úterý 23. června 2015

Ronda -- final countdown, aneb za hranice všedních dnů a (mých) možnosti...

Svatojánská noc přede mnou. Nemusím ani hledat zlaté kapradí... Přesto ani nedokážu říci, jak moc jsem rozechvělý.. jak moc jsem natěšený.. a jak.. Ale dost. Ronda je jasný vrchol mého (nejen) letošního úsilí a snažení. Sen o kterém jsem se dlouho bál mluvit.. Další z běhů, majících statut "legendární".. Navíc jsem k němu pravidelně běhal, i posiloval.. prostě slovy neznalých neběžců šíleně "blbnul":).

A teď je to tady!

Z hlediska mé profese je patrně nepochopitelné, že nejedu na prestižní Světový kongres v Římě, kde mám přijaté dva články a místo toho se cpu do Andorry se snahou ji do 62 hodin celou oběhnout/obejít:). Věřím, že běžečtí bohové si toho nějak všimnou a budou mi nakloněni, pro jistotu jim to na sebe prásknu včas:)..

Samozřejmě, optimální by bylo se vypravit do Andorry den dva dopředu autem, aklimatizovat se, porozhlédnout a připravit se na místě podle okolností... Ale asi bych to nebyl já:)...už od jara mi bylo jasné, že budu bojovat o každou hodinu:) a tak se na cestu vydávám na poslední chvíli, ve čtvrtek kolem poledne letím letadlem do Madridu, následně najímám auto a cca za 3 hodiny bych se měl dostat do Ordina. Mám tam určitě časové rezervy, pochopitelně nedosahuji parametrů velkého Honzy Bartase (viz např. jeho Travesera), ale známí mě podezřívají, že se po něm vyloženě opičím..:).. Kdepak! Tyhle šílené nestíhačky mi (asi stejně jako HB) naplánoval sám život. Ovšem je hezké být alespoň na chvíli a přeneseně považován za odvážlivce, kdo má tu drzost dělat stejně brikule, jako The Chosen One:)...

Takže, abych to zkrátil -- pro klid v duši je potřeba všechno potřebné, náhradní boty, oblečení, povinnou výbavu. jídlo, čelovky, baterky... dostat do prostoru malého palubního příručního zavazadla a nějak přepravit i hůlky:). Nemůžu si dovolit riskovat, že by se mi po cestě někde zatoulal "větší" kufr. Každá minuta bude znát. I auto je zajištěné dopředu... Proto jsem v minulých dnech strávil čas nejen sepisováním a dolaďováním tradičního seznamu, co na kterou "life base" (kromě bot jsou obě úplně identické), ale hlavně - jak to přehledně složit/narvat do příručního zavazadla... Takže například v lahvích na vodu jsou náhradní ponožky, v botách je naskládané různé "jídlo", atd., ale všechno tam je!! :) Beru si s sebou jídla určitě výrazně víc, než budu potřebovat, ale vyzkoušel jsem si, že na klíčových stanicích je dobré mít dostatečný výběr... "Oko napoví":).. po čem se mi ještě nebude zvedat žaludek:)...A mám i nacvičený postup, jak to rychle z kufru vyndat a rozhodit do tašek, které přijdou na stanice. Lama se těžce snaží minimalizovat chyby a postupovat co nejlépe a nejúčelněji..Téměř jako profík:).

Obecně trochu problém je dostat hůlky do letadla. Ze zkušenosti ale vím, že nejtěžší je projít první kontrolou:), proto je potřeba, aby ostré hroty přímo nekoukaly ven, nasazuji tedy "koncovky" a sehnal jsem si pro jistotu a pohodlí i pouzdro na hůlky. No pouzdro... :) Klasické pouzdro je k dostání jen na internetu, ale věřte dodacím lhůtám, že? A tak jsem si koupil něco "daleko lepšího":) se stejnou funkcí v Intersportu. Tam totiž nabízejí ve výprodeji (za 190)  "pouzdro na pivní plechovky" pro skejťáky a snowboardisty... Je to určitě dobré znamení a je jedině správné, když člen týmu iThinkBeer převáží svoje hůlky ve víceúčelovém futrálu na pivo!:)

