čtvrtek 22. září 2011

Alzhaimer, aneb zavěšený kafe

Nevím, jak to děláte vy, ale já i přes svoji velkou snahu:) vždycky něco provedu. Už bych se s tím měl smířit, není mi zkrátka dáno se zajímavým životním situacím vyhýbat. A to je dobře.:)

Lidé se různé spolčují, dříve bylo různých spolků jako máku, já se snažím nebýt nikde organizován, ale my "holky a kluci co spolu (i virtuálně) běháme se čas od času -- díky naším organizačně zdatným vedoucím -- sejdeme v restauračním zařízení, abychom při dodržování správného pitného režimu probrali, co nás trápí, těší, někteří na sebe prasknou zase nějakou šílenost, kterou by blog neunesl:), zkrátka pohoda.

[Doma jsem musel slíbit, že domů nepoběžím:), ale že pojedu hromadnou dopravou.. Bylo by to sice super, vzít si čelovku a ve tmě stoupat údolím domů.... Ale začínající brzká tma mi to brzo umožní i normálně..]

Včerejší schůzka se nesla v duchu silného tématu - byl den Alzhaimerovy choroby - jak příznačné, že? A tak jsme se hned častovali veselými historkami, co kde kdo zapomněl a já doma teď přezdívaný Alzhaimer:) jsem se cítil velmi dobře, no jako mezi svými:). Moje nejmilejší manželka, jasné slunéčko mi teď pořád říká, aha.. tys zase nechal mozek v práci, co? Jak běžíš domů do kopce, abys to měl lehčí :)... Dárek od Leony - tužtička, zápisníček a dvě tablety lecitinu na rozvoj mozkové činnosti - navodil u "bloggers" tu správnou atmosféru, ovšem podcenil jsem to, podcenil. Správně jsem si hned měl začít zapisovat a tablety lecitinu sníst raději všem okolo.

Schůzka byla fajn, seděl jsem u Leony, Martiny a kousek od Machyho a tak jsme stačili i něco probrat:).., při placení vzpomínám na všechno, co jsem měl, když váhám, kolik bylo piv, pro jistotu platím víc, ať po mně nejsou dluhy, že... Ale na kafe jsem úplně zapomněl!!! Kafe jsem tam nechal viset a platící Leona se mi nezapomněla ranním mailem správně vysmát. Den Alzhaimra se skutečně vydařil!

Mimochodem, v řadě restaurací v Paříži se dlouho používal termín zavěšený kafe. To někteří, když platí, tak často platí to "zavěšený" kafe, aby si tak někdo, kdo třeba nemá peníze nebo je zapomnětlivý :) nemusel kafe odepřít nebo se necítil trapně. Jak je vidět, Leona je pravá Francouzka!

A tak spolčení a zapomnětlivosti zdar, protože zapomnětlivost patří k běžcům..Vždyť ne nadarmo se říká, co není v hlavě, musí být v nohách!!!

Tak ať se nám vesele zapomíná a běhá!

12:)

11 komentářů:

  1. Díky za to zavešený pivo, to bylo moje :) A nic si z toho nedělej, Enrico si tam zapomněl pizzu :) Leona má prostě na tyhle věci talent..

    OdpovědětVymazat
  2. No stejne Leone dik, musim se s ni co nejdriv srovnat:). Na druhe strane je to treba videt pozitivne.. Vzpominam treba na predminule-ten "metro beh pro muze", :), kdy jsem si uvedomil, ze jsem nezaplatil vterinu pred zavrenim dveri v metru na Andelu a pak sprintoval nahoru k pobaveni vsech:). Nojo, den Alzhaimra se vydaril!
    12:)

    OdpovědětVymazat
  3. Musela to být parádní párty. Těším se až se zase někdy uvidíme a vyslechnu si i tvé na blogu nepublikované zážitky :o))) Nic si z toho nedělej, zapomínáme - to je věkem:-)) Jak říkala moje babička: "Do 30 je to blbost, do 40 cementóza a po 40 už je to skleróza" :o))))))To mě vždy uklidní :-)))))

    OdpovědětVymazat
  4. 2 bubo: Ja jsem ze vseho rad:). To ze zapominame je dobre a je dulezite "dobre" zapominat:). Tvrdim si rici, ze zakladem stastneho manzelstvi je muzska zapomnetlivost:).
    Abys zase nemel spatne dojmy, party byla klidna, nas blogersky roh:) si samozrejme nektere veci asi uzival vic a na radu dalsich se vic tesi.. Vsak znas Martinu, Leonu, Machyho a moji malickost:). Mej se fajn, gratuluju k 1/2M!

    OdpovědětVymazat
  5. když vás tak poslouchám tak doufám že příště už nezapomenu že jsem vlastně chtěl přijít :))

    OdpovědětVymazat
  6. 2 ll: Pry ten lecitin pomaha, rikala Leona.. Ovsem nesmi se zapominat jej pravidelne brat:)...MSF!

    OdpovědětVymazat
  7. Zdravím všechny příznivce sportu.
    Běhání,nudu z těla vyhání
    Běhání je lék

    OdpovědětVymazat
  8. Neuveritelnej blog!!!!! Podle vseho to neni fake a to me fascinuje! Zacinam behat, ale vazne!

    OdpovědětVymazat
  9. 2 Ivan: Vítej mezi pobíhači:)!!! Hlavně to na začátku nepřepálit, pomalu, pozvolna:). /sice to neříka ten pravej:), ale je to tak!/
    2 anonym: Díky, pokud si někdo myslí, i jen na chvíli, že je to "zde" umělé/udělané/padělek/imitace... prostě fake:) tak je to velká poklona!:)... Bohužel takovou obrazností nevládnu, bohudíky jsem si všechno tak nějak odběhal:) a prožil. Hodně zdaru do běhání!
    12:)

    OdpovědětVymazat
  10. To ste sedelit tuto?
    http://www.uzavesenyhokafe.cz/

    OdpovědětVymazat
  11. Duri, az tak ne..:) akorat to kafe jsem tam nechal neumyslne zaveseny ja, stara ostuda:). MSF!

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...