středa 6. května 2015

Střípky -- aneb jaro a radost patří k sobě jako mladí k socialismu:)...

Jaro je všude a já tradičně okouzlen rozkvetlými stromy, hrou světel se "kochám", až se bojím, že sebou někde "fláknu"..:)... Takže hned, co to šlo, jsem si vzal den dovolené a vyrazili jsme s dcerou během rektorského dne (to se má sportovat) -- kam jinam než na Karlštejn!

Vybral jsem svoji oblíbenou trasu, přes údolí, kolem Kalinova mlýna, Chotčí na cestu císařovny Elišky... nádherný počasí, nikde nikdo, vlastně lidi jsme potkali až v podhradí. Obecně tahle trasa patří k mým srdečním záležitostem. Naprosto ideální trasa jako běžecky "insignační", obzvlášť, když se vyvede počasí, tak srdce začínajícího běžce delších tratí zaplesá -- navíc jsem dceři "zkušeně" vysvětlil zásady ultra běhu pro lamy:).. prostě běžet v klidu, do kopce se jí (a rychle jde, případně popoběhne), s kopce a roviny běžíme.. Tak není divu, že do cíle na 28 km dobíháme plní sil i ve slušném čase, nálada na stupnici 12 z deseti:). Následuje pochopitelně pivo a slib, že budeme běhat delší:) a první "ultra" dáme spolu ještě letos v létě ? No svět je krásný..:).



            


Na konci jedné z cest..:)
Na prvomájový prodlouženy víkend jsme vyrazili k April do Alp. Co si člověk může přát víc? Návštěva u kamarádky, probrali jsme možné nemožné -- znovu se ukázalo, že pokud chci vědět, co se děje mezi českými běžci a pobíhači, je nejlepší vyrazit do Niedernsillu, jasné zahraniční centrále iThinkBeer:). Co víc i sám jsem vyběhl do Hory:). Je to neskutečný pocit jen tak se obrátit štítům hor vstříc a ze širokého údolí se postupně zvedat nahoru, obíhat výběhy s kravami, nacházet konce cest, a zase stoupat..


Už se musím vrátit..
V pondělí ráno (před běžeckou hospodou) běžím do práce. V Myslíkově ulici se zdravím s RIDem, který po maratónu už pilně krouží svoji dvojsměrku, jen se rozloučíme, předbíhám ve Spálené tramvaj č.3. V zadním voze mě pár mládežníků zpozorovalo a slyším tradiční pokřiky makej, makej... V Lazarské jsme nastejno, otevřenými dveřmi tramvaje vnímám soutěživý duch i řidič už dává signál, že bude zavírat dveře a zvoní..:).

Napojení přes křižovatku mám trochu komplikovanější, musím vyběhnout kousek výš na přechod a tak dobíhám tramvaj za rohem ve Vodičkové a slyším už "kotel" fanoušků.. Jedni křičí na řidiče.. jedéééém!!! a ... závod!! Někteří na mě z okna ukazují viktorky, jiní paroháče..:). Řidič vyrazil velmi rychle -- mezi další stanici (Václavské náměstí) je delší rovinka a tramvaj mi to těžce natírá..

Niedernsill se objevuje pode mnou..
Ale znáte to.. každý chvilku.. tahá pilku:). Začíná se tam vepředu motat jedno auto a tramvaj usilovně brzdí, zvoní.. a já dotahuji... Na zastávce jsme zase nastejno a pokřik sílí:). Už mě ten závod s tramvají "chytil", jenže získaný drobný náskok teď zase ztrácím já ve skupince italských turistů na druhé straně náměstí v Jindřišské ulici.. Do ulice Politických vězňů vbíhám jako pravý finisher:)... Těsně před zatáčkou maličko zpomalím a zdravím dojíždějící tramvaj.. řidič zvoní na pozdrav, ještě jednou pozdravím svoje "příznivce" :)...

Říkám si, taková blbost, ale mám radost celý den.. Ani ne z toho, že jsem těsně (s pomoci běžeckých bohů a dopravní zácpy) udržel vedení, ale ta radost z jarního rána byla všude..


Je jaro!! Všemu zdar! Ultra a kamarádům.. zvlášť!
12:)

27 komentářů:

  1. Zase jeden z prispevku, co jsem cetla nahlas a smali jsme se vsichni :) Diky!

    OdpovědětVymazat
  2. :) Dik.. Je potreba se potesit tim, co se nam veseleho deje... moc rad jsem te videl! at se dari na ostrovech! MSF! 12;)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné a zábavné dílko! Díky! tb

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. vsak se zase tesim, ze neco spolu spachame.. Tedy, s tebou se sejit v hospode.. To nedopadne nikdy dobre!:). Nastesti mas u nas v rodine statut člena Rychlých Šípů, zodpovědného otce od rodiny.. takže mi s tebou ledasco "projde":).. MSF! 12:)

      Vymazat
    2. On ví, jak na to! :-) U nás je za rytíře-gentlemana-řidiče slečny Daisy, takže taky jednoznačně na bílý listině :-D (akorát jsme prej natahali hroznýho bláta do auta :-P)

