík mi to nedá a vysvětlím, že já bych vlastně strašně tuze rád, ale že na kole neumím jezdit!! Když jsem byl malej, vysvětluju, tak jsme neměli peníze, proto jsem neměl kolo a nenaučil jsem se jezdit. No a teď už jsem starej chlap, neumím na kole jezdit a tak musím všude doběhnout:).

A jaký čísla pomáhají vám? Dobrým číslům zdar!!! 12:)

56 komentářů:

  1. A vis jake je nejlepsi cislo? 73 nebo 5 318 008 :-))

    http://www.youtube.com/watch?v=4Y76203CqYU&feature=related

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem se narodil 29. 9. 1979 a tak už žádné další hrátky s čísly nepotřebuji. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. 2 Adam: Ovsem TBBT odpoved nema chybu. I ty argumenty s Chuck Norrisem.. Tradicne skvely hlasky:). DIK!
    2 Advid: Ovsem to vysvetluje ledasco:). Tak te je mi jasny to totalni plavani:).
    MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  4. Odpovědi
    1. Dvě a více 9 v narozeni.. Rikaji popularni site:), ale neco na tom je.." U těchto lidí se všechno odehrává „hlavou“. Hodně lidí s více 9 se rádo zabývá čísly, protože práce s nimi vyhovuje jejich zvýšeným analytickým schopnostem. Tato vysoká duševní energie musí být využita, a lidé, kterých se tato konstelace týká, se cítí nejlépe, když mohou nasadit své analytické schopnosti. .. jak rikam, vystihuje to tvuj detalni report treningu, vuli po analytickem pristupu k treningu, vcetne totalniho plavani.. :]. MSF!

      Vymazat
    2. Našel jsem ještě tohle:
      Vícečetné devítky dávají člověku vysokou úroveň inteligence a také vysokou hladinu mentální energie, která postupně vzrůstá s každou další devítkou v tabulce. Tuto energii je třeba odvádět jak duševně, tak fyzicky, má-li zůstat zachována zdravá rovnováha.

      Takže bych se bez sportu zbláznil. :-)

      Vymazat
    3. Ti to rikam, ze mi to u tebe vysvetlilo mnohe a ty se divis:). Sportu zdar! MSF!

      Vymazat
  5. Honzo, zase jeden článek, co mi zvednul náladu... Navíc paní vrátná nakonec, to je prostě nejvíc :) Běhu s číslem 2x zdar :) Ahoj Ondra
    (mezi námi, já tu jsem od 5. 2. 1984, jestli tam někdo něco najde, prosím :))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, spis, jake ty sam citis cisla, co ti zvedaji naladu..:). Kazdy mame jina, je dobre znat ta svoje.. Proste ta co se nam libi a co nam pomahaji.. MSF! 12:)

      Vymazat
    2. Nikdy jsem se na to nekoukal, ale jen kdyz se ptas, tak me napadlo si udelat ciselnej soucet svyho narozeni. Pokud sectu dny a mesice a ciselny soucet roku dostanu..Hadej kolik? 57! tedy nasledny soucet nedava nic jineho nez 12:). Asi tak:), nikdy jsem to nedelal, 1-2, tedy 12 jsem mel rad odjakziva.. uz ona pamatna veta, pujdem na jedno, dve piva, slovy dvanact:), mela v nasich kruzich velkou popularitu.. MSF! 12:)

      Vymazat
    3. Ondro, píšou tam, že jsi citlivý, tvořivý a intuitivní. :-D

      Jo a taky prý vášnivý (http://rozbor-narozeni.webnode.cz/numerologie/numerologicka-mrizka/plne-ciselne-roviny/2-5-8)

      Proto vypadá Jitka na fotkách občas tak unaveně. :-D

      Vymazat
    4. Advide, to je hlavně kvůli tomu tréninku, i když... :DD

      Vymazat
  6. 01101101 01101111 01101010 01100101 00100000 01100011 01101001 01110011 01101100 01101111 00100000 01101010 01100101 00100000
    00001110 :) :) :)

    OdpovědětVymazat
  7. Připomíná mi to situaci, kdy jsem šla Ondrovi pro číslo na jeden triatlon a oni mi dali 113. Tak jsem to Ondrovi donesla a ten mě s tím poslal pryč. Naštěstí to paní pochopily a číslo mi daly jiné... :D Prý to mají doma taky. A to mi tvrdil, že pověrčivý není a že numerologii ani jiným věcem nevěří. :) A teď se tě tady ptá na svá čísla... :D
    Mamka má takhle číslo 19 - datum narození, svatby, rozvodu, další svatby, datum narození jejího současného manžela,... :)
    Asi na těch číslech něco bude ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, udelal urcite dobre, vzdyt s cislem ktere mame radi se nam lip zavodi.. Coz neznamena, ze 113 by nutne bylo spatne cislo. napriklad ja bych to bral, ze je to z leva jedenact, z prava 13 a ja.. uprostred! :)
      MSF!

