čtvrtek 17. září 2015

Šaty dělaj' člověka, boty...

... jeho sebevědomí.. ??
... jsou králem outfitu.. ??
... odráží jeho duši.. !!! :)

Podle módní typologie, drahé boty nosí lidé, kteří chtějí ukázat, že na to mají. Kotníčkové boty údajně nosí agresivní a výbušné povahy, zatímco nepohodlné boty si nazouvají obvykle flegmatici a pohodáři. Naleštěné a výrazné boty prý nosí lidé, kterých je všude plno. Pečlivky zase musí mít vycíděné boty za každou cenu a lidé trpící úzkostmi mají na nohách stále nejnovější značky a trendy...

Dobře dobře.. Koukám, co dál přehledy a módní servery říkají o nás pobíhačích.. Údajně funkční boty nosí obvykle lidé s milou povahou (ale také praktici), levné boty, okopané, bez stylu obouvají zásadně volnomyšlenkáři, lidé, kteří nedávají na první dojem.. Světlé, pastelové a barevné boty prozrazují romantickou duši, zatímco černé nosí lidé rázní, disciplinovaní, kteří si potrpí na dokonalost a pořádek.
***

Už jsem se pevně zařadil do kategorie podivínů a výstředních "Američanů", kteří se oblékají tak, že si klidně vezmou oblek a košili od Armaniho, ale na nohách mají tenisky.. V mém případě se jedná o černé "společenské":) Asics, které s sebou nosím na různá jednání a konference, kde se objevuje nějaká alespoň minimální šance na běžeckou turistiku -- ať už se jedná o prozkoumání města, nebo objev nějakého místního trailu:). S tím trailem se to pochopitelně nesmí přehánět, protože boty nemají žádný vzorek na podrážce a i po použití musí zůstat "společenské".. ale nikdo není dokonalý, že?:)

O minulém víkendu jsem byl takový "neklidný", řekl bych téměř zádumčivý... [Málem jsem s sebou nosil kanystr s benzínem:)]... Nikam se mi nechtělo a přede mnou byla cesta na konferenci do Oxfordu. Ale ... kdo mě zná, ví, že jsem pozitivní.. skoro jako proton:) a že nakonec na všem najdu to dobré...

V pátek navečer mě Oxford zaskočil -- tradiční obsazenost všech hospod, restaurací studenty, nicméně jsme nakonec obsadili tradiční britský pub "čtyři svíčky", kde jsem měl opět provokativní možnost ukazovat rychlým pitím piva svoji klubovou příslušnost. V sobotu po ránu sice poprchávalo -- jak jinak, jsme přeci na Ostrovech:) -- ale při cestě na konferenci okukují místo, kudy chci další den běhat.. a světě div se.. narazím na historický Oxford trail:).. který vede podle kanálu a už jen těšení se na běh mě naplňuje pocitem úspěšné služební cesty-konference..:)


---------- malá odbočka -------------------
Nebyl bych to já, kdybych na společenských akcích typu "velká večeře" neprovokoval osazenstvo (věřím, že občas vtipnými) poznámkami. Večeře, jak už je na Ostrovech zvykem, za moc nestála.. Polévka byla mizerná chřestová/hrachovka s kousky slaniny, která se topila v záplavě olivového oleje. Nemohl jsem se udržet a poznamenal jsem, že .. "add a bit more oil on my plate and the US would invade it!!":) [přidejte ještě trochu víc oleje do mého talíře a Amerika ho obsadí!]... čímž jsem úplně odrovnal celý stůl mimo dvou Američanů bez smyslu pro humor..:)...
Pořád si říkám, že se musím víc kontrolovat... Ale těch nahrávek na "smeč" tam bylo tolik! Naštěstí jsem se ubránil, [i když mě to stálo mnoho sil!!:)] abych při dalším mizerném chodu neprohlásil.. "you guys cook like old people fuck!" .. toto si dovolím nepřekládat..:)..
----------- konec odbočky ------------------

Po "vydařené" večeři jsem druhý den brzo ráno vyrazil. Počáteční asfaltová cestička mezi kanály se po cca kilometru změnila ve zpevněnou cestu a následně v pěšinku podle vody. Poznávám a objevuji neskutečně rozmanitou komunitu lidí žijících na lodích a lodičkách -- od studentů, přes staré pardály, ať už rokery, buřiče, nebo přírodní pohodáře.. všichni po ránu postupně vylézají, zatápí a vaří čaj/kávu.. vyrážejí s loděmi na nákup, nebo jen tak na projížďku vyvětrat z hlavy alkohol po včerejší party..

A protože jsem společensky naladěn, zdravím se s nimi, pomáhám při průplavu systémem úzkých a malých zdymadel.. Žiju tu nádhernou nedělní chvíli, než se naplní čas a já se musím obrátit a zase běžet zpátky do Oxfordu, ještě na přednášku, na vlak do Londýna a na letadlo domů.. (v nohách kouzelných 19km).

