pondělí 14. prosince 2015

Adventní hovory H., aneb za naše pejsky zdravější!:)

Jsem sice plachý, nesmělý, jak by jistě moji kamarádi potvrdili..:).. jsou i chvíle, kdy jsem vyloženě tichý a nemluvný... Pravda není jich tolik:). Ale podobně jako ostatní během adventního času ztrácím alespoň část svojí vrozené plachosti:) a víc se bavím s neznámými lidmi a oni se mnou..

Zrovna teď o víkendu, zastavila mě jedna paní, že by se chtěla na něco zeptat, poradit se. Už jsem chtěl odpovědět něco tradičně vtipného, třeba, že já mám zakázáno cokoliv radit - slovy mojí bavorské tetičky, komu my jsme poradili, ten je ještě na cestě, že?:).. Ale je Advent a tak se zastavím a poslouchám. Paní mi povídá, že před pár měsíci její muž začal běhat.. Že mě (a Deri) tady vidí pobíhat od nepaměti [to mě dojalo:)].. že jsem určitě zkušený běžec.  A že by chtěla dát manželovi dárek. Že našla na internetu jako dárek trénink s Milošem a protože to stojí hodně peněz, tak se chtěla zeptat, jestli jedno "sezení" (ten obrat mě dostal) bude stačit nebo jestli musí koupit tři..
Čirou náhodou o této akci kamarádi mluvili ve čtvrtek na naší poslední běžecké hospodě, takže jsem byl v obraze. Miloš je kamarád a tak věřím, že mi odpustí, že jsem mu asi překazil nějaký trénink. Je Advent a lhát se nemá. Říkám co nejupřímněji, že Miloš je skvělý propagátor běhu, ale zároveň tak trochu celebrita.. a jak všichni víme, čas s celebritou je drahý. Že si myslím, že paní nemá peněz nazbyt a že manželovi může udělat radost nějakými skvělými běžeckými botami, oblečením.. Ať ho vezme s sebou třeba do Triexpertu, Trailpointu, nebo ke Kočárníkovi a má vystaráno:). Že si pán jistě načte spoustu věcí na internetu, hlavně ať zbytečně nikam nechvátá, doslova i přeneseně. Na placený trénink a drahé lekce je dost času, až manžel bude sám vědět a chtít. Teď mu jistě stačí jen tak běhat :). Že si nemyslím, že by teď dokázal ocenit nějaké detailní trenérské rady, ani se dostatečně radovat z toho, že byl běhat a trénovat s průkopníkem rekreačního běhu v Čechách.

Běžel jsem pryč a měl jsem z toho hlavu jako meloun. Co jsem měl odpovědět? Že jsem si zaplatil svůj první a druhý tréninkový plán až po uběhnutí maratonu? Že mi v dané chvíli pomohly, ale že je jich všude plno a že většina z nich je jako přes kopírák? :) ... Že jsem se nejvíc zlepšil, když jsem potom přestal podle "plánů" běhat?  Babo raď..:). Tak třeba doufám, že se ke mně její manžel třeba přihlásí a tak s ním na oplátku a na vysvětlenou popoběhnu..

Naštěstí jiné adventní hovory jsou veselé od začátku do konce. Jako třeba minulý týden.  Běžím s Deri --  tradičně ještě v parku běžíme pomalu, mám totiž pochopení pro vzájemné očuchávání se se psy a značkování oblíbených míst. S použitím moderních technologií bych řekl, že Deri si musí občas dát něco na FB, nebo udělat důležitý "tweet" :).. Možná i proto, že v poslední době potkávám čím dál tím víc lidí, kteří popobíhají se svým psem či pejskem po parku.
Zcela náhodně nakupená konverzace mě potěšila.. Zatímco domlouvám Deri, že už bychom zase měli běžet, se proti nám objeví pomalu běžící paní s malým čoklíkem. Zastavuje se a dává se se mnou do řeči... Říká, že taky začaly s Fifinkou? (jméno jsem přeslechl) běhat, když viděla, že ta moje tak nadšeně pobíhá a vypadá tak spokojeně.. a že teď se jim to oběma moc líbí:).. Tak jsme si pochválili vzájemně naše psí protějšky a už chci pokračovat, když se najednou objeví kulatější retrívr(?) s další pomalu běžící paní. Ta nás taky vesele zdraví.. A říká, no to je ono úplná běžecká skupina..:).. A vypráví, jak jim to spolu jde, že už společně shodily víc jak 5kg!:). Už se pro jistotu loučíme a běžíme pryč (nevšímáme si.. běžíme:), i druhá paní děkuje za inspiraci:).. a dodává.. Já bych asi normálně nezačala běhat, teď se mi to ale líbí.. Navíc co bychom neudělali pro zdravější pejsky, že? :)

Přesně tak! Navzdory globálnímu oteplování je Advent všude - i u Deri v boudě:)!

