čtvrtek 24. prosince 2015

Vždycky mám, co jsem nezapomněl... aneb co nemáš, nepotřebuješ!:)

Moje nejmilejší manželka, jasné slunéčko, už to řekla mnohokrát... Na to, jak dlouho už chodím někam "běhat", tak na její vkus až příliš často "něco" zapomínám..:).. Že bych měl mít napsané a připravené seznamy - podle typu závodu/akce - a vždy si všechno včas zkontrolovat. A hned mi připomněla, kde jsem si v poslední době co zapomněl -- tričko, bundu, dlouhé kalhoty, jídlo, hůlky... Bránil jsem se, že to často jsou jen drobnosti, ale ona (správně) říkala, že zapomenutí nezbytností typu bot a čelovky je jen otázkou času:)... Inu, jsme spolu sice krátce, ale myslím, že mě za těch 26 let zná velmi dobře a tradičně měla pravdu:)...

Štědrý den je pro mě vždy symbolem pohody a tak se snažím ty nejhorší resty vždycky před Štědrým dnem (v nejhorším případě před večeří) dodělat [a pokračovat v dalších dnech], abych mohl slavit a užívat si svátků a nového roku s čistým stolem..., Potom radostně plánovat, že v tomto (novém) roce nebudu každému všechno slibovat a že budu méně a efektivněji pracovat..:). Je to skvělé přání, odzkoušené roky..  Zase si to budu přát!:)

Na startu (naše rodina bez čelovek), přemýšlím chvíli, že se vrátíme...
A tak není divu, že jsem šel 23.12 spát pozdě po půlnoci, ráno plánuji vstát brzo, vzít Deri a dceru, sjedeme na vánoční ŠUTR. Plán byl se potichu se s ostatními pozdravit, mimo všech davů běžet poklidným -- venčícím tempem... Jenže.. Nejdříve jsme drobet zaspali, potom jsem doma nechal vodu pro dceru, a nakonec i čelovky:).. Navíc se do Šárky dostáváme v podstatě ve chvíli startu. Zdravíme se krátce s kamarády, kteří žertují, že jsem to s tím svým během do "světla" a optimistickým pohledem asi přehnal, protože je mlha a tma.. no jako.. v pytli:). A my nemáme žádné světýlko. Už přemýšlím, že to zabalíme, sjedeme domů pro čelovky, když v tom se ukazuje síla kamarádství. Okamžitě se nabízejí, že budou za "světlušky" a že to nějak -- i v těch úzkých a trailových pasážích -- seběhneme. A tak vyrazíme daleko za hlavním peletonem, brzdíme rychlíky z naší skupiny.. Ale cíl je jasný.. Počkat, až se trochu rozední a zase se od skupiny světlonošů oddělit. Přeci jen jsou Vánoce, Deri si musí užít běh na volno, čuchání po lese, a chtěl bych aby i dcera měla jenom skvělé pocity.. [Ještě teď se jí v duchu omlouvám za šoky po ránu, když zjistila, že jsem nevzal nejen žádnou vodu na 20km (já normálně takhle nepiji), ale ani čelovky.. to musí být strašný zjištění:)]... Přesto nálada výborná!

Kamarádi svítili jako Karafiátovi broučci a naštěstí se relativně brzo rozednilo. Za světla jsme záměrně zpomalili, rozloučili se s nimi a pak už běželi jen sami -- tedy pravda v poslední třetině jsme zachytili několik bloudících. Snažili jsme se je nasměrovat zpátky na trať, ale podle všeho měli asi bludný kořen s sebou v kapse a tak jen doufám, že ve finále vyběhli z lesa a po silnicích se dostali k automobilům a domů, že tam ještě teď neběhají dokola:)...

Navzdory klidnému tempu jsme byli po půl desáté doma, přesně včas, abych zastihl svoji nejmilejší manželku, jasné slunéčko, jak se chystá si jít maličko zaběhat. Hned jsem se vnutil:), ovšem Deri moc ráda zalezla na polštářek a počkala, až se vrátíme:)..

