sobota 17. září 2011

Poprvé 3x....:)


Poprvé 1x to bylo příjemné, ale dlouze očekávané, zato když jsem mohl poprvé 2x, tak jsem ucítil novou sílu a představil si nové obzory..a cítil se skvěle a a teď? Tak napůl:)... Trochu jako magor:), trochu jako průkopník, trochu jako závislák.. ale jak říká Limonádový Joe... Padouch nebo hrdina, my jsme jedna rodina!

Samozřejmě, nemluvím tady o nějakých lascivních záležitostech, ale o běhání do práce a z práce.:)

Když jsem to běžel v před měsícem poprvé tam a zpátky, říkal jsem si skvělý dvoufázový trening:), 15 tam, 15 zpátky:), to je vlastně 30km jen tak... Když jsem to běžel v předminulém a minulém týdnu 2x, tak jsem si říkal, no to je super, 60km úplně "zadarmo" a teď jsem se dostal na řádově asi ideální stav 3xtam a zpět. Jako Hobit v pohádce, jako můj zrcadlový čas:), tam a zase zpět a přitom je jen tak mimochodem 90km naběháno. Tedy ono určitě nejde ani tak o km, ale znamená to, že jsem našel 8 hodin na běhání.... a díky ušetřenému času v městské dopravě jsem vlastně polovinu, tedy 4h vlastně opravdu na to běhání uspořil.

Když se nad tím tak zamýšlím, tak jsem vlastně "urval" víc jak jednu směnu jen sám pro sebe. Protože když běžím, běžím většinou sám, je to chvíle, kterou mám sám pro sebe, je to taková zavřená kancelář, kam nikdo neleze, tajné místo, kde mě nikdo nenajde, kde si mohu přemýšlet o čem chci a odpočinout si od všeho a všech, abych se zase mohl na všechno a všechny těšit:)..

Dřív jsem přemýšlel jestli je lepší PŘED nebo PO (=před práci nebo po práci) a teď najednou zjišťuji, že by 3x týdně šlo obojí. Nastartovat den s endorfiny a ukončit jej s tím, že všechno šílené, špatné, deprimující a sílu beroucí.. prostě poztrácím po cestě domů:)...

Je to první týden, brzo na to, abych dělal nějaké závěry, nevýhodou je, že musím opravdu přemýšlet o logistice, plánovat skoro víc než čínská plánovací komise:), ale myslím, tedy cítím, že to stojí za to. Odměnou je krásně proběhaný (přitom rodinně nesobecky:) to upozorňuju) čas, čistá hlava, sem tam nějaký nápad a pocity k nezaplacení.

Navíc v pátek zpáteční cesta byl boj, tedy práce s myslí:).. únava, navíc mi chyběha voda, naštěstí jsem na nábřeží zahnal myšlenky, že bych jel zbaběle tramvají a metrem, seběhl jsem k loděnici, dal si "teplý" ledový čaj a sušenku a pokračoval do kopce do Stodůlek. Takže zocelen:). Ve středu jsem měl skvělý zážitek. Plný síly dupu nahoru do kopce ulicí K Nové vsi a předbíhám dvojici na kolech, kterou už jsem v minulých dnech různě míjel a předbíhal. Vyzývám cyklistu, ať do toho šlápne, že dáme spolu ten kopeček ve velkém stylu:)... Říká, člověče, vy jste plný energie, takové teplo... Povídám vždyť jo, běžím z práce natěšený domů... A on to skvěle zabil a povídá.. "Koukám, že jste toho v práci zase tolik nepolámal, co?"... :) :)..

Snad mi to nadšení i plánování vydrží. Plánování (nejen běžeckému) zdar!

12:)

17 komentářů:

  1. Honzo ty seš zvíře! Deprimuješ mě. :) Jarda

    OdpovědětVymazat
  2. To je v pořádku a moc fandím, abys vydržel. Já jsem běhal takto minulý rok v zimě, ale pak přišlo "zranění", spíše únava (kromě bolení kolen, začaly bolet paty, plosky nohou především na pravé noze (kdysi jsem si ji vyvrtnul a od té doby dělá neplechu), a to šeredně bolelo, nedovedl jsem se toho zbavit) a do běhu jsem se musel nutit, takže mě to pořád víc a víc táhlo ke kolu. Jezdit do práce tam a zpátky nebo běhat do práce tam a zpátky dává běhání a sportování nový rozměr. Prostě běháš za nějakým účelem /dostat se DO a Z práce/ a zároveň trénuješ s velkou úsporou času, takže si vyšetříš více času na rodinu. Uvidíme, jaká bude zima, já jsem to dotáhl na maximálně třikrát až čtyřikrát do týdne, jedna trasa cca 18 až 20 km, podle toho, kudy jsi to bral a technika běhu s nárůstem kilometrů šla rapidně nahoru. Běhal jsem pomalu s obvykle těžkým batohem. Pokud tedy nebudeš mít nějaké zdravotní problémy, jako jsem měl bohužel já, měl bys to v pohodě vydržet. Harry.

