pátek 28. června 2013

Kdo by si nechtěl sáhnout v cíli na velké kozy? :)

... Rok se s rokem sešel a je to tu zas -- z mého pohledu nejzajímavější sobota na sledování on-line amerických ultra. Ano, sice se běží Western States 100 (a asi na to kouknu po očku, i když mi většina jmen nic moc neříká a ti, kterým budu držet palce znám přes Stína (Nick Clark, Hal Koerner).. ale nebude to WS 100, na co budu netrpělivě zírat:).

Budu sledovat místní "mistrovství" ve 24h závodě na 1 mílovém okruhu v Silvertonu se zatajeným dechem. Už nadmořská výška 9.318 stop (2.840m n.m.) působí impozantně. Převýšení +250 stop (77m), celkově 500 stop (154m) na každou míli -- to z toho v této výšce dělá velmi zajímavý závod s velkou výhodou místních.. a přespolních "šílenců"... (= Stín).

Pro zájemce, stránka závodu je zde.. Loňské výsledky jsou tady (Vyhrál Stín 83mil, druhý měl 80, třetí 75)...

Pro přátele čísel -- tohle je graf, jak ti první tři běhali rychle svoje mile během celého závodu.. Je vidět, že Stín (modře) běžel celou dobu a to zrychlení ke konci .. klobouk dolů..


Dám jsem potom odkaz na on-line kameru v cíli a na průběžně výsledky, nicméně se budu snažit je přidávat do komentářů...Pro dokreslení -- tenhle obrázek je z webu závodu jako oficiální upoutávka... Ano, pokud jste to nepoznali, červený vzadu s pirátským šátkem ... ano, to je Stín! :)...

Začíná se závodit v sobotu ve 4h odpoledne našeho času (8h ráno jejich), konec je v neděli opět ve 4h odpoledne..

Dík předem za podporu a vzkazy pro Stína (v komentářích, vyřídím, jak budu moci nejlépe)...Jsme domluveni, že Stín bude mít s sebou telefon a že uděláme i několik přímých "vstupů":), se mnou a případně s jeho D.. Předáme mu komentáře, pozdravy, zkusím třeba i něco nahrát:), abyste byli při tom!..

Myslím, že se bude tradičně (navzdory všem komplikacím v přípravě, nedostatku spánku, atd..) bojovat naplno! Myslím, že se bude prát o bednu a věřím, že i o vítězství.. Držte mu palce! Určitě do toho půjde naplno, bude závodit, taktizovat a třeba i půjde přes hranu -- přes kterou bych já určitě na ZG nebo v Leadville nikdy nešel.:)...

Důvod je prostý. Tady totiž (slovy Stína) jde o to, jestli v cíli na něj budou čekat velký nebo malý kozy [abych to vysvětlil, cena je laserem vyřezaná silueta nějakých kamzíků ... buď velká (1.místo) nebo malá (2. a 3. místo]... Jako správný kamarád přeju, ať si Stín v cíli sáhne na ty co největší kozy!:)

Budu držet palce.. Všemu zdar! ... Malejm i velkejm kozám zvlášť! 12:)

PS. Přidávám obrázky, co mi přišly od Vás poštou (díky Jano!, Diky Niko!)
Tak to jsou ty stojací "kozy" aneb mufloni a kamzíci:)

Stín z kopečka

Stín do kopečka

Soupeřka na trati:)

69 komentářů:

  1. Teda to sem chtěl vidět aspoň ty lonský :))
    nakonec sem je našel http://www.aravaiparunning.com/photos/zp-core/full-image.php?a=2012+Silverton+24&i=AVR_2012-07-04_16-12-54_0001.JPG&q=75&wmk=S24Logo2012
    a stinovi drzim palce at si letos zase šáhne protože do vánoc je daleko :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) ty ses provokater! :) Nezapominej, ze Stin bude na Baroku!:)
      Ja mam sice zitra takovy neklid, ale rikam si, ze bych mohl dat nastavovany kopce, abych aspon symbolicky podporil Stina na jeho okruhu..:)
      Tak at nam to beha... Treba si taky.. :)
      12:)

      Vymazat
  2. Hlasim, ze tady u nas vse pripraveno ke sledovani. A co se koz tyce, radsi se zdrzuju komentare a odchazim kojit... Stinovi palec nahoru!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik! Drzim(e) Amazonkam palce, pozdravy cele "tlupe":)... Vsak to budeme sledovat a podporovat... O to bude super, ze se v Plasich uvidime..
      MSF! 12:)