      Vymazat
  8. Ja sem narozenej 26.9., coz kdyz se odejme ta jedna tecka dava 269.den v roce. Je to jedine datum u ktereho to takhle funguje. Jako fyzik mam misto cisel samozrejme radsi merne jednotky a ruzne konstanty :) ... oblibeny je "barn" cesky "stodola" je jednotka pouzivana v mikrosvete a ma hodnotu 10e-24 cm^2. Na svet se samozrejme zasadne divam logaritmicky :) ... kdyby me nekdo nutil do tech cisel, pak bych asi nejradsi mel "pi" ... neb timhle cislem zacina spousta zajimavych veci :) ... treba "pivo" :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To taky mimochodem vysvetluje tvoji indianskou vyjimecnost:)! Pi bylo oblibene cislo snad vsech matfyzaku a velmi casto se objebovalo ve spojeni s mym osobnim favoritem 12:), at jiz pro urceni stupne nebo poctu nebo jen jdeme na 1-2 pi-va.:) MSF! 12:)

      Vymazat
  9. Čísla mi baví-inu nedalo mi to a vlezla jsem na wikipedii, co říká ona na ďábelské 12 :) Začátek trochu nudný..„Dvanáct je přirozené číslo, které následuje po čísle jedenáct a předchází číslu třináct“ – kdo by to byl řekl! Ale pokračování výstižné – ve všech oblastech, které vás napadnou, je 12 základ všehomíra!! (důkaz tu: http://cs.wikipedia.org/wiki/12_(%C4%8D%C3%ADslo)
    Honza si zkrátka vzal za své výstižné číslo. No posuďte sami:
    Synonymní archaický výraz pro dvanáct je tucet. Z tuctu přímo odvozen je půltucet, tedy označení pro číslo šest, čertův tucet, označení pro číslo třináct a veletucet pro tucet tuctů, tedy12 na 2.
    Odtud ty jeho čertovské/ďábelské nápady :) Stejně významné bychom našli spojitosti s 12 v matematice, fyzice, astronomii a dokonce i v mé nepochopené oblasti náboženství :) Zejména mi zaujalo, že je Honza Abundantní číslo (kdo chce, nechť nahlédne do wikipedie, ostatní se spokojí s vysvětlením, že je svým způsobem výjimečný ;)
    Počítání na tucty je v praxi výhodné, neboť číslo 12 je dobře přirozeně dělitelné (na poloviny, třetiny či čtvrtiny). Díky této vlastnosti jsou tucet a jeho násobky (veletucet, kopa, velekopa) častou součástí historických měnových systémů či jednotkových soustav.
    A Honza je nejen součástí historických měnových soustav..on je zejména součástí současných měnových soustav- hlavně té Veselá kopa, Veselá velekopa :)
    Našlo by se toho jistě mnohem více..Což mi přivádí na myšlenku odpovědět na konec článku Wikipedie, který říká…Tento článek je příliš stručný nebo v něm chybí důležité informace.
    Pomozte Wikipedii tím, že jej vhodně rozšíříte…Ano, chybí v něm důležité Info o 12HonzaDe.Chtělo by to napravit :)
    i.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivo, ukapla mi slza dojeti a smichu!:), ze jste si se S0c daly takovou praci, ovsem komentar nema absolutne chybu! Tim padem, kdyz mluvim o svem zaujeti a nadseni pro pobihani.. tak muzu jednoduse rikat misto usili na stupnici 12:), ze je to takovy tuctovy usili, tuctovy vztah:), ovsem modri a ruzovi jiz vedi! MSF! 12:)

