sobota 8. června 2013

To bylo dneska ale čumendo, co??? :)

Možná už jsem to několikrát říkal, ale opravdu věřím, že pokud je naše mysl otevřena novým podnětům, tak se člověk může seznámit s hodně zajímavými lidmi, získat skvěle kamarády a zažít neuvěřitelně zážitky.... Tak trochu jako hlavní hrdina knihy/filmu YES man, který souhlasí s věcmi, které na první pohled vypadají téměř šíleně, ale které nakonec vedou k hezkým zážitkům, novým kamarádstvím a prostě k větší pohodě, radosti a tak vůbec..:)

Minulý týden mi před Silvou volal PK, jestli bych se neuvolil dělat nevděčnou roli záložníka v civilu:), na 2.díl horské výzvy. Jeho parťák možná uvázne na horách v Turecku a jestli bych se s ním neproběhl... řekl jsem mu, ať se ozve po Silve, dopředu, že nic neslibují, že by to bylo opravdu rouhání:)...pokud to bude vypadat tak zle a opravdu nebude jiná volba, tak možná:).. Samozřejmě se ukázalo, že jiná volba není a když už je člověk jen ten jediný, který může pomoci.. tak v tom případě by pomoci měl :)...

Když už jsem se rozhodl podle stylu McQueena do toho jít po hlavě -- protože i skakání mezi kaktusy na začátku vypadá jako evidentně dobrej nápad:) -- tak jsem se snažil aspoň maličko si zaléčit nehet na palci, který vypadal celkem hrozivě... Plus jsem si šel přes týden jen 2x lehce zaběhat s Deri, abych vyklusal únavu po Silvě, přehodil věci v práci, vzal si na pátek dovolenou a vyrazili jsme... Pavel se ukázal stejně jako na netu, neskutečný pohodář, neuvěřitelně dobře připraveny na každou eventualitu...Prostě bývalý zkušený horolezec, který ví, že chyba se udělá jen jednou a už nikdy nejde napravit, ani zjistit v čem to bylo:).

Kdzž jsem si ve čtvrtek začal "chystat" palec na cestu:), tak jsem se dozvěděl, že je jasně vidět, že jsem skrytý masochista.. Ovšem je prý dobře, že s tou svoji úchylkou nechodím někam do erotických salónů, ale realizuji si to při pobíhání s kamarády.:).. Tak jsem usoudil, že na tom něco je a z podobného pohledu jsem si ohodnotil běhací kamarády.. Co myslíte? ...pochopitelně je většina z nich ve stejně kategorii..[="radostný masochista:)"]

Při finální zastávce na Zadově, jsem zjistil, že jsem (pochopitelně a tradičně) celou řadu věcí nechal doma, ovšem Pavel většinu měl buď všechno 2x, včetně karimatek nebo půjčil něco jiného.. Myslím, že pohled na moji přípravu musel být hodně veselý.. například jsem se původně snažil namazat paštiku na chleba pomoci víčka:)... Pavel okamžitě nabídl hned dva nože, následně ještě jeden s nužkami, dvě omotavaci náplastí na upevnění a zafixovaji palce.. Měl s sebou úplně všechno.

Před vyběhnutím přemýšlím o botách... Ač "masochista" -- přeci jen bych ten palec ještě rád používal -- proto jsem přemýšlel, které ze svých dvou párů bot si vezmu.. Větší, goretexové s trochu neohebným palcem, nebo menší propustné (trail attack) u kterých nakonec zůstalo... Pavel volil obdobně a tak aspoň jsem si říkal, že mezi námi zavládne další pohoda, protože si nebudeme moci ani vyčítat, ani závidět lepší/horší boty.. Domnívám se, že tohle byl také jeden z důležitých tmelících momentů našeho družstva:). Druhým byla schopnost zabloudit (což při občasných zmatcích ve značení vůbec nevyžadovalo mistra v bloudění mého formátu:). protoze plus mínus bloudili všichni... ale to nejdůležitějlsi bylo naše odhodlání si celou akci patřičně užít a žádné pitomosti, bloudění, krizičky si nevyčítat, oba totiž víme, že k podobným akcím patří.. no skoro stejně jako mladí k socialismu:)...

