úterý 2. července 2013

YOLO, aneb jako pako:)... opakuji jako pako:)

YOLO .. you live only once.. [Žiješ jen jednou].. je asi jedno z nejoblíbenějších hesel amerických tenageru... a upřímně, má hodně do sebe... tedy, ne že bych v rámci tohoto hesla skákal na nějaké tenké šňůrce po hlavě z mrakodrapu, nebo že bych se opilý řítil ulicemi velkoměsta na červenou..:) ale přesto.. .

.. Přesto si uvědomují konečnost všech věci a jak je důležité si dělat radost často a cíleně.. A že v rámci "dělání si radosti" je nutné i něco přetrpět..:). Moje současná velká radost má jméno Leadville... Fakt, že jo:) a kvůli ní teď pobíhám, každou volnou chvilku, postupně nabírám km, nastavují kopce.. postupně a opatrně si zvyšují km... Protože, protože, až mě to tam "skřípne":) a že to určitě přijde..:), ...tak v té chvíli se budu snažit myslet na ty spousty naběhaných km, vydupaných skoro že země, na ty kolapsy na nábřeží, nedostatek času/vody, nastavované kopce...a hlavně na to, že jsem se vždy nějak zvednul, ať už obrazně nebo doslova a dokončil, doběhl...[zaplaťpánbůh!]

Nejlepším koloritem k tomu mému úpěnlivému snažení jsou hlášky sousedů nebo lidí, co potkávám po cestě.. V těch největších vedrech, když jsem běžel dvojsměrku a následně i maličko popoběhl s Deri při venčení.. mě čirou náhodou viděl (starší) soused -- vtipálek -- a povídá.... "Koukám, že se snažíš dostat infarkt.. Vydrž! Určitě se to to povede! " :)... Nejlepší je, když mě třeba někdo po ránu o víkendu vidí s Deri a s mým jasným Slunéčkem, pak s dětmi, potom následně samotného vybíhat/vracet se domů.. tak ty občasné poznámky jsou na úrovni Dikobrazu... "Vy pořád někde běháte" ... "teda u Vás bych nechtěl bydlet.. tam asi všichni musí povinné běhat, co? Jak na cvičáku..:)"... Moje Slunéčko bylo dokonce dotazováno, jestli není nějaká bývalá trenérka, nebo učitelka tělocviku :)... Dneska při očkování Deri, zase jiná paní doktorka obdivovala, jak je Deri svalnatá.. po pravdě říkám, že Deri naběhá v průměru 9-10km denně, ale že snese i štreky blízko 20km... Paní doktorka říká.. "to ale musíte být opatrný.. tahle malá plemena jsou neklidná a pro běhání vedle kola ne úplně vhodná...":)... povídám, že s tím musím souhlasit, protože já bych ji vedle kola nikdy nevenčil, stačí, když se mi (aspoň na začátku) furt plete pod nohama..:).. V tu chvíli zase na mě divně koukala paní doktorka.... Prostě úsilí.. úsilí je někdy opravdu usilovné:), řekl bych až na kraji patosu, kdy si člověk říká musíš, musíš.. a jindy se to z dramatu a tragédie zvrhne k naprosté komedii, kdy vidím "z venčí", jak se zoufale snažím... a jak je to vlastně směšné... v tu chvíli se tomu  směju s ostatními... ale pozor, nepřestávám..:)

Ovšem co miluju nejvíc, je že moje nejmilejší při tom všem [zmatcích, nedostatku času a faktu, že pořád někde "lítám":)] dokáže ještě vymyslet legraci.. Například v pondělí... Běžím tradiční dvojsměrku, než dobíhám, tak mi jeden z nejmenovaných domácích spoluběžců píše, jestli až doběhnu nedáme spolu krátkou (9km), že se mu nechce samotnému běžet.. Říkám, jasně, valím domů, sundám bágl, napiju a můžeme běžet..:)... Moje nejmilejší už měla vymyšlené, že až se budu po těch cca 39 rozdělených km a pracovním dní vracet domů, že se převlékne do běžeckého a řekne.. ale já bych taky chtěla ještě běhat:)... Jenže ona ví, že bych se zase jen napil, i kdybych byl unavenej (jakože ano), tak bych řekl, samozřejmě, s tebou já běhám moc rád... a šel bych na další okruh...:)

Jak si všichni kolem dělají různé radost [Malá ženská radost, aneb MAŽERA je opravdu důležitá součást života!], tak já, jako pravý odborník a specialista na dělání si radosti.. jsem si taky udělal pěknou mažeru.. Jak jsem zjistil při Horské výzvě, můj spoluběžec Pavel K. je grafik a mají firmu na dělání různých dresu a potisků funkčních trik.. A tak jsem si od Pavla nechal udělat design a "vytisknout" skvělou sadu multifunkčních šátků s motivem mých dvou číslic... Ano 12, kam se podíváš..:). Aspoň nemusím řešit, že mi přes kšilt teče pot do očí a mám opravdu svůj originální šátek.. který mi (v různých barvách) bude připomínat nejen moje "jedna-dvě", ale že celou dobu to moje úsilí vyjádřené stupnicí od 1 do 10 bylo vždy blízko k té 10.. na čísle 12:)...


Hezky proběhané léto, přeje 12:)!

Běhu zdar, ultra zvlášť!