    OdpovědětVymazat
  3. ooo, jak Ti zavidim sprchu v praci :-( ja muzu jen z prace domu... ale i to je parada! Tak hlavne vydrzat :-)

    OdpovědětVymazat
  4. 2 jarda: jestli myslis, ze jsem obecne provokater, tak nelze nez souhlasit:), jsem rad na svete a neni nad to se trochu zasmat. Ovsem ten chlapek na kole byl vyrazne lepsi..:)
    Jinak jak jsi(?) psal, tak jsem vzal "ohakuj" a projel tim zacatek sveho blogu, abys jej "mohl":) cist...
    2 harry: Dik za podporu, s tim behanim a batohem jsi me naockoval taky ty:), ja mam ale Salomon XA 20M, lehoucky, sikovny, akorat tak pro me..
    2 blondyna: dik, myslim, ze je to odmena. Pred lety (kdyz jsem vubec nesportoval) jsem z titulu rozhodovacich pravomoci zaridil sprchu v praci pro lidi, co jezdi na kole.. Paradox je, ze ted ji vyuzivam asi ze vsech nejvic:). mas naprostou pravdu, ted je potreba zase vydrzet. Presvecte vedeni, at udelaji sprchu..:) Tak at nam to beha:). MSF!
    12:)

    OdpovědětVymazat
  5. no.. to nevim, jestli se mi podari :-( zas tak velka firma nejsme a jsme v najmu :-(, ale pokud se nekdy budeme stehovat, tak budu uplacet sefa, co to pujde :-))) blondaty dotaz: MSF? ehm... co ze to je?

    OdpovědětVymazat
  6. 2 blondyna: Mozna se ma cenu zeptat jak v baraku, tak kolem. Lina huba (vsak to znas.. hole nestesti).. Kamarad tohle resil a nasel kousek fitko, kde ho za drobny poplatek nechavaji osprchovat..MSF = Mej se fajn, 12:)

    OdpovědětVymazat
  7. Rozumím! Komutační sport taky miluju a za červenec jsem vynechal jenom jednou - když jsme měli běžecké soustředění v Corleone :) Jezdím ale na kole, měsíční potenciál 500 km. Běhat moc nemůžu, protože mi běh se zátěží moc nesedí na kolena. A pro malé firmy: nechali jsme část dámského wc předělat na sprchu a je to super. Do té doby by nikoho nenapadlo, že to jde.
    Tak ať to frčí, ať to sviští!

    OdpovědětVymazat
  8. Machy a Harry jsou prukopnici! No verim a doufam, ze se zaradim mezi komutacni "sportovce" v mem pripade tedy mezi pobihace:). S tou firmou mas urcite pravdu.. Dokud se nikdo nezepta, tak nikoho nenapadne, ze by byl zajem nebo, ze by neco slo:). Tak at nam to dobre dupe do prace i z prace!

    OdpovědětVymazat
  9. Když jsem našla novou práci, tak jsem se radovala, jak je super, že to mám do práce jen patnáct minut pěšky. Už nemusím dojíždět s jedním přestupem do vesnice vedle. Teď si říkám, jak super by bylo pracovat dál, abych mohla běhat aspoň z práce... :-) Tak snad mi to nadšení vydrží. :-D

    OdpovědětVymazat
  10. :) Jen tak mimochodem 90km navíc za týden, ehm, to se ani nedá komentovat :D

    OdpovědětVymazat
  11. ha ha sprchy :)) mame novou kancelář a zrovna nedávno mi šéf povídá (jako jediný nejezdim do práce autem) že prej bych si cestu od metra neměl zkracovat přes louku abych to nenanosil do firmy :))
    Ale co běhat z prace můžu a asi začnu.
    Jo Honzo ušetřenej čas je super ale bacha "Kdo šetří má za tři - roky zaludeční vředy" :)

    OdpovědětVymazat
  12. 2 Jitka: Drzim palce, vyuzivej nadseni, ja si vzpominam, ze moje nejcastejsi slovo nejen v zacatcich, ale i ted, kdyz zkousim veci posunout je.. VYDRZET!:) takze u me to vzdycky bylo a je kombinace nadseni a prace s mysli:). At se ti dari!
    2 S0c: Tesim se, ze se vsichni uvidime tedy 21. Tesim se na Vase ryze divci zazitky.. a cekam, co zase s Leonou noveho vymyslite:).
    2 ll: Uz ted jdes proti proudu, jak zacnes behat z prace budes mit z toho desne skvelej pocit, ver mi.:). A zajimave je, ze se to casem bude stavat intenzivnejsi..
    MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  13. Díky Honzo! ( tedy koukal jsem, ze je tě plná Praha! http://www.kdojehonza.cz/) :).

    Konečně je začátek tvého běhání čitelný i pro mě:). Teda nejdřív sem si myslel, že je to těmi chybějícími háčky. Nevěřil jsem, že je to možný z nuly, z nadváhy na maratón a do takovýhle formy. Je mi 41 a seš můj vzor! Jarda

    OdpovědětVymazat
  14. Jardo: nebudes mi verit, ale tuhle stranku mi poslalo snad 6 lidi a kazdy se bavil, co blbnu:).
    Jinak zadny vzor:), maximalne ukazka, ze to jde. Kdyz to slo u me v 45, tak proc ne u tebe? v 41.. Drzim palce. Fakt asi nejdulezitelsi je verit, ze to dokazes a pak to dokazes:). JE TO V HLAVE!
    12:)

    OdpovědětVymazat
  15. 2 ll a Jarda: Lubosi, moc hezkej post! Drzim palce. Jardo, koukni se na (do kopce z kopce)... hezka motivace. At se Vam beha. 12:)

    OdpovědětVymazat
  16. dobrej tip, diky. Zkusim se zeptat po baraku :-) MSF me teda dostalo :-) Jsem holt blond - to musis omluvit :-))

    OdpovědětVymazat
  17. Honzo, já můžu běhat maximálně po schodech nahoru a dolů a z ložnice do kanceláře. Bydlím, kde pracuju, pracuju, kde bydlím. :)
    O víkendu jsem byla v Osinalicích - nádherné dlouhé údolí bez signálu, koně, bedly, les a ticho. Měla jsem sice šílenou rýmu, ale rozběhala jsem ji tam.
    K 90 km se nemůžu vyjadřovat, aby mě pepka neklepla. :)

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...