Myslím, že tradičně průběh závodu a vidění hlavního aktéra nechám vyprávět povolanějšímu, sám se snažím si stejně připomenout primárně svoje pocity.. Jako třeba, když jsem se před startem snažil být menší a ještě menší.. nikoliv jako básník, kvůli pokoře, ale abych se vešel pod deku, kterou se přikrývá Pavlův pes Sam..:).. Nebo, když jsme mnohokrát proběhli vodou, blátem a znova se ubezpečovali, že je vlastně dobře, že jsme si ty goretexy nevzali..:).. Tady se naše vnímání časem maličko liší... Zatímco já jsem asi po osmém potopení obou nohou až po kotníky do studené vody a bláta usoudil, že se na to nedá zvyknout:)... Pavel v ranních hodinách už prohlašoval příslušný akt za osvěžující koupel:). Inu, mám se ještě co učit ..:)

Neuvěřitelně jsem si to užil, samozřejme, jakmile jsme se začali trochu více kochat a sledovat ta "panoramata" :), tak jsme se vždy ztratili, nebo alespoň 0.5-1km naběhli. Ovšem, kdy se vám poštěstí, že si zaplatíte 73km a 7 dostanete k tomu naprosto zdarma??? :)

Řeknu tajemství. Věděl jsem, že to bude super už na samém začátku... Protože číselný součet mého čísla byl 12 (!), a tak není divu, že jsme doběhli naprosto famózním způsobem za (přesný) čas 12:11:00, i když Pavel původně navrhoval, že by bylo skvělé si už počkat na 12:12:12... No není to kamarád???

Bláznivostem v nás zdar!
Běhání a ultra zvlášť!
12:)

PS. Ale teď už opravdu žádné závody.... [i když tohle vlastně závod nebyl, že?.. Na pohodu.. na pohodu.. Jen jsme potom maličko pospíchali, abychom si v cíli mohli odpočinout:)...

44 komentářů:

  1. Me vomejou. Tejden po Silve si jen tak myrnyx tyrnyx strihnes 80 km po Sumave... auto uz jsi doufam prodal - k cemu taky ctyri kola, kdyz mas 2 nohy... Jinak vsemu zdar!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prosim te... neprehanej:)... napriklad byla tam i Jana, ktera take bezela Silvu, atd...
      Akorad ten zanet v palci me trochu vydesil a snad to zvladnu bez lekare...
      MSF! 12:)

      Vymazat
  2. Nech se vyšetřit :))
    (ty to pochopís ode mě :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslis ono klasicke: ... "Ja vam na to neco predepisu.. Vam se ulevi a vasim detem taky..:):)" ...
      Nebo myslis nechat si zase stourat do palce?
      MSF! At se dari! :)

      Vymazat
  3. Ty máš teda toho ultra hodně v sobě, že si jen tak střihneš druhý tejden po prvním.. No klobouk dolu.
    Ať se palec dá brzo do kupy!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, ale jak jsem zjistil experimentalne.. lidi co to behaji furt dokola je desne moc.. a v podstate se to da, neni problem.. kdyby nebylo toho zanetu na palci, tak uplne v pohode.. ale i to vypada lepe, takze pouceni pro priste...:)
      Ultra zdar! 12:)

      Vymazat
    2. Jinak v mem pripade pochopitelne plati.. zadne zavody..zadne zavody.. zadne zavody...
      Tohle nebyl zavod, v zadnem smyslu... Jen blaznivy napad se s Pavlem probehnout po sumavskych lesich.. 12:)

      Vymazat
    3. po krásných šumavských lesích. Kdybys závodil jako ti vpředu, ani bys neviděl nádhernou říčku Vydru :-)

      Vymazat
    4. :) .. presne tak...
      I kdyz, kdybych "zavodil", tak by to asi nemuselo dobre dopadnout. Urcite bych v tech srazech s mokrymicestickami a potucky zrachotal dolu:), nebo si nejak jinak ublizil,,,
      Ta hlaska o tom "cumendu":), pochazi od Pavla... Vzpominal, jak byl poprve v nejakem cyklistickem druzstvu.. na dlouhe trati jen jako silenec, v cili malem umiral a jeden starsi tymovy kolega se k nemu pritocil a s usmevem na tvari povidal.."To bylo dneska ale cumendo, co??" :)
      Moc rad jsem te videl, i kdyz jen na par vterin na parkovisti v cili.. Bylo videt (necekal bych nic jineho), ze sis to velmi uzila..
      Nasemu pobihani zdar! At zije Vas oddil..12:)