Všemu zdar! Ultra a předvánočnímu času.. zvlášť! 12:)

15 komentářů:

  1. Krááá.

    Ty krákoro nedoporučuješ lidi k Evženovi???!!?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kdepak, jmenoval jsem Te a Trailpoint taky, jen mi to ve vyctu vypadlo:). Ja to napravim!
      12:)

      Vymazat
  2. Krasna bouda! Vse nej do zbytku Adventu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Dik! Samozrejme urovne rakouzke vyzdoby nedosahujeme:), ale Deri take aktivne zdobila:). Co si pamatuji, tak tech ozdob bylo vic. Evidentne nektere nebyly spravne usazene, nebo esteticky neladily, tak je "odstranila:..:)
      Prijemny Advent vsem do Niedernsillu! 12:)

      Vymazat
  3. Ano, ano, ale znám i obrácený případ, kamarád dělal pětiboj a pokaždé, když se začal převlékat, že půjde běhat, tak jeho pes zalezl pod postel a nebylo síly, která by ho dostala ven. Vylezl teprve až se páníček zpocený vrátil zpět. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) me to neprekvapuje. Psi jsou neuveritelne ucenlivi..
      Kamarad daval k dobru historku, jak se zdrzel nez sel vencit psa na telefonu. Fena to nevydrzela a pocurala se v kuchyni. On nastvane ji v tom vymachal hubu, vzal voditko a sel ji vencit. Druhy den uz se fenka sama vycurala v kuchyni, vymachala si v tom hubu a radostne si prinesla voditko, ze se jde ven.:)
      Nasim ctyrnohym spolubezcum ZDAR! 12:)

      Vymazat
  4. Ještě, že si ti naši hafani nedělají po cestě selfíčka :-)
    Krásný a (pokud možno) pokojný Advent!
    R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. to mas pravdu.. Deri si po ceste selficka nedela, ale ma jich nekolik kdyz se mnou "pracuje"..:)
      Napriklad zde, pri mem pocitani na vzdalene workstation, predstira, ze cte program..
      https://www.dropbox.com/s/htxcfi4ql1ql1s7/2015-11-26%2021.15.11.jpg?dl=0
      Holt ta inteligence:). MSF!
      Prijemny adventni cas! 12:)

      Vymazat
  5. Já myslel, že Deri bydlí u Tebe v klubovně a ona má přitom takový pěkný domeček i s předsíní! Výzdoba pěkná a koukám, že už s Deri pilně procvičuješ řeckou abecedu :-) ...bude se hodit, tb

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Deri pochopitelne bydli v klubovne:).. Nicmene tohle je jeji strazni budka..:)
      Matematicke symboly naznacuji, ze je to skutecne moje "derivace"..:). Verim, verim, ze se znalost recke abecedy bude jeste hodit!:)
      Vsemu zdar! Nasim silenostem.. zvlast! 12:)

      Vymazat
  6. Pak že se vytrvalostním během nedá uživit! :-) Stačí na to jít od lesa, zbudovat řádný kult osobnosti a pak už jen kasírovat! (a popíjet k tomu birell...) Boudičku má Deri nádhernou, neplánovitému běhání zdar! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Pochopitelně v tržní ekonomice funguje nabídka a poptávka.. Cena se ideálně potká tam kde jí vidí prodávající a kupující..
      Jak pregnatně řekla X. Jsem obyčejný kaziš**:). Paní jsem zkazil dárek a Milošovi obchod.
      Neměl jsem se do toho montovat.. Tak proč se mě ptala na radu, že?:)
      No třeba si manžel pomůže k nějakým dobrým botám.. Tak tržní ekonomice se jistě bude dařit i mým radám navzdory:)
      Všemu zdar! Obyčejnému pobíhání a ultra.. Zvlášť! 12:)

      Vymazat
  7. To si jej moc hezky povedal, Honzo! Ale business je business, mozno si mu to nemal kazit... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Zase my dva víme a učíme studenty cenovou elasticitu... Možná že převis poptávky je tak veliký .. Ale kdyby nebyl.. Tak by snížení ceny vedlo k větším obchodním obratům.. :)
      Doufám, že jsem nic nenarušil:). Ono si vše najde svoji rovnovážnou polohu.. Ať už naše běhání nebo běžecké podnikání..
      Ať nám to běhá!! Obzvlášť když to děláme jen jako hobby:)
      MSF! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...