čtvrtek 9. února 2012

Nikdy neříkej nikdy, aneb mrazivé kombo blues

Nikdy jsem nebyl žádný ořezávátko a snadno jsem se nechal přesvědčit k různým ptákovinám, ale jak se přiblížilo půlstoletí mého věku, už jsem přeci jen opatrnější, nebo tomu zdání aspoň víc věřím..:) A tak když mráz obklíčil naši zemi, jako památná sovětská vojska, tak jsem se snažil plně respektovat zákaz svoji nejmilejší -- která pod vlivem přímo (neběžeckých a tedy) ideologických centrál prohlásila, že "se" v takovém mrazu běhat venku nebude...

Ale ono "nikdy" a "nebude" jsou taková kamenná slova, ovšem pod soustavným působením i voda kámen obrousí a prorazí...:) A tak nejdříve jsem zákaz modifikoval,...když jsou mrazy rozumné, tak hodinka volného běhu neublíží:), ovšem když zase přituhlo a chtěl jsem běžet do práce, bylo potřeba i tuhle verzi následně upravit:). Z tohoto pohledu jsem pochopil historiky a politiky, co neustále "tvárně" hnětou sliby dané voličům a historické fakty, aby z nich ve finále vytvořili to, co oni chtějí..:)

A tak jsem už v pondělí přesvědčil sám sebe a moji nejmilejší, že "lehce" poběžím do práce [v duchu jsem si řekl, že když to aspoň trochu půjde i z práce:)], protože koneckonců divnej je dobrej, běhat potřebuju jako prase drbání:) a aspoň poznám trochu z blízka ty Machyho ledové endorfiny... Co budu povídat, ranní zima při procházce s Deri prověřila sílu mého rozhodnutí. V parku -18, než jsem došel a sebral Derino hovínko, tak zmrzlo na kost.:) Maličko to ochladilo:) moje nadšení pro běh do práce, ale jak říká klasik .."slabý ten kdo ztratil v sebe víru"... [malý ten, kdo zná jen malý cíl] jsem oblékl běžecké a vyrazil.

Přes noc napadl sníh a tak řada cest a odboček v Prokopáku kudy jsem probíhal byla skutečně nedotčena nohou, někdy jsem byl úplně první. Tedy Barandovský most mě prověřil. Silný ledový protivítr s ledovými vločkami lehce profoukl moji červenou bundičku. Měl jsem sice žízeň, ale zakázal jsem si myslet na vodu, aby mi to nezamrzlo v hlavě:). Ale při doběhu do práce dostávám takovou endorfinovou pecku, záplava.. V tom by se mohla koupat i mateřská školka:).

Na zpáteční cestu jsem už sice věděl do čeho jdu, ale místopřísežně prohlašuji, že i následná další cesta dolů druhý den po ránu byla zážitek..ten Baranďák na 8km je fakt maso... Asi se na to nedá tak rychle zvyknout:). Ovšem o víkendu se má oteplit, prý -5C, to budou skoro tropy!

Dovolím si pro kamarády připojit dobrou hlášku, v reakci na náš modrý tým.. Prý modrý tým má mít sídlo v Tróji.. Je kousek do ZOO a do blázince, protože prý jsme jednoznační adepti na obě zařízení..:).

Běhu zdar! A neztrácejme víru, hlavně ne v sebe. 12:)

9 komentářů:

  1. Tos měl po doběhnutí barvu našeho teamu :)
    Ja to zkoušel v pondělí to bylo pro tebe jen slabejch -11 večer ale i tak to stálo za to :) Taky sem se snažil nemyslet na vodu ale nakones stejně ta voda musela ven :) Mužu ti říct že vyvětrat trenky v tomhle počasí je slušná frajeřina :))
    No ale teploty jdou dolu tak už si ty mrazy moc neužijem :)

    OdpovědětVymazat
  2. :-))) ty jsi blazen (ale spravnej) :-)))

    OdpovědětVymazat
  3. Ad Trója: A navíc blízko matfyzáckých kolejí, takže se snadno doplní přirozený úbytek.

    OdpovědětVymazat
  4. No kde tohle skonci ... to bych teda rad vedel. Jen aby na jare neoprislo vyhoreni, protoze behat v idealnich podminkach, bez odporu slunecka nejjasnejsiho, bude uz nuda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je jednoduchy vlete az bude teplo tak rano bude vstavat ve 3.00 bezi do prace přes karlstejn a vecer z prace da jen tu primou kratkou jako vyklus a tohle jenom 3x tejdně :))

      Vymazat
  5. Na tohle jsem teď narazil:

    David Goggins (navy seal and ultramarathoner) - his mantra:

    "I don’t believe in mind over matter. I take my mind out and hope my body can endure the torture I put it through"

    To by se ti mohlo na té 103ce hodit. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Pratele, jsem v Rezne, nebo-li v Regensburgu:), neumrel jsem a s chuti jsem si precetl Vase skvele a uderne komentare..:). Dovolim si jen strucne reagovat. DIK:)!
    2 ll: No ve skutecnosti jsem asi byl barvou bliz k ruzovemu tymu:)
    2 blondie: Tesi me to, ze moje slunicko taky pouziva slova blazen v hezkym kontextu:)
    2 Machy: Toho jsem se desil, ze to reknes.. Ovsem na to mas pravo jenom ty:).
    2 Ondrej1: Vidis, jako bejvalyho matfyzaka me to hned nenapadlo, ale jeto skvelej postreh:).
    2 RS: Tohle bylo vynuceny okolnostma, ja jsem jinak velmi opatrny a postupne behajici pobihac:). To ti moji kamaradi..
    2 ll: Nelze jinak nez dodat mamincino.. Ti tvoji kamaradi, ty te privedou akorat tak do prusvihu:)
    2 Advid: Mluvis mi z duse, zrovna ted premyslim, nad novymi motivacnimi mantrami:) a premyslim nad necim pozitivnim, co musim mit v zasobe.. Vse se bude hodit.

    DIK, at nam to beha a pobiha, 12:)

    OdpovědětVymazat
  7. Je krásný, že díky blogům ostatních sportovců se člověk ujišťuje, že není až takový blázen a že je to v rámci možností docela v normě... I když... :-) Moje okolí mě pomalu přestává chápat a je docela těžké jim vysvětlit, že to pobíhání venku v takto mínusových teplotách není úplně šílené a nezdravé, jak by mohlo na první pohled vypadat. Jde jen o to si zvyknout.
    Nikdo z nás není takový blázen. Jde jen o to, s kým se porovnáváme.

    A nikdy neříkej nikdy... ;)
    JS

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...