      Vymazat
  10. Navod pro kazdodenni dobrou naladu:
    1 - ta je dobra, to je prvni pulka 12
    2 - taky dobry, druha pulka 12
    3 - tak je skvela, protoze 1+2 = 3 a nebo 1234-12*34*(1+2)-3-4
    4 - 12 = 4*(1+2), takze taky dobry
    5 - to je pulka zrcadlovy 12, tedy v poradku
    6 - (1+2)+(1+2) a nebo 12^2 - 12 = 132 a 1+3+2 = 6
    7 - 7 je 3+4, to je taky uspech, vyborne doplnuje 1 a 2
    8 - 8*12 je 96 a 96 / (1+2) = 32, coz je 12 posunuta o jednicku v kazde cifre a zrcadlove :)
    9 - 12*12 = 144 a 1+4+4=9, skvele cislo a nebo 12-1-2 = 9, dvojnasobne skvele cislo!
    10 - (1+2)+(3+4), to se taky pocita
    11 - 12 + 1 -2 = 11, ovsem to je taky dobre cislo!
    12 - nekonecne dobre cislo samo o sobe, ale taky (1+2)*(1+2)+(1+2) = 12
    13 - 12 - 1 + 2 = 13, vyborne cislo
    14 - 12 + (1*2) = 14, to je taky dobre znameni!
    15 - k tomu neni co dodat: 12 + 1 + 2 = 15, vyborne cislo!
    16 - samozrejme taky skvele: 12 + 1 + 2 + 1 + 2 - 1 * 2 = 16
    17 - neni treba dalsiho komentare: 12+(1+2)*1+2 = 17
    18 - 12+1+2+1+2 = 18, trojnasobne dobre cislo
    19 - tak to je 12 + 3 + 4, dokonalost sama
    20 - zrcadlove 12, tedy 51 - zkoumanych 20 je 31, coz je (1+2)*12-5 (pulka zrcadlove 12) - takze to ma taky smysl!
    21 - tak to je otocena 12
    22 - 1*2*12-1*2, tedy opet trojnasobne krasne cislo a nebo taky -12+34
    23 - to je prostredek z 1234, to je dobre!
    24 - tak to je jednoduse skvele cislo: 1*2*12
    25 - 1*2*12-1+2 a nebo 1+2+34-12
    26 - 12*3+4-1234, skoro dokonale
    27 - 12*(1+2)-(1-2)*(1-2), to je dobre znameni
    28 - 12+12+(12/(1+2)), hezke...
    29 - (1+2)^(1+2)+(1*2), nadhera :)
    30 - to je vlastne 1+2 a k tomu nic jako druha cifra, takze skvele!
    31 - (1+2)^(1+2)+(1*2)^(1*2) - i 31 je tady krasne cislo
    32 - 12*3-4 - hohoo, kdo by to byl rekl
    a tak dale... (kdyby bylo nejhur, lze vzit cislo X jako X=12+Y, kde Y je jiz odduvodnene skvele cislo:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aneb sOcketka po nocích matematikem. :-)

      Vymazat
    2. Teda S0c:), ty jsi me dostala.. ale v podstate, kdyz je nejhur a dostanu nejake "cislo" jako startovni tak uz se koukam, jestli je to "dobre""skvele"cislo a jak to z nej pripadne udelat:). Fakt dobry!!! 12:)

      Vymazat
    3. Dost dobry :)
      ale co ty s tim Honzou máš ??
      pokud v tvém niku je uprostred nula tak je to 48 coz je klasika 4+8=12
      pokud je to O a C tak je to 79 a 67 coz je 79-67=12
      Jedine co me uklidnuje ze tam mas S coz je 83 tedy 8+3=ll tedy obcas myslíš i na někoho jineho :))

      Vymazat
    4. Advid: Ee, pri snidani matematikem :)
      Honza: Jj, chce to jen mit ten optimismus a tim padem ve vsem videt 12 a vsechno dalsi jde pak samo .) A to se Ti dari, coz je uzasny!
      ll: Za chvili mi ten system snad dojde, kazdopadne jsi objevil suprove souvislosti, mohlo by to ledacost vysvetlit :)))

      Vymazat
  11. No teda, fakt jsme te me dostali a dostavate svymi komentari..:) Doufam, ze kazdy najde sva super cisla, cisla, ktera delaji radost, pomahaji, kdyz je to potreba nebo proste jen potesi. Coz taky neni malo.. Radost je potreba si delat.. myslim, ze porad! 12:)