      Vymazat
  3. To se mi libi, take bych se rad trapil na takovem okruhu. :)
    Fandim vsem, ne jen stinovi, hlavne at si to uzijou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My ti budeme drzet palce pristi tyden na MS!
      At se dari! 12:)

      Vymazat
  4. Nejsou u nás taky nějaké závody s kamzíkama? :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prijed.. Ja Deri namaskuju.. Myslim, ze nejaky parohy by tady jeste meli bejt od ty vanocni reklamy se sobama se Ctvrtnickem..:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  5. Dle oficiální upoutávky závod až tak brutálně nevypadá, ale čísla jsou čísla, to je jasný :o)
    Držím Stínovi palce a ať je to letos alespoň 84 mil :-))
    Jiřík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ja ted zrovna dobehl z nastavovanejch kopcu.. Myslel, ze vic nastoupano, ale garmin ukazuje nahoru 671m, domu 669..:)..Musim to priste posunout na ten km:)... Ted se muzu v klidu uvelebit u pocitace, zacit uklizet doma a po ocku vzdy nakouknout...
      Tak do toho!!!

      Vymazat
  6. Diky moc vsem za podporu! Snad bude aspon trochu na co koukat :) Do startu zbyva asi 70 minut, jeste si ale musim zbehnout do kramu pro opalovaci krem a nekam na snidani. silvertonske udoli je ted rano pomerne zakourene od blizkych pozaru, ale myslim, ze posledni mesice to u nas v Los Alamos bylo horsi. Navic s plicemi vyslouzileho kuraka a aerobniho tragedy ktery kyslik apriori nepotrebuje to nevidim jako vaznejsi problem. Odpoledne je solidni sance bourek, cestou do Silvertonu nekolikrat prselo, z trati by asi byla pekna klouzacka.
    Byl jsem si take vcera prohlednout povestne kozy ... lonske byly vysaci na zed, letosni jsou stojaci ... uvidime kdo bude mit vetsi stesti a vuli :)
    ... 6:48 ... cas vyrazit ! ... diky vsem, vsemu zdar!
    BS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) OMG! Stojaci kozy! To uznavam, to stoji za to zabojovat:)!
      Drzim palce.. S hlaskou.. "ktery kyslik apriori nepotrebuje:)..." jsi me fakt dostal.
      Vsemu zdar! 12:)

      Vymazat
    2. No ono tech hlasek na omdleni je vic - napriklad hodinu pred startem bezi Stin do obchodu a na snidani...

      Vymazat
    3. April ... my, co Stina zname osobne to hodnotime velmi pozitivne a zodpovedne.. Uz hodinu pred startem bezi Stin na snidani a do obchodu...:).. Je videt ze jde o hodne (viz vyse.. stojaci...) :).
      Jeste jsem ennasel odkaz na on-line kameru.. MSF! 12:)

      Vymazat
  7. zive video je zde: http://www.aravaiparunning.com/ultracast/

    kamera je zda se zatim offline, ale uz je videt aktualni poradi :)

    D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky, jsi nejen rychlejsi, ale i zkusenejsi..:)
      Jinak po prvni hodine Stin zkusene (zezadu), 7 pozice.. mezi rodinou Penceovych:), stejne je super, kolik lidi z rodinnych "klanu" tam je.. Byt to bliz.. tak jsem tam taky!
      MSF! 12:)

      Vymazat
  8. Tak Stine dotoho!!!! Jeste ze mi z Cech date vedet ze Stin bezi a kde najit info ;-) Skoda ze mi to letos nevyslo tam zajet taky.. Snad pristi rok.. Stin sice navrhoval ze to stihnu a v pondeli muzu sednout do letadla, ale neprislo mi to az tak dobry napad.. To on by do toho urcite sel.. 12ko, posli mi e-mailem nejaky kontakt a info jak jsi na tom pristi tyden. Vypada to ze bych mozna mohla mit chvilku vybehnout, v CR jsem jeste nebezela a v Prg uz vubec ne ;-) Nika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Niko, super.. hned ti pisu..:).. urcite nekam vyrazime, neco tady popobehneme...
      Jinak po cca 6 hodinach se poradi promichalo...
      Vedouci Anthony na vic jak 1/2h sedel a odpocival.. ztratil 3 milovy naskok je druhy pred skupinou pronasledovatelu, ve ktere je Stin..:)
      STINE!!! DRZ SE!!! 12:)