      Vymazat
  4. Som ti ani nestihol k minulemu blogu napisat, ze dobre si sa rozhodol, uz nezavodit a vratit sa k tomu tvojmu pobiehaniu, kochat sa krajinou okolo Karlstejnu, rozpravat sa s domorodcami a tak...a teda vidim, ze som dobre spravil :) Ty si proste nezmar. Samozrejme mi je uz teraz jasne, ze toto nebol posledny zavod pred Leadville. Ale vlastne o to ani nejde - dolezite je mat z toho radost a tu si mal, ako tak citam, dokonalu, co? :)
    Ale inak mas odo mna velke uznanie - tiez by som sa raz chcel dopracovat k tomu, ze budem mat cas na taketo blbiny :) Aj ked mozno som uz na dobrej ceste - o rok mam poznacenu ceruzkou Silvu a hned o tyzden na to nocny maraton v Luxembourgu. To uz sa k tebe nebezpecne blizim. Tak nech nam to beha!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky Duri... ale opravdu to bylo povidani, bloudeni, kochani se obzory.. jeste, ze jsme se rozhodli nezavodit..:)
      Urcite se tesim, az budes nekde pobliz, treba se podari pak nejake "blbosti" spachat spolecne..
      Msf! a tvoji nejmilejsi manzelce to vysvetlime..:). 12:)

      Vymazat
  5. Jo, čumim na to slušně. Jsi nezmar! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybys tam byla v nejakem divcim druzstvu, tak jsi jiste v prvni 10... uzdrav se a ultra zdar! 12:)

      Vymazat
  6. Nazdar Honzo,
    dost dlouho jsem se chechtal, když jsem to dočetl. Protože i mě to nezávodění vydrželo jen do soboty. Pak byl kousek od nás Solomon trail (28km kolem Kralického Sněžníku, 1200m up, bláto, kamení a spousta much). Odolej tomu když tě kamarádi pozvou. Výběr bot nebyl důležitý, stejně to teklo horem. Na finále bouřka, takže sprcha zdarma. Paráda. Jen jsem zvědavý, jaký nezávod bude příště :)
    Radomír

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)... v takovem pripade neni opravdu co dodat..:)
      Ovsem z hlediska zajisteni by mozna nebylo spatne si tak 1/2km pred cilem dat tasku s myslem, samponem.. a pribihat uz do cile cisty.. kdyz uz je sprcha soucasti startovneho, ze?
      MSF! At nam to beha!!! 12:)

      Vymazat
    2. No, nějaké sprchové gely (gelíčky, byly to vzorky) nám sice dali ve startovním balíčku, ale bouřka přišla dříve než byla předpovězena. Měl jsem to přesně jako na Silvě, poslední km v dešti. Důležitým poznatkem v závodě bylo, že rašelinová čerň nejde vyprat. Bílé ponožky už zřejmě zůstanou navždy šedé.
      radomír

      Vymazat
    3. No tam uz se to o tobe "nahore"vi, ze behas rad v desti... Tak snad te za to ostatni, co bezeli za tebou nebudou mlatit:)...
      Ponozky budou pametni.. Co s ciste bilymi.. jeste by te podezrivali, ze vubec nebehas:).
      MSF! Blaznivostem zdar! 12:)

      Vymazat
  7. Dva vybehy si v hlave sumiruju hlubokomyslny komentar k tvoji Jmenuji se cervena a ty sem mezitim lupnes tohle :-D Behu zdar, zanetum zmar a jen houst a vetsi kapky, podobnych akci neni nikdy dost ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitus!:) .. Vaz slova! zadny takovy.. zadny naseptavaci reci.. ze toho neni nikdy dost:)!

      ted musim zase postupne nabirat km, trosku pobehat vic s trenerem (= s Deri) a treba i se svym jasnym sluneckem:)... proste musim oprasit spolubezce..:).. A vratit se ke korenum sveho pobihani, nabrat silu a pak byt ready na Leadville..:)

      Dobry je ze strach mam, ale uz se to nebojim napsat.:) MSF! Ultra zdar! 12:)

      Vymazat
  8. Honzo, už jsem to psal i Janě, seš fakt nezmar. A ikdyž to byl pro Tebe takový závod nezávod, tak smekám. Za chvíli budeš běhat ultra 2x do týdne a ani nemrkneš :o)
    Ať se daří Tobě i Tvému palci :o)
    Jiřík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiro!!! Jana je patrne nejen daleko silenejsi:) [dama promine:)], ale tez zkusenejsi v podobnych akcich... Bud rad, ze ji mas v oddile..