Mezi námi, i když se snažím si trasu všemožně zapamatovat, prošel jsem několikrát itinerář trasy (velmi krásné a vtipně popsané zde).. přeci jen, zvykl jsem si v poslední době si dělat běžecké "taháky".. Profil trasy s co nejvíce informacemi, co mě čeká... Když je to možné, dávám si i průměrné mezičasy lidí, kteří doběhli v určitém časovém limitu. Ne, že bych se hnal primárně za nějakým časem, ale dává mi to relativně dobrou informaci, jak si stojím a jestli to třeba neženu dopředu příliš, nebo něco jiného...

V tomhle směru se objevuje menší zádrhel:) -- U Rondy jsem žádné mezičasy nenašel a jediné existující konzistentní mezičasy jsem našel pouze u rychlíků HB a PP, kteří loni doběhli nastejno. Tak jsem si je poznamenal. Z mých kamarádů a známých to asi nejlépe komentoval Sam S., který řekl, že bez ohledu na to, kolik jsem naběhal, jsou mi mezičasy naší špičky úplně na nic:). I když mám Sama rád a vážím si jeho zkušenosí, přeci jen si dovolím drobně nesouhlasit. Zásady moji alma mater "libovolně, ale pevně"...a... "pracovat dobře s chybami měření, je základ"... byly mými věrnými průvodci:). Prostě jsem ty jejich mezičasy -- jako statistik -- nějak tvořivě:) uchopil a pomocí můstků, trojčlenky a jiných úvah použil k vytvoření "svých kontrolních mezičasů" na 52, 56 a 62 hodin, které jsou na druhé straně onoho taháku. [Podle rad svoji nejmilejší je vyroben v cca 4 exemplářích, dva mám u sebe a dva jsou na stanicích, abych měl jistotu, že je neztratím:)].

Díky téhle tabulce budu mít mezi stanicemi i náročnější intelektuální zaměstnání -- přepočítávat si očekávané časy na další stanici a pod. Protože mi s rostoucí vzdáleností při běhu silně klesá IQ, je možné, že než tu úlohu vyřeším, jak na té další občerstvovačce už budu!:)

Ve čtvrtek mi píše Sam, že ví, že nepoužívám FB a že organizátoři dali k dispozici video-průvodce trasou Rondy. Naprosto luxusní videa, vřele doporučuji (první díl, viz zde). Vzápětí mi stejnou informací píše i mapo! To fakt potěší.. DÍKY!



Věřím, že jsem připraven, líp už to nešlo, dal jsem tomu opravdu hodně... Nemůžu se na nic a na nikoho vymlouvat a to je moc dobře. Navíc díky časovému (a pracovnímu) stresu se na začátku budu muset plně soustředit, abych se do Andorry vůbec dostal a stihl se zaregistrovat, takže na nějakou předzávodní nervozitu nebude vůbec čas..:). [Pro časové labužníky... Do Barcelony se dostávám kolem 2h odpoledne, do Ordina je to víc jak 3 hodiny autem, tak s maličkou rezervou na registraci a na vyslechnutí briefingu:), rychlé pivo, na hotel, pivo a spát:)]

Příjde mi, že se v práci a kolem všichni (tradičně) úplně zbláznili... Čekají nemožné na počkání, zázraky do tří dnů:)... A tak na přibývající úkoly, šílené zmatky a dotazy, jestli to stihnu před odletem, odpovídám provokativně podle Švejka -- "Vždy povinnosti věrné spěch, byť vůkol vanul smrti dech" :)... Držte mi palce!

Všemu zdar! Ultra, kamarádům a Rondě -- zvlášť!

