středa 29. února 2012

K10

Většinou jednoduché názvy zastírají často velké cíle, například K2 je v horolezeckém světě pojem (za studií jsem to od spolužáků slyšel tolikrát, až jsem to nesnášel) a teď se u nás do popředí dere K10. Ano tento týden v sobotu se poběží ve Kbelích známá desetikilometrová trať, které nikdo z "našich" neřekne jinak než K10:). Před 20 lety jsem bydlel doslova za humny v Přezleticích a člověk by normálně na start doběhl z domova jako součást rozklusání:), jenže v té době jsem o běhání skoro vůbec nevěděl, tedy ještě jsem vzpomínal na občasné proběhnutí mezi zkouškami, ale to bylo tak všechno:).

Letos se mi "podařilo"maličko :) přesvědčit až zblbnout zase naše studenty a tak k obrovskému počtu lidí (tuším přes 700?) přispívá i naše organizace určitou měrou:). Teda ona to moje zásluha zase tolik není, to si přiznejme, ale použil jsem menší trik... V ročníku jsou hezká děvčata, která pozor.. běhají!! Ano, ano.. to je ten moment, který podnítil celkový zájem o běh a o účast na již zmiňované K10. Zakládající předseda našeho "běžeckého" uskupení Ďuri by měl určitě radost i by ocenil můj úskok, že?:)...

Teda mezi námi -- tradičně - vůbec se mi nechce:). Bude tam šíleně lidí, ještě závod a na 10k, to se musí běžet šíleně rychle:).. Vidím to jako šílenou akci:). Studentíci jsou silné motivovaní, ptaj se za kolik to kdo běží? Říkám, že nemůžu odhalovat osobní rekordy všech členů našeho běžeckého kroužku, ale mohli by zkusit předběhnout nejrychlejšího -- tedy Fabia-- povídám, to chce ale čas pod 40, 38minut by to ale mohlo stačit:)...Oni jestli bych jim nemohl dát ještě nějaký jiný čas? A tak jim říkám, že by mohli zkusit předběhnout toho nejstaršího.., tedy mě:). Tady, povídám i přes stáří, únavu a celkové opotřebení, bych čekal, že bude potřeba čas určitě pod 50minut...:). Koukali na mě, jak si fandím, že prej to vypadá hodně realisticky.. no to bude zajímavý, hlavně abychom se vzájemně neuštvali:)...

Chudáci chlapci patrně netuší, že nás běžecký oddíl je teď pouze dvojčlenný, ale nelhal jsem jim.. , navíc veškeré informace jsou naprosto pravdivé, i když ne úplně přesné:). Tím pádem mi nezbyde nic jiného než běžet jako blázen, abych těm --o více jak 1/4 století mladším vlčákům -- nedal svoji kůži lacino a hájil dobře barvy modrého oddílu a starších tatíků od rodin, vůbec. Navíc... Fabio v posledním roce téměř netrénuje, je to sice běžec, co "dá" 10k bez tréninku kolem 40minut, ale je to lákavé... bude oslaben a ta šance na minimální odstup tu je. Prostě poběžím na své poměry jako ďas:).I když.. v poslední době mám za krkem spoustu starostí, práci a povinnosti na každém křídle:), to se pak těžko létá, ale dám do toho všechno.

A protože K10 zní tak posvátné, skoro jako 10 přikázání, tak si hned píšu svých 10 přikázání na sobotu:

Nepřepálíš, nevzdáš, neomdlíš, neunavíš se, nezabloudíš, nezatuhneš, neupadneš, nezpomalíš, ale hlavně.. nepos.. se z toho a nezapomeneš se radovat! :)

Tak co, s kým se tam uvidím? 12:)

33 komentářů:

  1. :)) Se mnou ne, ale 10 prikazani je uzasnych! Drzim palce,
    s0c

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jak je videt dole, moudri (modri) spravne usoudili, ze je neni mozne udrzet. Coz je spravny postreh:). DIK! MSF!