      Urcite si dam od zavodu pokoj.. Deri by uplne zvlcila:), dneska po ranu byla lina a naznacovala, ze snad nepujde do toho deste a mokre travy!!!! Povidam, koukej vyskocit a behat, jinak to s nami nebude k vydrzeni..:)... No a proto musim zase postupne.. Aby muyj ctyrnohy trener me mohl patricne vycepovat!

      Ultra zdar! 12:)

      Vymazat
    2. ja nejsem silenejsi, jenom snadno podlehnu svodum. Treba uz 4.6. ( to je 3 dny po Silve a 3 dny pred Horskou vyzvou!) me Jirik lakal na Brnensky masakr. Ale jeste NEJSEM prihlasena :-)

      Vymazat
    3. :) vzdyt to rikam, ze jsi silenejsi (o rad) nez ja.. Takze ti moc dekuji... Muzu zase byt v klidu..:)
      Myslim, ze uz asi prihlasena budes..:)
      At nam to beha a sili.. 12;)

      Vymazat
  9. Tak s tím palcem sis teda musel hodně vytrpět ... ale vůbec to na tobě nebylo vidět :) Ráda jsem tě potkala! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Renco, snad priste na dyl..:)...
      Palec bych rekl uz skoro normal:).. Tedy nevypada, ze by chtel sam od sebe upadnout, prestal i snad bolet:), nehet vypada jako zombie, ale verim, ze treba jeste obzivne:). I kdyz, v delsim obdobi je to jedno..:).

      Naopak si myslim, ze pri zavode to bylo velmi uzitecne, aspon jsme se nikam nehnali a uzivali si to.. Stin by jiste dodal, ze zakladem jeho uspechu na Leadville bylo si hned v prvni 1/4 zlomit nohu, to ho zpomalilo, takze ve zdravi dokoncil:)... Ja muzu jen dodat, ze neni potreba si lamat nohu, staci neco civilizovanejsiho, treba zanet luzka nehtu na palci..:). zarucene to zpomali, da se to snaset a na rozdil od zlomenin a zhmozdenin se to snad i rychle leci:).

      MSF! Ultra zdar! 12:)

      Vymazat
  10. Honzo Ty me fakt bavis :o) Gratuluju k dalsimu ultrazazitku :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) diky.. uvidime se ve ctvrtek?
      At se nam ultrazazitkuje:)... MSF! 12:)

      Vymazat
    2. Bohuzel ve ctvrtek mam firemni akci do hluboke noci, uz jsem to Leone psala - jsem asi odsouzena zustat bez vhodne masochisticke spolecnosti nebo co :o( ale tak jakmile nam pocasi a nohy dovoli, tak snad nekdy na tom nabrezi :o)))

      Vymazat
    3. Nabrezi to jisti... Musim ted zase nabehnout na nejaky postupny rytmus.. Ranni beho-venceni, pak do prace a potom snad i z prace..:). Postupne.. k tomu obcasne nastavovane kopce... Ale polehoucku.. zadne nasili..:)
      Tak vsemu zdar! Ultra zvlast! 12:)

      Vymazat
  11. Honzo já ti musím za ten "záskok za Veverku" poděkovat. Běželi jste parádně, já bych to týden po tom Araratu prostě nedal a místo toho abych si běh užil bych se jen někde ploužil. A běh je přece hlavně pro radost z běhání. Věřím že se taky uvidíme, třeba na tom Baroku v září.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martine, Veverko Prazsky:)! Podle vseho se tedy uvidime na Baroko maratonu. Prave jsem uhradil dve registrace, jedna je na moje jmeno a druha na hlavni lec (zatim) skrytou osobu v tymu IthinkBeer.com... Neni to nikdo jiny nez Bezici Stin :). To bude v Plasich mazec. Ovsem my bezime na pohodu!..:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
    2. Pockat pockat..a to ty jen tak zminis mimochodem v komentari cislo 33 jakoby se nechumelilo? Snad dam do ty doby nohu do kupy, abych tenhle mazec neprosvihla :)