12:)

37 komentářů:

  1. Moje zkušenost je taková: čím míň času, tím víc toho stihnu :-)
    držím palce

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. dik .. zlaty slova!
      Na svuj svatek a den pred odjezdem.. jeste pilne "vysivam" od rana v praci.. V duchu klasickych hlasek.."Oslavuj! Ale praci!"..:)
      MSF! At se dari! 12:)

      Vymazat
  2. Držím palce a přeju zážitky ještě silnější než obvykle! A těším se na report jako malý dítě :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) dik, snad si neco budu pamatovat..
      Treba ti to vyjde do hospody 13? At nam to beha! 12:)

      Vymazat
  3. Palce držím! Udělal jsi pro to hodně - nepochybuji, že to zvládneš a přivezeš (nám) spoustu neuvěřitelných historek.
    R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc diky! Myslim na tebe a fandim zvlast.. Ronda je jen zavod.. Na tom tvym zalezi vic! Ozvi se potom.. 12:)

      Vymazat
  4. ten obal je teda dokonalej! takže tfuj tfuj tfuj a držím palce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ze jo, vid? Rikal jsem si skvely viceucelovy obal.. jak na hulky, tak na pivo.. nema chybu.. Navic jej postupne zlevnovali z nekych 600Kc, na 500, 290.. a na 190, za ktere jsem je kupoval..:).. Nekdo by rekl pitomina.. ale splni mi ucel a navic.. potesi!
      MSF! a jestli jedes na vsechno co oznamujes, tak se urcite nekde uvidime na zavodech.. At se dari! 12:)

      Vymazat
  5. Bravo, hodně štěstí! tb

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik! Tesim se na setkani.. a doufam, ze na 24h budu v rozumnym stavu, abych zezadu jistil tvuj utok na 200+.. MSF! 12:)

      Vymazat
  6. Honzo, tady už se nedá říct víc, než "Hodně štěstí!" - užij si to a moc to nehroť, ať si ze závodu něco pamatuješ a máš nám pak o čem psát :-) Držím palce a ve volných chvilkách budu fandit od počítače:)
    P.S. To pouzdro na piva je taková blbost, že si pro něj dneska taky budu muset dojít :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, Karle.. Mne to pouzdro prislo tak sileny, ale plnici nekolik ucelu, takze to byla jasna volba.. Baroko letos nestiham, ale verim, ze neco vyjde, kde se protneme a snad i nejake to pivo.. MSF! 12:)

      Vymazat
    2. To nevadí :) Já Baroko rád a letos jsem jej dostal darem, takže tam budu, ale "konec sezóny" tam neplánuji :) Poté, co jsem ochutnal K100, bych rád letos ještě něco podobného podnikl - možností je více a s účastí iTB to bude samozřejmě lepší :)
      Ale teď se soustřeď na Andorru :)

      Vymazat
  7. Stesti preje pripravenym a to Ty rozhodne jsi, takze to bude paradni akce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, Udelal jsem, co slo.. fakt, ze jo.. Takze budu odjizdet s naprosto volnou mysli, nateseny na zavod... Zadny vymluvy:)..
      MSF! a zase nekdy na shledanou.. 12:)

      Vymazat
  8. A je to tady. Tak vám všem asi i závidím. Myslím. Já se na tu Krásku vypravím znovu, ale tak až za 4 roky. :) Do té doby musím zapomenout na první rande.
    Budu držet palce a sledovat vás na livetracking. Hodně štěstí, více síly, žádnou smůlu a málo pochybností. To by bylo, aby se to nepovedlo. Honza Bartas

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Honzo, moc diky! Za podporu.. za cenne rady.. vtipne zapisky, motivace a pohled ze "spicky" bezeckeho pole..
      mam urcitou strategii, pokud by se to tak dalo nazvat:), takze jdu opravdu "do zavodu". Jeste jednou dik za motivaci! At se vse dari! 12:)

      Vymazat
  9. Honzo, hlavně si to tam "jed užít ", a pak nám o tom všem napiš;-)
    MichalF

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hozno, vsichni te vyprovazime jako do zakopu pred Stalingradem - moc a moc prejem, aby se vsechno podarilo, jak sis naplanoval. A ja napjate cekam na sub 50 vysledek...