Znovu si uvědomuji, že otevřená "duše" dokáže věci a znalosti, které se původně ukazovaly jako naprosto zbytečné, neboli k ničemu:).. plně využít a s jejich pomoci silně zazářit.. Tentokrát jsem v konverzaci s loďaři využil "během" získané znalosti od synka o premier league. .. Moje expertní poznámky o United, jak je dobře, že Dave zůstal.. O lepším využití Fellainiho ve standardních situacích, o smůle Chicharita .. prostě pomocí pár poznámek jsem vytvořil dojem velkého znalce britského fotbalu.. Proto si dovolím poznamenat -- při běhu není malých konverzačních témat! Nikdy nevím, kdy je použiji!:)


Všemu zdar! Běžecké turistice a "společenským" běžeckým botám.. zvlášť!
12:)

PS. V módních charakteristikách se říká, pokud obouváme na běžné nošení tenisky/botasky, tak nemáme styl a nejlíp bychom udělali, kdybychom je okamžitě vzali a hodili do nejbližšího otevřeného ohně.:). No fuj, to rozhodně neudělám!!



14 komentářů:

  1. Ty kanaly jsou kouzelne, tam to beha uplne samo. Skoda, ze ted pobliz zadny nemam. Ale je to smula, Oxford je kousek... a ja zrovna byla na pevnine :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) .. vid? Je to svet sam pro sebe..
      Pokud ke kanalum nekdo zavita.. vrele doporucuji.. Je to uplne neco jineho nez "chodit kanalama"..:)
      MSF! At se dari! a at nam to vsude beha! 12:)

      Vymazat
    2. Co máš proti chození kanálama? :-))

      Provokace u jídla nemá chybu. :)

      Vymazat
    3. :) kdyz to rikam, tak si vzpominam na ty tvoje fotky hadich kuzi.. ufffff..
      Provokater? To ja jsem.. :)
      MSF! v sobotu!! 12:)

      Vymazat
  2. to je ale krásná "kanálie" :-) služebkám zdar!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No fakt se mi nechtelo.. ale rozhodnuti vzit si s sebou spolecenske Asics.. a v nedeli po ranu jit behat.. bylo zase jedno z nejlepsich..
      Ale ted by to chtelo byt zase chvili doma!
      MSF! Vsemu zdar! 12:)

      Vymazat
  3. S tebou bych šla na pracovní večeři, musí to být sranda :-D :-D Fotky jsou nádherný, jojo, stará dobrá Anglie ;-) (marně přemýšlím nad něčím, co mi tam vyloženě chutnalo a kromě donutů, a - když měl člověk kliku - dobrýho chippy, fakt asi nic... zvláštní - a přitom pod rukama takovýho Jamieho Olivera to vypadá docela jinak, co? ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Taky si rikam, kdyz clovek jde na velkou konferencni (a celkem drahou) veceri.. tak ceka, ze to bude lepsi nez fish & chips..:)
      No ja se snazim se drzet zpatky -- nicmene, me casto dostanou ti duleziti, co si hrajou na jeste dulezitejsi:).. Takze obcas neco placnu..:)
      Vsemu zdar! pobihani a ultra.. zvlast! 12:)

      Vymazat
  4. "levné boty, okopané, bez stylu" - co mi to jen připomíná? :-)
    Boty kupuji už dlouho jen běžecké nebo běžecké v tlumených barvách, tedy společenské :)

    Piš víc zážitků z vědeckých konferencí - jeden by řekl, že se tam pro laika nemůže dít nic zajímavého a zdá se, že opak je pravdou. Jestli se tam sejde víc glosátorů tvého typu, tak to musí být divočina :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. spolecenske bezecke boty.. to je myslim zaklad uspesneho pracovniho jednani nebo sluzebni cesty -- obzvlast, kdyz ma clovek jen prirucni kufrik a veze pocitac a spousty pracovnich materialu..:)
      Myslim, ze se musim krotit.. mam tendenci obcas provokovat vic nez je zdravo:).
      Tak zase nekde na videnou a behanou! MSF! 12:)

      Vymazat
  5. Nádhera ty kanály, skoro jako při okoloběhu.
    Jinak lidský mozek je opravdu schopen zapamatovat neuvěřitelné množství "neužitečných" informací (sám to potvrzuji), ale když to umí někdo prodat, tak jako ty, to je prostě dar :) ... a díky blogu to vlastně prodáš hned 2x :) ... to je efektivita hodná ekonoma :)
    ať to běhá

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) DIK! No ja mam v posledni dobe pocit, ze si pamatuji uz jen ty "neuzitecne".. ale zase o to veselejsi..aspon ze tak!:)
      Velka gratulace k vasi skvele reprezentaci v Dansku.. takhle zariznout prvni 100M, panove, mate muj velky obdiv!! No ted asi s vami budu muset prestat behat, nebot byste me ustvali..:)
      12:)

      Vymazat
  6. Jé, to je moc vtipné a poučné ... nějak tuším, že brzy budeme běhat kanálama! Minimálně to zní velmi dobře :-) tb

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Az pozdeji jsem pochopil tvoji narazku..:).. No, jak to rikal ten Lomikar.. :)
      No na jare by to bylo krasne..:)
      Vsemu zdar! Ultra a silenym kamaradum.. zvlast! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...