Štědrý den mě nutí opravit naše klubové heslo... Naše heslo není jenom o tom co nepotřebuješ.. Co opravdu potřebuješ.. jsou kamarádi. Zbytek jsou "drobnosti", se kterými se nějak popereme.. a věci které, když někde zapomeneme, tak jen činí ten náš běh životem zábavnějším:)...

Proto do nového roku přeji nám všem, ať nám nikdy nechybí naši dobří kamarádi.. Ať jsou vždycky nablízku, obzvlášť, když bloudíme ve tmě a v mlhách!

Ať se daří! Všemu zdar! Ultra a kamarádům.. zvlášť! 12:)

12 komentářů:

  1. No vidíš, mělo to dobrý konec, a to je o Vánocích dobře. Vzpomínám si, že jednou jsem zapomněl i trenýrky (zbaběle jsem běžel v šusťákách). Hezké svátky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) dik! Ovšem proč zbaběle? Mně to prijde naopak správné a hrdinné..:)..
      Všemu zdar! Ať nám to běhá! 12:)

      Vymazat
  2. Mně to hodně připomíná, když jsem vzal M. (nejstarší dcera) předloni na Jesenického Surovce. Nikdy před tím ani po tom jsem nezabloudil, pouze s ní, tohle bylo na 6km okruhu a doběhli jsme do cíle ale z opačného směru, takže DNF. Prostě úplně banální chvíle, kdy to mám mít pod kontrolou a zrovna se to nepovede, ale jsme jenom lidi, ne? ... :-) Krásný svátky! tb

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Presne tak.. zrovna ve chvili, kdy se snazime mit veci pod kontrolou.. tak se -- jako na just -- nam z te kontroly vymknou. Ale zase nutno rici, ze se vymkly hezky a mile:). Dcera poznala beh po tme a do svetla:), a to, ze mam skvele kamarady. Vlastne vic, nez co jsem si mohl prat!
      Hezke svatky a na shledanou na POP! 12:)

      Vymazat
  3. To je ovšem nejpraktičtější způsob balení batůžku - nač tahat cokoliv, když můžeš táhnout kamaráda, který to potáhne za tebe? :-) :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Jjo, ne nadarmo se v uzsi bunce iTB k heslu, Co nemas nepotrebujes..;).. Zaroven dodava.. "Kotouc ma vsechno"..:).. O cemz jsem presvedcil na UT4M, kdy se mu rozbila hulka, nicmene v batohu s sebou tahl kombinacky, sroubovak, tejpy, atd.. takze na dalsi obcerstvovacce vse spravil:).
      Take jsem se vcera na POP snazil mit v batuzku (skoro) vsechno, od lekarnicky, az po dostatecne zasoby magnezia.. Ale take to nebylo potreba. Zraneni si proste olizali rany a misto magnezia vetsina z nas po ceste holdovala pivu:).
      MSF! At nam to beha! 12:)

      Vymazat
  4. To je tak hezky napsaný 💙 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) dik.. Me pobihani s kamady v podobnych momentech nejen lidsky obohati, ale zaroven si uvedomim, jak skvele si ziju!:)
      At se dari! At nam to beha, at zije ultra a nasi kamaradi! 12:)

      Vymazat
  5. To snad ani nemohla být náhoda, dát ostatním takovou příležitost projevit se před dcerou a Deri v těch nejpříznivějších barvách :-) Moc hezký... Ostatně, vánoční Šutr nemůže být jiný :)
    Tak pěkný zbytek roku a ať to v tom dalším běhá ještě lépe.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. DIK! Ono s kamarady se rada obycejnych veci a probehnuti.. meni v zazitkove zalezitosti, prinasejici pro me neco jako pouceni -- nebo takove popleskani:), abych si uvedomil, jak se mam skvele!
      Vsemu zdar! A zase nekdy na shledanou.. 12:)

      Vymazat
  6. Máš skvělou dceru, já bych tě zabil! :-) Do časů příštích vše dobré! dav

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) dik.. V tomto ohledu jsem velmi rad, ze nejsi moje dcera!:)
      V takovych chvilich jsem hrozne rad, ze dcera po mne zdedila pohodovy pristup k zivotu:)..
      Vsechno nej do noveho roku! At se dari a at nam to beha! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...