      Vymazat
  9. Mám to se vztahem ke kozám drobátko (dost) jinak. Tzn. beru Tvůj titul jako lehce matoucí, nic to ovšem nemění na podpoře závodníkům! Stíne, go on!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) no me to prislo, ze (i treba matouci titulek) privede lidi k tomu, aby klikli a podivali se.. a tim padem mohli podporit Stina..:)
      STINE DRZ SE!
      Jinak jsem se Stinem v 0.00 zdejsiho casu hovoril.. rikal, ze loni bezel rychleji a jak to tam Cody sazi... Takovy tradicni bezecky "pindy" :)... Povidam, at se na to vykasle, at to bezi jako loni, stejne, po svem..., ze mu budu fandit tak jako tak..:)...
      VSEMU ZDAR! Usili nasich kamaradu zvlast! 12:)

      Vymazat
    2. aha, takže honič kliků, v tom případě je ovšem titulek geniální :)

      Vymazat
    3. :) v tomhle pripade jsem spis chtel, aby mezi znamymi Stinova ucast nezapadla.. kdyz je to na mem blogu..:)
      Takze takova mala "lest"..:)
      Nicneme kozam ci kamzikum:) zdar! Stinovi zvlast! DO toho!!! 12:)

      Vymazat
  10. Tak BS ma v nohach 50mili a Western States 100M ma prvniho v cili. Timothy Olson cas 15h17min27s, neuveritelny! BS drz se!! Doufam ze v noci ti to pobezi tak pekne jako do ted! Cody si snad zase pujde chrupnou tak se DRZ!!!! Nika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pozdravy do LA! Cechy pomalu prebiraji stafetu, nekolikrat jsem koukal v noci.. Super.. Drzi se..
      Ty zdarne dolet a ozvi se.. 12:)

      Vymazat
  11. Stne, Evropa a Cechy se probouzi, drzime palce!!
    Stin prubezne na 2. miste, Cody sice ma velky naskok, ale loni sel spat.. tak snad ho to zase ukoleba:).. My zde odpocinuti:) a pripraveni fandit..
    Jak vim kolem nekteri maji spatne spojeni, jini sleduji pres mobil:).. nekomu nejdou psat komentare, holt ta technika,..vid April!:)
    Ale jsme s tebou! I kdyz na Tvem blogu by to bylo vyrazne lepsi!!! :)
    12:)

    OdpovědětVymazat
  12. Ozvala se mi Stinovo D. Pred chvili s nim mluvila..
    "Akorat jsem s nim mluvila (asi po 53 milich) - znel uplne uzasne - pry se citi psychicky mnohem lip nez loni, zatim se mu docela dari, zvracel jen jednou, ale delaji mu problemy zmeny smeru, zvykne si na urcitou kombinaci rovinek a kopcu a pak se mu to cely zprehazi. Desi ho ten Cody, ze ma takovej naskok - spat letos urcite nepujde :), ale treba mu casem dojdou sily!:
    Obecne Stin vsechny moc zdravi, ptal se... Vase podpora ho moc tesi!
    12:) a Daniela

    OdpovědětVymazat
  13. April: Vlad se skvelej!
    Slovy klasika: Je to bes. Je to bes..:)

    OdpovědětVymazat
  14. Stine, tlac to! Ty na to mas!!!! Nika

    OdpovědětVymazat
  15. Vlado, jedes pekne!!
    Nezapomen, co jsi mi primo, neprimo rikal.."je to tvuj zavod!" ... Soustred se na sebe... mas na to prekonat lonsky rekord a kozy??? to bude takova tresnicka na dortu..
    Drzim palce

    OdpovědětVymazat
  16. Jedem jedem, furt dopredu! April

    OdpovědětVymazat
  17. Ted jsem mluvil se Stinem po telefonu...
    Rikal, ze se citi lip nez loni, hlavne psychicky.. asi (pry) je pomalejsi v behu, ale zase min ztraci pri odpocivani...
    Moc dekuje za podporu.. Sliboval, ze zabojuje a zkusi vyrovnat nebo prekonat svuj lonsky rekord.. No ja za sebe bych to mozna tipoval, ze tech 84 by mohlo spadnout.. uvidime..
    Drzim palce! 12:)

    OdpovědětVymazat
  18. Stíne drž se, bohužel mi nejde v práci ani video ani výsledky, tak jen čekám, co napíše Honza.

    OdpovědětVymazat
  19. Honzo, jak mu to jde? Kolik má kol?