      Vymazat
    3. Jasna vec.. Peta je takovej Lancelot, Jarka Metelka... Kaja Marik, Old Shatterhand atd.. atd.. proste zastup kladasu, casto nedocenenych.. Ale pozor! My to vime:). 12:)

      Vymazat
  4. Jo jo, po běhání ve slepých alpských uličkách se mi stýská. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ze jo? Mne se libi v horach obecne.. ale v tomhle udoli.. obzvlast.. MSF! 12:)

      Vymazat
  5. Ten závod byl teda napínavý - a pak že nejsi závodní typ :o))
    Jiřík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)... no samotneho me prekvapilo, jak snadno jsem se nechal "vyprovokovat" :).. ale bylo krasny jarni rano.. Budiz mi to omluvou:)
      MSF! At se dari! 12:)

      Vymazat
  6. Někdo ukazuje viktorky, jiný paroháče... :-D :-D To muselo stát za to!! Hele, nechce dcera startovný na JUT? Známá marodí a prodává...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Fakt moc hezky rano... Nastesti je to hodne casty pocit.. Opravdu stoji za to -- asi ruzne potouchle prihody pritahuji.. Nebo si jich vsimnu uz v zarodku a pomaham jim "na svet"..:).
      Na JUT (a sama?) to je jeste brzo.. myslim, ze dcera ze vseho ma nejradsi ten pocit te "bezecke turistiky".. kdyz se nekam vydame, objevujeme.. jen cesty, pesinky.. zadny zavod:)... Nicmene moc dik za nabidku!
      MSF! 12:)

      Vymazat
  7. Ať se tomu Honza12 brání třeba jako svému prvnímu ultra nebo některým akcím kamarádů, tak tenhle blog stejně jednou musí vyjít knižně! Už se těším do fronty na podpis... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Pepo, ses sice milej, ovsem moje reflexe a zazitky zajimaji akorat tak moje kamarady.. Coz rozhodne neni malo!! A ja si toho vazim.. Tak zas nekdy navidenou! Vsemu zdar! 12:)

      Vymazat
    2. souboj s tramvají by stál i za zfilmování! :-)

      Vymazat
    3. :) Karle, dneska jsem (zase) po ceste potkal RIDa v Myslikovce.. A hned mi pripomenul, ze podobna scena se objevuje ve znamem ceskem bezeckem serialu "Dlouha mile"..:).. Takze.. zvovu si rikam.. vsechno uz to bylo!:).. Ovsem neni nad vlastni vesely a intenzivni prozitek..
      MSF! At to beha! 12:)

      Vymazat
  8. Cestrou na Karlštejn jsem čekal společné foto u menhiru :-)
    A ta závoní story..., palec nahoru! dav

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. jjo, taky jsem fotil dceru, jak nadsena skace s rukama nad hlavou .. Karlstejn v pozadi.. Ovsem preci jen ji nemuzu davat osobni fotky u starika na blogu, ze? :)
      MSF! Nekdy zase na shledanou.. 12:)

      Vymazat
  9. Díky za zlepšení nálady :-) Po tvém článku se cítím lépe, protože jsem se zasmál :-)) Závod musel být podle popisu super :-)) Užívej si jara a běhu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)... no vsak me znas.. ja se raduju z kdejake kraviny..:)
      Jeste ted slysim svoji bavorskou (pra)tetu, ktera mi rikala, Hanzi, ty ses stastny dite.. pro tebe je i cesta na postu zazitek:)...
      Jaru zdar! At se dari, 12:)

      Vymazat
  10. Skvělý článek, přečetla jsem si ho u snídaně a úplně mi vykouzlil úsměv na tváři :) Je skvělé, že si jdete zaběhat s dcerou - já jsem dřív taky hodně běhávala s taťkou a je to moc fajn stmelení vztahů :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) mas pravdu.. neni asi lepsi vec nez behani s rodinou.. obzvlast "bezecka turistika" dava vsemu skvelou dimenzi..
      Moc si to uzivam a mam z toho neskutecnou radost. O co vic jde, ze? :)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  11. No, Hanzi,i nasi Sieglinde se ta tramvajova story libila. Tvoje slava presahuje hranice ceske kotliny...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) .. Copak Sieglinde... To je dobra duse.. musim uz kvuli ni oprasit nejake vety z "Alles Gute"..:)..
      Zase ono -- jak jsem priznal -- je to obracene.. kdyz chci nekoho potkat, dozvedet se, co se deje.. tak navsteva Niedernsillu je to prave, orechove!:)
      Porad slysim z detstvi zminovane ty "zahranicni stvave centraly"..:).. To mi mame zahranicni "milou" centralu.
      MSF! A tesim se az v cervenci vybehnu u Vas do "Hory"..:). 12:)

      Vymazat
  12. Sice jsem tu o tramvaji slyšel naživo, ale baví i napsaná;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Byla uplne cerstva.. vsak se mi stalo dopoledne v pondeli, pred bezeckou hospodou:).. Moc rad jsem te videl a poznal na zivo.. Skoda, ze jsem v 9h musel za Deri.. To vis, psi jsou v tomhle smeru horsi nez deti.. Nic jim nevysvetlis..:)
      MSF! Tak nekdy zase.. na zavodech nebo na nejaky "akci"..12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...