      Vymazat
    2. To jsou sama skvela prani.. dik!
      2 April: No sub-50 je neco naprosto silenyho.. i kdyz vim, ze by to znamenalo pro Tebe hodne:)... Moje realisticka varianta uzavuyje 56... Ale hlavne se budu snazit dobehnout v limitu.. a pokud to pujde, tak i vyraznelip.. MSF! 12:)

      Vymazat
  10. Vše nejlepší k svátku a jen pozitivní zážitky z výletu.
    Bona sort, Radek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky! Tesim se na to jako malej.. A vlastne jsem si to "dal" k svatku.. takze radost dvojnasobna.. At se dari! Treba se nekde jeste letost uvidime...12:)

      Vymazat
  11. Tak pečlivou přípravu by měli běžečtí bohové náležitě ocenit..good luck!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik! No hlavne proto jsem si to napsal, aby to "vedeli"..:). To stesti bude jiste hodne potreba... At se dari a ta nam to beha! 12:)

      Vymazat
  12. Honzo, ale prosim ta, aby si nezakufroval hned na uvod, dobre si rozmysli, na ktore lietadlo nastupis. Z toho Madridu to do Andorry urcite za 3h nedas :) Barcelona bude urcite lepsia destinacia a volbu nebrat si velku batozinu silne schvalujem - v BC mi kufor uz 4x (!!!) stratili alebo meskal.
    Inak nepochybujem, ze to bude luxusna akcia (a pre nas luxusne citanie) a ze si to prikladne uzijes. Tak nech ti to dobre bezi!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) nastesti snad to na letistich hlidaji..:) takze opakuji si Barcelona, Barcelona...
      O ztratovosti kufru na BC letisti jsem slysel legendy:), tak jsem rad, ze i ty mi to schvalujes.. Moc dekuji za podporu! At nam to beha! 12:)

      Vymazat
  13. At se dari! Pripraveny jsi, jeste se priprav ze nekde neco urcite nechas ci zapomenes, cim dyl na trati, tim se tyto sance zvysuji, tak doufam ze te to nerozhodi! Kdyz muzes behat bez buzoly orientak, tak uz cokoliv!! Ja mam strategii ze kdyz se plazim na obcerstvovacku ze si v hlave pocitam kolik veci tam potrebuju - vzit/odlozit... Tim se ztraty ne eliminuji, ale redukuji... Budu drzet palce a posilat energii odtud kdyz tvoji evropsti fanousci budou spat. Uzij si to a tesim se na vypraveni... Zaziteckum a blaznivym zavodum zdar! Nika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Niko, moc dekuju! Predstav si, dneska se mi ve schrance objevili od tebe rucne malovane gaiters!! Luxus, panacek Kokopeli.. beru si s sebou! At nas provazi sila!
      MSF! 12:)

      Vymazat
  14. Ty jsi Mistr pripravy! Preji strasne moc stesti, at to cele zmákneš ve zdravi a budu s napetim sledovat a drzet palce.

    OdpovědětVymazat
  15. Držím palce a těším se na report, dav

    OdpovědětVymazat
  16. Honzo držím pěsti! Přípravu jsi provedl s brutální přesností, tak teď už jen čistá hlava a silné tělo! Good luck! :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Honzo, gratuluji k ultra neskutečnému výkonu! Smekám klobouk i s hlubokou poklonou! :-) Přeji ti rychlou a kvalitní regeneraci! Klidnou cestu domů!

    OdpovědětVymazat
  18. Honzo, srdečne gratulujem k úspešnému dokončeniu a obdivuhodnému výkonu!
    Miro

    OdpovědětVymazat
  19. co dál? TOR DES GEANTS? :-)
    Libor

    OdpovědětVymazat
  20. Honzo !! ty jsi vazne terminator!!

    pekne!

    OdpovědětVymazat
  21. Moc vsem dekuji za podporu a mile komentare.. ted jsem pristal, jak se umeju a najit, vyvencim deri:), tak vam to povypravim:)...
    bylo to skvele! skvele! skvele!!!
    vsemu zdar! ultra zvlast! 12:)

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...