    OdpovědětVymazat
  20. Stine, i Sumava se probouzi a posila ti silu do dalsich mil!! Skvele jdes, drz to dal!! Iva

    OdpovědětVymazat
  21. Tak rychla rekapitulace pro ty, co se nemohou dostat na stranky zavodu..:)
    je cca 10:30 naseho casu... zavod bzi 18.5 hodiny..
    prvni cody.. 79 mil a jede jak motor po generalce.. druhy stin 67 mil a drzi se velmi dobre.. treti Ivy (prvni zenska)63 mil.. budu drzet informovane..
    Stine drz se!!! 12:)

    OdpovědětVymazat
  22. Držím všechny palce co mám, ať to běží a ať vydrží. Ta čísla v mílích jsou šílená ...

    OdpovědětVymazat
  23. Po 20 hodinach... V cele fenomenalne Cody s 84 milemi (uz prekonal lonsky Stinuv tratovy rekord), za nim Stin, 72 mil, pak Ivy 67...
    Myslim, ze se fakt dobre drzi.. podle toho, co vim kolem, nad jakakoliv ocekavani.. On uz chlapec nespal ty noci pred tim, takze vlastne je to neco jako Le Mans v jeho podani!!!:)
    DO toho.. vydrz! Jsme s tebou! 12:)

    OdpovědětVymazat
  24. Pojed Stine, pojed. Je to v hlave, mas na to! April.

    OdpovědětVymazat
  25. Stin to da, v zavere toho Codyho presprintuje!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Duri, at jsem optimista, tak v tohle neverim.. Stin je skvelej, jede fakt dobre, ale Cody je letos jak mimozemstan a budiz mu prano!:)
      Drzim palce Stinovi, at pokori lonsky rekord.. Bylo by to skvele znameni a vyslapnuti za zlatou prezkou na Leadville...
      12:)

      Vymazat
    2. Honzo, možná máš pravdu, ale ještě zbývají dvě hodiny :-)
      Stín se může zlepšit oproti loňsku a hlavně malé kozy jsou pořád lepší než žádné :-)))
      Stíne poď do toho, porazit se můžeš jen ty sám a nevěřím, že by to bylo zrovna dnes!

      Vymazat
    3. Petre, kdyby to nevyznelo blbe, tak na rovinu reknu ze ty mensi "kozy" se mi libi vic..:)... Ale hlavne... Stine vydrz!!! Jsme s tebou [ja ted malicko provetral Deri, ale uz jsem zase v on-line rezimu:)]
      12:)

      Vymazat
    4. Jasně, každá koza se počítá! Na velikosti nezáleží! Iva

      Vymazat
  26. Do konce zbyvaji 2.12 :)
    Stin na skvelem druhem miste.. se ztratou 11-12mil na neuveritelneho (komu cest tomu slava) Codyho.. Na Ivy ma naskok 5 mil. na konte 77 mil..
    Jinak receno mozna by mohl vyrovnat/prekonat lonsky rekord, coz by bylo famozni!
    Stine hobluj!!!! 12:)

    OdpovědětVymazat
  27. Neskutečné fotky, už jsem si prohlédl všechny na Facebooku. Tady se tedy Silva a ostatní ultra v ČR (mimo Šutru, kde Michal pokud neběží, tak fotí všechny) u nás mají ještě hóóóódně co učit :-)

    OdpovědětVymazat
  28. Stíne, držím palce, ať překročíš svůj loňský stín!! Honzo, odpojuju se, spoléhám na tvoje zprostředkované informace o monumentálním finishi! Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mam te v mobilu.:).. jed opatrne.. Stin promyslene, cilevedomne.. 12:)

      Vymazat
  29. Stine je od tebe hezky ze pouštíš toho staršiho před sebe abys prište mel skym zavodit. Loni 1 letos druhej to je jasná 12ka kvuli Honzovi klobouk dolu za ten výkon :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jmenem vsech 12.. srdecne dekuji..
      Jeste stoji za zminku Stinovo cislo.. Pri lepsim pohledu (201) tu 12 obsahuje take, ze? :)
      Ultra zdar, kamaradum zvlast!
      12:)

      Vymazat
  30. Je 1.12 do konce.. Stin si pripsal 80 mili a kraci za vyrovnanim ci mozna i prekonanim lonskeho rekordu.. Finish vypada velkolepe, i kdyz neznalci si rikaji, ze o nic nejde..
    Cody vede o parnik (91 mil celkem), neskutecny vykon, Stin neuveritelne konzistentne a strategicky drzi..
    Treti misto Ivy 75 mil... Do toho, drzte se vsichni! 12:)

    OdpovědětVymazat
  31. Jeste zatlac, Stine! April.