      Vymazat
  2. Jsem na tebe zvědavej ale minimalně dvě přikázání porušíš :)) uvidíme jaká to budou :)) A když chvilku počkáš v cíly asi 30 minut tak mě pak můžeš pomoct naložit do sanitky :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pockam, jasne ze pocka, kdybych dobehl pozdeji, pockej ty na me... Dame mozna i nejaky iont nebo makrobioticky burt ci neco na miste.. MSF!

      Vymazat
  3. Budu držet pěsti a těším se na report z místa činu :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, vsak proberem, jestli se jeste nechces na posledni chvili zucastnit!!!

      Vymazat
  4. Setapouch! Sobý hnusec!

    Chudáci študáci, takhle je pokoušet. Leda že by to byla perverzní zkouška s tím, že kdo si tě nevygoogluje v tabulkách (triviální, právě jsem to zkusil podle jména i nicku) a nedokáže udělat extrapolaci z minulých let (tu raději ani nedělám), tak si nic jiného než utrpení nezaslouží. Celému týmu držím pěsti, ale o študáky mám v tuto chvíli obavu větší.

    Přikázání jsou pěkná, nevím kolik jich porušíš, ale domnívám se, že pro závod na 10 km v naší věkové skupině je tam jedna tautologie a jedna kontradikce. Tedy z toho plyne, že aspoň jedno porušíš (a vím které :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) dik! Miluju Saturnina a hlasky z nej, takze diky 2x!
      No on je to jarni zavod a ja v zime behal hlavne km, abych byl vpohode na neco delsiho, takze rychlost je velkym otaznikem..:)
      Ale mas pravdu, prikazani (a zakony) se stavaji tim, cim jsou prave tim, ze je (malicko) porusujeme.. A tak to ma byt, a jsem rad, ze jsi me taky odhalil:). MSF! Tak priste ... 12:)

      Vymazat
  5. Bohužel jsem pořád ne úplně ready a ještě k tomu před soustředěním. Ale těším se na vyhlášení Bloggera roku, že se s vámi konečně uvidím na živo. Snad naplánuje Pulec nějaký rozumný termín. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak urcite:)...
      jinak doporucuji se s ni spojit a pripadne se zeptat, kdy to planuje a doladit termin, kdy nas muze co nejvic:). tyhle setkani jsou vzdycky super...12:)

      Vymazat
    2. 12HonzaDe:

      Tak víš co... Když se zraníš, tak jsi zraněnej. :-D

      Leoně jsem už napsal.

      Vymazat
    3. Kdybyste se sesli v nejakou "rozumnou" dobu a technicky se vybavili, mohl bych se pripojit treba pres Skype :)

      Vymazat
  6. Ondra: Ty mi dáváš. Ve škole jsem sice tautologii měli, ale je to už hodně let. Jsi jediný člověk, kvůli kterému musím googlovat význam slov. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ještě si k těm přikázáním přidej "Nepodlehnu vlčákovi". Vždyť sám víš, jak nás starší těší, když to někdo z nás nandá mladším. Prostě mládí vpřed a staří na svá místa. Ale ne, to je jen vtip. Hlavně ať se vám všem běží stejně krásně, jak Mirkovi Dušínovi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si pis, budu hajit barvy modryho oddilu a budu se snazit aby si to i ti nasi patricne uzili...MSF!12:)

      Vymazat
  8. K10.
    To je moc pěkný označení :-) Zní to výhružně a děsivě..
    Kdo by za tím hledal "pohodovou" desítku.
    Tipuju tě na 40:48 ;-)
    Vzpomenu si na vás při svém sobotním výběhu..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. peknej cas, ale asi jsi prohodil minuty a vteriny..:). uvidim, jak to pobezi.. zitra pobezim jen do prace, at se setrim na sobotu...12:)

      Vymazat
  9. Doufám, že se tam potkáme. Předběhnout tě nemám šanci, úpěchem by bylo i neztratit z dohledu. Z přikázání se omezím jen na dvě nejdůležitější: 9. a 10. Ať ti to běží!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikdy nevis, jak nam to pobezi:). hlavne at si to uzijem, zbytek se nejak doladi..Ozvi se-mavni..12:)

      Vymazat
  10. 12HonzaDe:

    Hele Honzo, chtěl jsem si trochu polepšit v žebříčku blogger roku (byl jsem na 6. místě) a tak jsem dal zmínku o soutěži na svůj blog. Ale trochu se to zvrtlo a jsem první (zatím). Nechceš to taky zveřejnit, abych se necítil blbě? :-) Ale první jsem nebyl, to byla Barborka (teplej bonz, dobrej bonz :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. teplej bonz dobrej bonz.. LOL!
      Naopak ja ti to (a vsem ostatnim) preju...Vzdyt je jedine dobre, kdyz te TT podporej, a uplne nejlip je, kdyz lidi hlasujou.. je uplne jedno kolikatej budu, me tesi, ze me lidi ctou [pak me zase desi, ze me ctou moc:)] a tak tomu nechavam absolutne volny prubeh.. Sazim, ze se ke v druhe pulce trati "ukazou" dalsi favoriti, jeste si to nemaluj:). Takovej Renda nebo Bezici stin maji taky dost prisnivcu..:)
      Tak jako tak drzim palce (a tesim se na setkani)! 12:)

      Vymazat
  11. krásná "přikázání" Honzo. Podle Tvých patnáctkových časů tipuju, že 40 minut se bude otřásat. Držím palce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky Martine, ale vis sam -- jednou jsi velmi trefne rekl, ze jsem snad jeste vetsi ufoun nez Peggy:) -- ze nejtezsi asi bude, abych ziskal ten zavodici reflex a dokazal se vic zmacknout a ne, ze to pobezim tak na pohodu.. Ale tak jako tak, dik, udelam, co pujde.. 12:)

      Vymazat
  12. Dnes jsem objevil super video. Možná jste ho viděli, ale možná ne.

    http://behajicipulec.blogspot.com/search/label/posilovna

    Pulec jede!

    :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ovsem tohle je bomba.. Jak mi to mohlo uniknout.. znova si na to nevzpomenout.. Leona kosmonaut! 12:)

      Vymazat
  13. Už jsem to viděl asi třikrát a pokaždé mě to rozesměje. :-D

    "Pobleju se."
    "Ksakru."
    "Rychle."

    :D

    Jo a mám další výtvor. Asi si na to taky vytvořím samostatné album.
    http://connect.garmin.com/activity/154143637

    OdpovědětVymazat
  14. Honzo, těším se, že se uvidíme jak na startu, tak v cíli. Na trati asi těžko :-))))))) Jinak vím na 100% které přikázání určitě neporušíš - poslední! Přeji všem kteří poběží K10, i těm kdo nepoběží, krásně strávenou sobotu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 2 bubo: Odpovedel bych stejne jako Davidovi.. Tak urcite..:)...fakt pro to "uzivani" -- jak me znas -- delam maximum. Kdyby "radost sobe" a ze zivota byla olympijska disciplina, tak to bych tezce soutezil:), uplnej Sebrle..MSF! Taky si to uzij, 12:)

      Vymazat
  15. Přeji všem účastníkům úspěšné absolvování závodu a těším se na reporty. Pro nás, kteří se nedostaneme ani na trať ani vedle tratě k povzbuzování jsem vypátral: Čipové měření zajišťují Apachi, kterým to narozdíl od PIMu funguje online. Za nezúčastněnou většinu slibuji, že budeme aspoň fandit online, když už ne na trati.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Apachi jsou zrejme nejen dobri indiani, ale evidentne i dobrej merici oddil! :) Dik, no ani odpocinkove, ani dietne:) jsem nic nedodrzoval, spis vetsinu porusoval:), tak to vidim, jako zajimave probehnuti, ovsem casy zadne rekordni, ale o to preci nejde.. 12:)

      Vymazat
  16. Ha ! Drsny ! ... fakt dost dobry !! ... nemam slov ! Sooukromne sem si tipoval 43:21 ... no to bych te teda osidil :))) .... Nakonec RVM to trefil skoro na vterinu :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsi me potesil..:) I kdyz kvuli tomu casu by se vyplatilo bezet i pomaleji..:)
      Jinak provinil jsem se asi proti vsem zasadam pripravy, ale tu nejdulezitejsi jsem snad zachoval..Udelal sjem si radost a byl jsem v pohode.. DIKY za podporu! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...