24 komentářů:

  1. No pani, to je mazera jako hrom! S tema se bude behat jedna radost! April.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vis, rikal jsem si, ze mi porad tece pot do oci.. Stin mi radil, at si koupim satky, dokonce mi malem povolil:), at si koupim ty same.. tedy rikal radsi v modrem:)..
      jenze ja satky moc neumim vazat a tedy diky zime a sirokemu pouziti jsou pro me lepsi multifunkcni satky.. Mam dva.. Ale pak zvitezila moje Mazera..:).. jak by to bylo skvely mit "svoje" satky.. v ruznych barvach.. a diky Pavlovi K. to bylo raz-dva..:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  2. Tak a máš to. Už žádné kolo s Deri. :)

    Šátky jsou parádný. Jak jsi říkal, že tam máš dvanáctky, tak jsem si představil dvanáctky jako značky piv. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nechapu, co vsichni s temi bycykly maji:)... Ale ze i pani doktroka?? :)

      Jo a 12? Specialne u tebe jsem rad, ze jsi nenapsal, ze jsi cekal fotky mladych devcatek:)!

      MSF! No aspon me hned na dalku poznas..:). MSF! 12:)

      Vymazat
  3. Přesně jak píše Advid kolo už máš zakázaný tak to fak nevim kde ty kilometry vykouzlíš :) Chudák Dery jestlí jí budeš tahat za Babetou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty me taky!!! :)
      Sam jsi mi psal, kdyz jsem rikal, ze zacinam behat s Deri, ze budu v prikope s omotanejma nohama.. [jistym zpusobem jsi mel pravdu:)]
      Rozhodne Deri a nic s kolama!!! Ani kolo, ani babeta, ani inliny! Jsem drsnak:), ale tohle ne..:)
      No az se tady nekdy mihnes a vezmem Deri na vybeh, pochopis..:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  4. Fakt parádní šátky, teď už Tě na závodech natuty nikdo nepřehlídne :o)
    Ať to běhá! Jiřík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiro, sice na tenhle aspekt jsem primarne nemyslel, ale mas pravdu... kdo me bude chtit najit, at znamy nebo neznamy:), tak me snadno najde...:)
      At nam to beha! 12:)

      Vymazat
  5. Jen víc a víc radostí v životě, to je to co nám většinou chybí. Šátky jsou krásné a originální. Ať ti humor a každodenní radosti zlepšují trénink na L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peto! At nam to beha!!!
      Urcite prihlasit se na L. bylo troufale... Ale trenovat na nej je krasne... Zvlast, kdyz do toho clovek dava, co je mozne..
      MSF! 12:)

      Vymazat
  6. Takže příště vás s Pavlem potkám ve žlutých šátcích? :) Jsou moc pěkný! A to budeš mít vyladěný i dresíky? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renco, tak barvu nedokazu slibit!:)
      Ale muzu slibit 12 a ze se budu barevne snazit ladit i s Pavlem, ci jinym partakem..:)
      Do dresu zatim nejdu.. I kdyz, znas to.. jak rikaji americane.. never say never..:)
      12:)

      Vymazat
    2. Renco, jasne, ze bude Honza barevne sladenej. Vzdyt je dusi zena :) Honzo, jsou bozi!

      Vymazat
  7. Treba vznikne nova tradice - budeme si na dukaz pratelstvi a ucty satky vymenovat. Jako fotbalisti dresy, cim zpocenejsi, tim cennejsi. Kolik jich nechas delat? April.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyborny napad !! ... ptal jsem se Honzy cim bych mohl treba udelat lidem radost pri bezecky hospode, a on rikal ze pro domorodce staci koralky a zrcadka. Prdlajs! ... propoceny satky, hezky prosoleny, to bude neco !!! BS

      Vymazat
    2. A trofej nejcennejsi, volne smenitelna pouze za original Jagruv dres s cislem 69, bude, Stine, tvoje vysisovany cerveny Playmakers tricko...

      Vymazat
    3. Ja bych tedy pozadoval drazit celou sadu.. Ceveny original Playmakers plus cerveny piratsky satek (a jako premii 4 gumicky do vlasu)..:) To bude potom ta prava sberatelska hodnota za cely set..
      Tedy mohly k tomu byt jeste prodrene a roztrhane trenyrky, ale ty, jak uz tu kdysi zaznelo jsem pokydlil nutelou.:)
      April, tys to posunula k dokonalosti:)! MSF! 12:)

      Vymazat
  8. Uzemněná paní veterinářka mě velmi pobavila :-) Šátky jsou krásný, ovšem idea jejich vyměňování po závodech je nápad za všechny mažery - to abych na Baroku hodně hnala, jestli budu chtít ten tvůj :-) (na oplátku nabízím takřka autentickou Rambovu čelenku, to už by byl docela deal, ne? ;-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musela bys přihodit Rambovo tričko. :-D

      Vymazat
    2. Tobe se to mluvi, kdyz muzes dat do placu svuj satek 'babka'... April.

      Vymazat
    3. Jeste, ze to necte moje nejmilejsi manzelka, jasne slunecko!:)... To se to tady zase rozjelo.. verim, ze me nezaradi mezi xxx stranky:). Tak at nam to beha a "vymenuje".. 12:)

      Vymazat
  9. To sa to niekomu loguju km, ked ho v tom podporuje cela rodina. Ale inak ja mam pocit, ze ty asi velmi oblubeny doma nebudes, co? Oni sa zjavne dohodli, ze kazdy si vezme kusok sluzbu (1h) , zabehne si s tebou, plus ty si das este svoju individualnu porciu km a cely den si prec :)

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...