pondělí 15. srpna 2011

Taťka (š)moula

Nevím, jestli to mám vrozené, nebo jestli ty situace nějak nechtěně přitahuji, ale je to tak. A platí k tomu zákon plánovacího paradoxu - Čím víc se snažím cíleně plánovat, tím víc šoků a nečekaných zvratů se objevuje, prostě tím víc pitomin spáchám.:)

Podle svých plánů jsem v tomto týdnu chtěl 2x běžet do práce a z práce, abych postupně naběhl na tento skvělý model, případně to posunul na 3x:)... A tak proto hned v pondělí po ránu jsem odběhl do práce, pilně popracoval, kolem tradiční zmatky do té míry, že jsem nestačil ani pořádně pít během dne a kdzž tak čaj nebo kafe:)... Odpoledne se ve slunečném počasí vydávám na cestu domů a volá mi syn, jestli prý později nepůjdeme běhat, než přijde bouřka? Pozitivně naladěn odpovídám, že jen doběhnu domů a můžeme zkusit na tu desítku společně zaútočit. [potřeba dodat, že do práce je to 15.15, stejně tak z práce a já s sebou nemám vodu a moc jsem toho za den nevypil:)]

A tak při doběhu domů, černá mračna, říkám, ani se nebudu převlíkat a běžíme:). Akorát jsem si omyl obličej a pusu -- no nejsem já pako? A jak běžíme synovo tempo, tak si nějak říkám, hergot, ten Honza se zlepšil, dneska běžíme nějak rychle:). Kdepak rychle, dehydratovanej jsem byl jak sušenka. A taky že jo, po čtvrtém km si říkám, že se buď napiju z potoka nebo musím domů a vysvětlil jsem synovi proč. No samozřejmě, moje dřívější řeči o dodržování pitného režimu byly pro mého synka zdrojem neuvěřitelného veselí, aby taky ne, když otec je moula:).

A v tomto duchu pokračoval zbytek týdne. Prostě, když se daří, tak se daří.:) Další den jsem v rámci plánování vyndal dříve popelnici (a zapomněl na to), ráno vycouvávám, sleduju babičku o holi, jak se belhá kolem a bezděky srazím autem -- tedy ne babičku, ale popelnici. Odpadky se válejí kolem, já o ničem nevím a odjíždím pryč. V zrcádku vidím, jak na mě babička nadšeně mává holemi - no asi se známe! Že by to byla moje známá z Řeporyjí?:) Ale jak otočím auto na křižovatce, tak uvidím tu spoušť a rychle se vracím, zastavím, vyběhnu z auta a ve větru sbírám odpadky, kličkuju mezi auty a snažím se dát vše do pořádku. Babička v mezičase zvoní na náš zvonek, jak tam uklízím, vidím, že syn za záclonou vše sleduje a šíleně se baví, myslím, že slyším jeho hurónský smích až na silnici. Korunu všemu dává babička, když říká, někdo tady couval a srazil tu popelnici. To jste hodný, že to seberete:)... Nemá chybu! Tak to na sebe prásknu, že to já jsem ta ostuda, syn to za chvíli komentuje slovy, teda ty jsi "umělec národní", hotovej taťka (š...)moula:)!

Samozřejmě, aby toho nebylo konec, moje nejmilejší manželka jasné slunéčko, mě následující den dostala. Povídá, viděl jsi, jak to tady objížděli městský policajti? Tak už to na tebe prasklo, ty tvoje výběhy do Prokopáku... ???... No podívej se na bilboard co je naproti, kudy běháš..

Myslím, že nepotřebuje žádný komentář:). A klidně budu (š)moula.

Ať nám to vesele běhá! 12:)

PS. Navzdory šmoulovatění, nebo právě proto? km jdou nahoru...

8 komentářů:

  1. :)) Koukam, ze vsechno pri starem .)

    OdpovědětVymazat
  2. :), starsi muz se musi umet radovat ze zivota a je preci do jiste miry jedno, jestli se smeji na me nebo mne? :) At to to dobre beha, plave, koluje i jinak ruzne adrenalinuje:). MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  3. Honzo, kam ty na ty historky chodíš. Sedím nad tím, čtu to snad po páté a chechtám se jako blázen. Proč jak, že? :o))))) Zase jsi mě pobavil a jak napsala sOc - opravdu -nic se nezměnilo (a to je skvělé pro nás čtenáře :o))))
    Měj se fajn a přeji ti, aby sis pamatoval, kde jsi při běhu tu hromádku nechal, abys do ní v dalším běžeckém nadšení nešlápl :o)

    OdpovědětVymazat
  4. 2 1bubo: Petre, ja v tom ziju:), skoda, ze nektere obzvlast zajimave nemuzu kvuli jinym akterum vypravet, aspon en na verejnosti:), vsak proberem treba na bezeckem setkani.. At nam to dobre beha se syny! MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  5. :-D Tohle člověk fakt nevymyslí. Fakt se bavím... :-) Byla by škoda, pro nás čtenáře, kdyby si tenkrát přestal psát...

    OdpovědětVymazat
  6. To je mily, dik!:), rikam si, ze clovek by si mel pamatovat a pripominat, jak super se ma, i kdyz obcas treba neco drhne:); radsi jsem za udiveneho (s)moulu, nez za zapskleho vseznalka.
    Pisu si sice hlavne pro sebe, ale jsem taky moc rad, kdyz to potesi i kolemjdouci! MSF! Hodne zdaru s triatlonem! 12:)

    OdpovědětVymazat
  7. si mi pripomnel znameho co jeli na dovolenou pod stan a nejdriv se dvakrát vracel pro pas a nakonec na miste zjistily ze nemaj tycky od stanu :)) Jo a bude huř neboj :) Tak pilne trenuj :)

    OdpovědětVymazat
  8. 2 ll: Lubosi, ten tvuj znamy bude asi muj (mentalni) pribuzny.. Dneska mi syn rika, ze bych mel pouzivat prizvisko Alzhaimer:), protoze, co ja dokazu zapomenou a obratit, nema konkurenci... U nas je to od letenek, az po domaci povinnosti. Holt otec je takova nekontrolovana strela:). MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...