    OdpovědětVymazat
  12. Tedy s čísly jsem se nikdy moc nekamarádila (narozdíl od matematiky, což je paradoxní), ale je fakt, že vždy když vidím 12, tak nějak si na Tebe vzpomenu :-))) Teď se budu pokoušet o 21, takže možná přeci jen trochu patřím na Tvou planetu.
    A mé číslo, které mě nedávno potěšilo? Bylo taky hezký ... 543 ... a pak jsem udělala delete :-) Peggy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vidis Peggy, ja jsem od pocatku dostaval svoji zenu, kdyz jsem se usmal pri pohlehu na hodinky kde treba svitilo 0:07 a povidam krasnej cas...:)
      ten 1/2M mi vzdycky pomahal s tim zrdcadlenim 12..:). Jsi mila, at se dari nejen v behu. 12:)

      Vymazat
  13. Ted mi navic doslo, ze 12 je pozpatku 21 a 21x2 = 42, coz je odpoved na smysl zivota, vesmiru a vubec :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adame, vidim ze se dostavas az na dren meho kabalistickeho:) pristupu k zavodum..:) Coz teprve ty se svymi extremnimi zavody.. to musi byt mocna cisla:)!

      Vymazat
  14. Když už s tím s0cketka začala...

    Přátelé, proč se omezovat na konečnou radost? Pamatuji na soutěže, kde se coby startovní čísla používala libovolná kardinální a/nebo ordinální čísla. Reportáž z takového fotbalového utkání vypadala hráč 12 přihrál na ω+12, ale obránce ℵ_12 ho o míč připravil a přihrává na (100110)_2 Problém bohužel nastal, když se vyskytli hráči se čísly ℵ_1 a 2^(ℵ_0) a nebylo zřejmé, zdali je to přípustné, či nikoli Od té doby se jako součást propozic musel udávat nejenom popis sportovní akce, ale i axiomatická soustava, která pro danou akci platí.

    A, přátelé, tento příběh je pravdivý, neboť mi jej vyprávěl T. Texas Macháček, a kromě toho jsem se toho sám účastnil.

    P.S. Bohužel tady nemohu používat tagy <sub> a <sup>, musel jsem si vystačit s ^ a _. Cizinec promine.

    P.P.S. Otázka, Na které škole to bylo? patří mezi tzv. Zbytečné otázky v kriminalistice.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tato otázka by mě ani nenapadla. Po přečtení jednoho tvého příspěvku na blogu mi bylo jasné, že ta cizí slova ani nemá smysl hledat ve slovníku. :)

      Jdou tři holky:
      První je ošklivá, druhá je hnusná a třetí je taky z Matfyzu.

      :-D

      Vymazat
    2. No Davide!!! Predevsim bych chtel na obranu nasich devcat rici, ze zalezi na vnimani krasy.. Napriklad me se jich libila vetsina, protoze byly spravny a dobre ujety:). Ovsem i co do obecnych hledisek, na MFF studovala a studuje spousta velmi pohlednych divek, viz napr. zde pritomna S0c:). Ovsem v takovem pripade to vytvarelo az nezdravpou soutezivost ve studijnim kruhu a rocniku, kdy se vsichni (aspon za mych casu) se ruzne vytahovali, nabizeli spocitani ukolu, projektu, programu, vysvetleni problematickych dukazu... jen aby mohli danou divku okouzlit:). JJo, myslim si, ze tak nejak vypada naprosta pohoda.. Chytra hezka holka na MFF. MSF! [Ale na nase devcata nam nesahej, any na ty z Jaderky!:)]

      Vymazat
    3. Ondreji, zazil jsem na sve alma mater taky ledasco, ovsem kdyz skupina spoluzaku nekde vyrazila a o vse i o vybirani posteli na ubytovne se hraly kamen nuzky papir v cele skupine, tak se cinnosti ruzne protahly:). Ale zase, kdyz jsem je hledal v Krkonosich, tak to bylo jednoduche.. Nikdo nevedel, kdo je z matfyzu, ale stacilo rici, nevideli jste tady takovou skupinku, jak porad proti sobe macha rukama? Oni hned vykrikli, joo, ty blazni jsou tamhle v bufetu! MSF! 12:)

      Vymazat
    4. Chytry matfyzak vi, ze kdyz potka hezkou matfyzacku, ma si ji vzit za zenu :) ... na fyzice jich bylo tradicne malo (8%) a opravdu hezka jen jedna ... a tak jsem samozrejme nevahal ani chvilinku :))) ... potom ale ty pohledy ostatnich ... ty teda derivovaly !!!