    OdpovědětVymazat
  32. Posledních pár desítek minut, poď Stíne poď! Šlapej dál! :-)

    OdpovědětVymazat
  33. Odpovědi
    1. Je to z meho pohledu silene napinavy.. pokud zabojuje, tak se podari 84 (!) coz by bylo neskutecny, jednak proto, ze jsem to tipoval:), ale jednak pro neznalce cisel, je to 7x12, ze:)..
      Tak jako tak.. ufff.. uz dobehni, at muzu neco delat..:)
      12:)

      Vymazat
  34. Stine Codymu to nech když se tak snažil :)) A užívej si to skvělej výkon :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mas jako tradicne recht..:).. bylo to hezky, pekne jsi si zabehal.. a ted kdyz jsi tak rozbehanej, tak si zkusime, kdo rychleji ubehne mili, jo? :)
      Velka gratulace!!!!
      12:)

      Vymazat
  35. Stíne gratuluji k super výsledku!

    OdpovědětVymazat
  36. Prave jsem se Stinem mluvila - znel spokojene, mel radost, ze se mu darilo drzet se na konzistentnim tempu a lip nez loni, akorat v tom poslednim kole ztratil tak se mu uz tech 84 nepodarilo. Dekuje moc za vsechno fandeni a podporu! Urcite se brzo sam ozve :)

    D.

    OdpovědětVymazat
  37. Úžasnej výkon, Stíne jsi kabrňák! GRATULUJU! A díky za pěknej adrenalinovej víkend :) Iva

    OdpovědětVymazat
  38. Gratulujeme, pripijime slovenskym Zlatym bazantem (nic jinyho tu bohuzel na sklade nemam). Super vykon! April.

    OdpovědětVymazat
  39. Mluvil jsem se Stinem.. Znel spokojene.. Vsak o to uz po svem zhodnoti sam:)... Oficialne se pripojuji po bok vsem gratulantum... Takze vim, ze pokud se mi podari dostat se vcas do cile a obejme me ta "hornicka mama" (zdejsi race director) tak aspon budu mit pripraveny studeny pivo, protoze Stin uz tam davno bude:).
    Ses dobrej.. bojovat vlastne sam se sebou.. Malem ta 84 vysla.. par minut, kolik jich chybelo 5-6?
    MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  40. Vazeni,

    strasne moc diky za vsechnu podporu i vzkazy, pravidelne jsem se dozvidal bud od D. nebo primo od Honzy. Ono je to opravdu velmi znat, zvlast kdyz ostatni maji sebou rodiny, manzele/manzelky, pritele/pritelky ... tak je to trochu kontrast bezet bez prime podpory, zvlaste kdyz se nedari. Zkusim sepsat nejaky strucnejsi "race report", i kdyz hlavni fakta jsou asi znama. Cody byl absolutne k neprekonani, nestacila na nej ani moje trpelivost. Z nohou mam tezkou fasirku. V posledni ctvrtine jsem se dokazal s Codym drzet po rovinkach i ve stoupani, ale v sebezich sem dostal i 2-3 minuty ... ne ze by to uz nebylo jedno ... jen pro dokresleni.
    Po dobehu a sprse zachvaty zimnice, pak to se mnou na dve hodiny "seklo". Protoze je ted krasny cas 1:01 ... jdu regenerovat do hospody.
    BS

    P.S. Kozy jsem nakonec vyvalcil jen malinkaty na sklenicce. Jedna poskakuje, druha jen cuci ... jak tu uz ale bylo napsano ... kazda se pocita ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ... jeste za zminku stoji oficialni slogan zavodu: "Run steep, get high" :) ... tak asi tak. BS

      Vymazat
  41. K obrazku "souperka na trati": Ta divcinka se jmenuje Teagan Redden, je ji 8 let a bezela 12 hodinovku, stejne jako loni (to bylo jeji prvni ultra v sedmi letech). Po lonskych 20 milich si letos polepsila rovnou na 31 :)
    BS.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli s někým, tak právě s ní bych se chtěl potkat a popovídat.

      Vymazat
    2. Myslim, ze kdyz se lepe prostuduje startovni listina.. tak se da objevit spousta rodin, sourozencu, paru.. nekteri i s detmi..:)
      To si myslim, ze je nadherny rozmer takovych akci..:)
      Tak at se dari! Hodne zdaru na MS! At ti to beha.. 12:)

      Vymazat
    3. Děti jsou neuvěřitelné, naštěstí ještě nejsem ve věku kdy už to nebudu moc říkat, abych nebyl obviňován...
      Pro ni je to zábava, kdyby nechtěla běžet, neběží. Takovou radost už neumím mít.

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...