neděle 19. února 2017

My rifle, my pony and me..:)... aneb vzhůru na čundr kolem ostrova kanárů!

Na svoje poměry jsem si delší dobu nic nenapsal. Proti "normálu" mám v podstatě 1-2 zápisky mezeru:) a tím, že si píšu primárně pro sebe je jasné, že se něco "stalo"...:(..

Před 12 dny na mě všichni usilovně plivali viry a bakterie, až mě to sklátilo k zemi.:).. Možná to taky bylo přiživené tím, že každý z nás (včetně mě) má tendenci se domnívat, že je že železa, nebo aspoň ze železných pilin. Proto není nic lepšího, když si občas musím(e) uvědomit, že moje tělo říká (a křičí).. odpočiň.. zpomal.. soustřeď se jen na to podstatné..

A tak jsem se minulý víkend sotva hýbal, potil se tak, že jsem za noc se musel 5x převlékat.. Během celého týdne jsem kašlal jako abonent tuberkulózní léčebny.:). Ještě teď kašlu:(, ale víra v moji "imunitu" získanou v dětství a utuženou "selským" způsobem života -- mi dává věřit, že do závodu budu OK a že nakonec všechno dobře dopadne. Ta víra a touha po dokončení je zase na stupni 12 ze škály 1-10..:).

--- malá odbočka ---
Ten globální boj proti bakteriím, antibakteriální mýdla, speciální přípravky na WC, krémy na ruce .. to mě nikdy nebralo (navíc v USA ten "boj" vypadá obzvlášť směšně a má podle mě negativní efekty na zdraví děti, alergie, apod. Plně souhlasím s George Carlinem -- doporučuji si poslechnout jeho zábavnou show "- fear of germs" [zvlášť ta hláška, kdy říká, že si po záchodě myje ruce, jen když si je pos***:)], Je to skvělá reflexe mého dětství, kdy jsme chytali nitěnky rukama a brodili se přitom u výpusti městské kanalizace, v rybníku v bahně sbírali pijavice, překusovali žížaly, atd.. Například díky tomu jsem zdárně přečkal i záškrt:).
--- konec odbočky ---

Zase jsem "statisticky" zabalil zavazadla .. Tedy v příručním zavazadle mám úplně všechno, co nutně potřebuju na závod. I kdyby mi zašantročili velký kufr, tak můžu ve finále běžet jen s tím, co budu mít u sebe. Vždycky mě udiví, že se všechno podstatné se nakonec dá poskládat do malého příručního kufru.. Tady je fotodokumentace, jak to šlo za sebou a mám v kufříku..

Rozložené na zemi
Postupně rovnané do příručního zavazadla
Když o tom tak přemýšlím, tak jsem připraven. V podstatě se není na co vymlouvat,. Kašlu? Kdo nekašle.. Jsem unavenej? Kdo není..:).. Před startem budu mít sice méně kilometrů naběhaných (fyzicky), ale mentálně jsem udělal maximum. Dokonce jsem si sám připravil mapy do navigace, procházím a plánuji si trasu. Utěšuji se tím, že méně naběhaných kilometrů zvládnu:).. -- nejedu tam soutěžit o čelní umístění:), a tak bude důležitá moje pohoda, vyspání, vůle po dokončení a i určitý "hlad" na běhání.. který naštěstí ve mně každý den roste..

Držte mi palce. V pondělí brzo ráno sedám(e) do letadla a ve středu v 9.00 to vypukne. Už mám v sobě usazenou i písničku/písničky na závod.. takže je mi jasné, co si budu zpívat do kroku do kopce a do běhu s kopce:).

Všemu zdar! Našemu nadšení a ultra .. zvlášť!

12:)

10 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Moc děkuji! Snažil jsem se utíkat (tedy když se dalo a jak se dalo s plnou polní:)..). I když to nakonec nedopadlo, věřím, že mě to zase postavilo na nohy a lépe postrčilo dál.
      MSF! 12:)

      Vymazat
  2. Držím palce...užij si to. A malý dotaz - v příručním zavazadle se mohou přepravovat hůlky?
    mapo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík Martino! Já hůlky vždy s sebou!! Podle mě se to může.. přivezl jsem je minimálně 5x. 2x Ronda, 3x Kanáry..
      Ať nám to běhá! 12:)

      Vymazat
  3. Desne mi pripomunas jednboho manika ale ten je lepsi ten predbehne vlastní stín :))
    Tak si to uzij :)
    A nezapomen ze to delaš pro radost :) (i kdyz nekomu prijde dosti zvracená :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Dík! Myslel jsem na to.. a dělal to skutečně pro "radost" a zodpovědně.. určitá zvrácenost z pohledu ne-ultra tam možná vždy bude.. s tím je potřeba počítat.. a radši mimo běžecké okruhy nic neřikat:)
      Tak ať se daří! Jaro na krku, běhat půjde snad skoro samo!! 12:)

      Vymazat
  4. Držím palce. Včera jsme závodili v tvém revíru, Hubáčkova dvacítka. Vystartoval jsem jako šílenec a na 18.km z 20 byl předběhnut kolegou, co si hlídal tepovou frekvenci a běžel stabilně. Beru to jako poučení, že klidná a stabilní síla může divy. ;) Takže s rozvahou dědy Lebedy a příjemný svižný poznávací výhled po Kanárovi. Koukal jsem, že největší potíž bude být v místech, kudy prochází TGC v noci, ve dne. Ať si rozšíříš představy o ostrově. Budu držet palce. Honza Bartas

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) moc díky! Aplikoval jsem metodu děda Lebeda.. sice jsem skončil před cílem, ale živý a zdravý :). Ten pud sebezáchovy je u mě naštěstí velmi silný.. vždy si uvědomím, jak moc rád jsem na světě..
      Díky za podporu! 12:)

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. Dík! Byl jsem rád, že štěstí stálo při mně. :)
      MSF! Ať nám to běhá! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...