      Vymazat
    5. 2 RS: Naprosto neprekvapi!!! :) Je videt, ze mas od jakziva rychlej start a vis, co je dulezity.. MSF! 12:)

      Vymazat
    6. Jedna z mých dcer plánuje (je v sedmé třídě na základce, takže kdoví...) studovat matematiku a fyziku. Obojí ji baví, v hlavě to má srovnaný a jako plus má nejen analytické myšlení, ale i kreativní. A k tomu všemu je nádherná. Vím, že jako matka jsem zaujatá bytost, ale na ni se lepí kluci už od malinkata. TAk doufám, že jí vydrží rozhodnutí studovat na VŠ. Na jakékoliv. :o)

      Vymazat
    7. K.G. Tak jen aby už v prváku nepřinesla domů nějakou tu mocninu. :-D

      Vymazat
    8. Davide!:) koukam, ze uz se se dari lip, nebot tvoje vtipky nabiraji na intenzite:)... Mimochodem, takovy detsky.. Vis jak se matematicky rekne nevera? ... Hop na druhou. :) MSF!

      Vymazat
    9. Davide, pokud se pomamí a potatí, tak ne. :o) Ale ona je hodně svá, ne každej unese takovou povahu. :))

      Vymazat
    10. 4!: No mně je pořád dobře, jen chrchlám. :)

      Vtip pěkný. :D

      Vymazat
    11. Tak to bude dobry, rekl bych.. Drzim palce.. 12:)

      Vymazat
  15. Když už jsme u těch čísel, prozradím na sebe, že jsem velmi zdatný numerolog ve dvojkové soustavě: když je na vstupu nula, je výsledek nula, jinak je výsledek vždy jedna ;)

    Podle výsledků tak věštím budoucnost světa a vidím to velmi pozitivně! Sice s malým růstovým potenciálem, ale tím si to přece nebudeme kazit! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale to my o tobě přece víme že 0 a 1 jsou tvoje všechno ostatní je kafe :) a to pod nulou je zbytečně hustý :))

      Vymazat
  16. Tak moje oblíbené číslo je číslo 13, ale jinak vážení, tahle vaše diskuze je pro mne tentokrát vysoká matematika :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky některým příspěvkům vůbec, ale vůbec nerozumím... :D

      Vymazat
    2. :) ale to je obcas takove ciselne postuchovani..:). Ke stastnym cislum zadna matematika neni potreba.. Ver zkusenemu:). Stasta cisla pomahaji a delaji te stastnou:).. U nekoho je to 3, 7, 12, 13... Co clovek to cislo a to je hezke, ne? MSF!

      Vymazat
    3. Konečně někdo jako já :o))

      Vymazat
    4. :) Co to povidas? vzdyt te zname.. Navic komentar ma kouzelny americky cas -21:2:2012:12:22 :) Ty jsi dabel! 12:)

      Vymazat
  17. Mám ráda prvočísla, a v místním sportcentru mi velice často dají skříňku očíslovanou prvočíslem. Taková malá čistá radost a nic nikoho nestojí. A taky mám ráda datum svého narození, asi přirozeně. Jinak mám dojem, že jsem dyskalkulik (operacionální), protože když mám cokoliv počítat tak se mi tmí před očima a jdou na mě mdloby. Dejte mi téma a napíšu skoro cokoliv, ale dejte mi matematickou úlohu nejlépe s bodem A a B a ještě nějakými předměty, co se chtějí někam dostat, a jsem vyřízená. :o))
    A tak, když se doma chceme pobavit, dostanu kalkulačku a mám počítat - a i na ní mi vychází divné výsledky, jakoby z jiného světa. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prvocisla jsou super, jeste lepsi je, kdyz jdete s kamoskou a dostane cisla odpovidajici prvociselnym dvojcatum (prvocisla posunuta o dve), to je potom naadhera, ze? 11 a 13, 3, 5, 7,... 17 a 19.. jen nevime jestli jich je konecne nebo nekonecne mnoho:). MSF! 12:)

      Vymazat
    2. Jé, to se nám stává s Anežkou v sauně!

      Vymazat
  18. takto si robit srandu zo starych ludi na vratnici...:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale to byla ta mlada vratna! A pak to byla skoro pravda! 12:)

      Vymazat
  19. Publikováno 12:34, 56 komentářů :)

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...