středa 14. září 2011

Běžec jako postava z počítačové hry aneb Machy je Holy Paladin!


asi je to tím zářím, stejně tak jako loni, při cestách v metru místo líčení prázdninových zážitků slýchám velmi zapálené hovory mládežníků o počítačových hrách, ve kterých silné dominuje WoW (World of Warcraft), nazývané lidové wowko:).

A protože je toho tolik a protože i nejmenovaný spoluběžec:) mě o této hře neustále poučoval, tak najednou vidím neuvěřitelně souvislosti mezi světem běžců a pobíhačů a hráčů...

V mé představě je "běžec-hobík" určitě postava, která není zákeřná (ne jako třeba vrah "roguna", která bojuje zákeřné zezadu dýkami, často neviditelná). Není to postava, která jde do všeho hlava-nehlava (jako různí bojovníci "wariors"), není to hrdina, který na sebe váže pozornost a furt potřebuje léčit (jako třeba damage-dealers), hobík nepoužívá moc žádné lektvary a kouzla jako různí "mágové" a čarodějové.

V mé představě je běžec-pobíhač:), pravý holy paladin, což je postava, která není negativní, většinou stojí na straně světla, vydrží neuvěřitelnej "damage" (zničující zásahy), jeho armor (tedy útočné síly) sice nestojí za moc, ale má spoustu "manny" (energie) a je schopna se o ní podělit. Často může být i ranhojičem ("healer"), dokáže se vydat na výpravu i sám ("dungeon" je vlastně variantou běžecké turistiky), ovšem nezříká se společnosti:).

Nevím, jaká je příčinná souvislost, jestli z lidí, kteří běhají se časem stávají víc "holy paladinové" nebo jestli si tyto postavy vybírají běh jako svoji aktivitu:)? Věřil jsem, že díky běhu se snad trochu stáváme lepšími, ovšem dnešní mail od Richarda-Machyho mi vyrazil dech. Zmínil jsem se totiž na jeho blogu u super popisu jeho Valašské cesty "tam-šíleně daleko":), že jsem uvažoval o tom, že bych si někdy zkusil zaběhnout z Prahy na rodnou Vysočinu. A on mi dnes napsal a nabídl pomoc, že by jel se mnou na kole a dělal servis. Dovolim si citovat: "Hodně toho uvezu a něco vydržím: nejdu zabít horkem, nejdu zabít mrazem, nejdu zabít vejcem :)" Jednak je to neuvěřitelný, skvělý, milý a jednak to naprosto rozvrátilo moji teorii o vlivu běhu na lidskou laskavost!!!! :)

Machy je totiž nejsvatější že všech holy paladinů, co znám, člověk, který dělá spoluběžce nevidomému kamarádovi, známá opora týmu "radost až na kost":), člověk, který patrně přivedl k otužování a "ponorům" davy lidí... Prostě houbelec běh. Někteří se takoví jednoduše narodili! Tedy doufám, že jich není až tak moc - Vinnetou, Old Shatterhand, Mirek Dušín, Machy, pár těch svatých.. :)

A tak díky Richarde, určitě toho využiju, budu pilně pobíhat, abych si splnil malý sen, že si z Prahy prostě doběhnu na Vysočinu. V mezičase budu pilně pobíhat, abych se nějak postupně a přirozeně stal "lepším", protože ta mrcha, je pořád ve mně, ale i tak se mám rád!! :)

Ať už jsme nebo nejsme lepšími, běhat stojí za to, ne? Ať máme rádi i tu mrchu v nás:). A díky Machy!

12:)



12 komentářů:

  1. koukam že mladej ma v hlavě jen wowko a o ničem jinem nemluví :)) A to bud rad že si ještě neslyšel vypravět o hrach pořádného zavislaka jako sem já :)) (Zatim nevylečeného vypadalo to nadějne ale bylo to jen dočasné:))

    OdpovědětVymazat
  2. 2 ll: tak musis dorazit nebo nekde vybehnout, abys to mohl sdelit a rozsirit mi (nehraci) obzory. Ovsem blizi se star wars massive multiplayer verze, tak je jasne, co bude dominovat. Clovece, ja nehraju snad ani pasians na pocitaci. I kdyz v nem programuju kdeco, hry jsou pro me uplne tabu, jsem naproty ňouma:). MSF!

    OdpovědětVymazat
  3. :)) Machy, dobře! A je to pravda...
    Jste dobrodruhové, to bude výlet!

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to bude opravdu expedice. A Richarda jsi vystihl přesně!

    OdpovědětVymazat
  5. 2 S0c a 1bubo: Je to takova moje neumela oslava Machyho...Jsem rad, ze to vidite stejne.:)
    Na ten mozny vylet se musim pripravit, aspon budu mit o duvod vic v zime hodne behat:). MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  6. HOnzo, bezva nápad! Třeba se tam taky někdy dostanu, motivace je, boty taky... :)
    Na Vysočině jsem bydlela většinu svého dětství...

    OdpovědětVymazat
  7. K.G., myslim na to celou dobu... Mozna si najdu i par dni volna, vezmu pejskovou s sebou:) a budeme behat v okoli rodneho mesta. Nekdy mam takove napady. Ovsem dobehnout si tam by bylo super:). At se dari, drzim palce.

    OdpovědětVymazat
  8. Jsem přesně ten typ, který se taky ani toho pasiánse nedotkne, takže takový holy paladin je pro mě prostě "holý paladín". Holt děti jsou ještě tuze malí :)

    Akci "Ultra s holým paladínem" provolávám třikrát ZDAR! A těším se jak zvěř!

    OdpovědětVymazat
  9. No, mohli bychom udělat celou výpravu z Prahy na Vysočinu. Někdo by běžel, někdo jel kolmo, někdo táhl bágly, nebo by se to dalo i prostřídat...
    Na setkání dopilujeme, ne?

    OdpovědětVymazat
  10. To zni jako naprosto skvely happening! Muzeme takhle udelat i jine lokality.. Podle labe ci vltavy, at jiz po proudu nebo proti, ci zlata/solna stezka taky mohou mit neuveritelnou silu.. Kola a beh se daji stridat:). Takze oko bere? Tedy 21 se uvidime a doladime? 12:)

    OdpovědětVymazat
  11. Zdá se, že začínáme konvergovat k mému původnímu tajnému plánu :) Oko bere!

    OdpovědětVymazat
  12. Machy, ty jsi (jako vzdy) absolutni kenius:), vsak to doufam, vse doladime a domluvime.. Vysocina neni nutnost, muzeme zkusit toky rek nejdrive:). Tesim se, mimo jine i na historky z (divciho tria) "radost az na kost":). MSF!

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...