      Vymazat
    3. Chci Vam to rici zitra v restauracnim zarizeni...:).. Tak to vis uz v predstihu... MSF! 12:)

      Vymazat
  12. Nemám slov :-))) Ty už si začínáš běhat ultrazávody každý týden - dóóóóst dobrý :-))) Zachvíli 80-ka bude lehké venčení Dery a 100-ka regenerační běh:-))) Veliká gratulace! Když to tak čtu, Jana, Honza, Radomír, Soňa - tak ještě že jsem byl v sobotu v práci, protože bych byl "přemluven" na Kraličák - prý byl super :-))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kraličák byl super a Vaše kladenská úderka tam byla hodně vidět. Fakt dobrý oddíl. Radomír

      Vymazat
    2. Kladensky jsou jako trpaslici..:)... vsude se dostanou a strasne rychle se "mnozi" :)....
      [mluvi z nas jen zavist!:)]
      Jinak ted je tolik zavodu, presto jsou vsichni vsude:). To je ta teorie relativity...
      MSF! 12:)

      Vymazat
    3. To je spíš Heisenbergův princip neurčitosti :-)

      Vymazat
    4. Dekuji, moc dekuji.. Zapomnel jsem, ze hustota lidi s mat-fyz vdelanim je zde velmi vysoka a musim si davat pozor..:)
      Ta odpoved sedi jako.. no vsak vis..:)
      Myslel jsem, ze je to mnozstvi zavodu relativni.. Vsichni pisou ze je jich strasne moc, presto vidim, ze znami je staci vsechny obehat.. Z toho soudim, ze mnozstvi zavodu je naprosto relativni velicina..:). MSF! 12:)

      Vymazat
  13. Původně jsem chtěl psát něco jako hoďte na něj síť, ale pak jsem se zamyslel, a ono je to logické. Pomaratónská superkompenzace je, že po zregenerování z maratonu je vhodné si zaběhnout kratší závod. No a tohle byla poultramaratónská superkompenzace. Po zregenerování z ultramaratonu je vhodné si zaběhnout něco kratšího (jen shodou okolností jde taky o ultramaraton). A dále rekurzí.

    Ten pokrok, kde se to zastaví. Nebo též Jak primitivní, ale jak účinné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ondreji.. Ta rekurze me dostala!:)
      Matfyz programator se nezapre..:)
      Moc diky.. At nam to beha.. 12:)

      Vymazat
  14. No parada jako vzdycky!! Jsem nejak nestihala cist.. Koukam ze se taky bavis. S tim palcem jsi mi pripomel muj vikendik v Angel Fire. ROdinka pryc tak i kdyz je to necely mesic po JMTR jsem se rozhodla ze si trochu zabeham. Stin navrhoval 100M, ale i tech 50 bylo dost dobrych.. Po JMTR se mi taky jeste palce u nohou poradne nezregenerovaly, tak jsem taky obvazovala.. Nakonec jsem se doplazila do cile za nejakych 13h 15min.. Ale uzila jsem si to. Krasne kopecky, zalesnene, super lidi, jen mi to dneska moc nejde ze schodu a do schodu ;-) Takze k Sive a pobihani na Sumave velka gratulace! Tesim se az dorazis a pokecame.. Skoro jsem si pri zavode pripadala jak ty s Deri, pridal se ke me v lese pes a nechtel se ode me hnout a to rikali ze nesmime mit zadne pace-ry ;-) Behu zdar!!! Nika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rikam, tebe bechaji chvili bez dozoru a hned si strihnes 50m:)... to me sokuje..
      Aspon vidis, ze je to fajn behat s pejskem... Musis vsechno vypravet i zazitky z JMTR! Srpnove vyprave do LA zdar! 12:)
      PS. Kdyby ses v pri navsteve Cech rozhodla nekde bezet, dej vedet, pokusim najit nejaky hezky zavod mimo silnice.. 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...