pondělí 18. ledna 2016

Babicovi dobroty po běžecku:)

Myslím, že každý zná profláknuté rady: "Když nemáte kečup, přidejte hořčici, když nemáte citróny, dejte tam limetky".. a je asi zbytečně citovat nejznámější hlášku:"Když nemáte houby, dejte tam žampiony, když nemáte ani žampiony, nedávejte tam nic!" :) Kuchaři a labužníci budou asi šílet, ale já v tom vidím určitou moudrost. Ledasco se dá nahradit, a když to není, tak to koneckonců můžeme vynechat a udělat něco úplně jiného..:).

O mé běžecké přípravě to platí dvojnásob.. Například v pondělí jsem měl běžet kopce a intenzivnější trénink.. Nestíhal jsem a bylo kluzko, namrzlo.. Nakonec jsem neběžel žádné kopce, běžel jsem do práce (z mírného kopce), ale snažil jsem se běžet rychle..Výsledkem byl rekord trati:).. Ovšem v pátek jsem odlétal do Gruzie na služební cestu.. Udržet slušné km s přesunem do vzdálených míst a s pracovními povinnostmi, to je sen každého závisláka:).


V Gruzii jsem měl plán využít kopce kolem televizní věže.. ale mapy částečně nefungují, z institutu nikdo neběhá, cesty, které jsem si myslel že použiji, jsou uzavřené se zákazem, nahoře nějací strážní.. a tak jako zodpovědný otec rodiny odvolávám "kopec". Šílení řidiči, v době kdy jsem měl čas na průzkum, mě přesvědčují, že ani silnice není úplně nejlepší nápad:) [například při manévru, kdy se v úzké uličce vyhýbal hammer a terénním jeepem jsem jen tak tak uhnul nalepený na zeď:)]

Na můj usilovný výzkum na téma "Běhání v Tbilisi", získávám celou řadu cenných rad. Ujištění, že ti strážní jsou v podstatě pohodě. Ale určitě je dobře mít s sebou nějakou zbraň:).. Tedy kvůli hladovým a toulavým psům, kteří jsou v zimě ve smečce nebezpeční. Vzpomínám si na svůj letní úprk před skupinou tři vychrtlých psů a říkám si, že asi na tom něco bude. Zkušený Gruzínec to celé shrnuje slovy "Kdyby běhání bylo dobré, tak by Bůh určitě běhal":).. Všichni se začali smát.. až později jsem pochopil dvojznačnost toho vtipu.. byla to totiž varianta na provokativní gruzínské přísloví: "Kdyby žena (manželství) byla něco dobrého, byl by i Bůh ženatý" ...

Takže nakonec jsem běžel na pásu.. Babica hadr..Neměl jsem lišky, ani houby, tak jsem použil žampiony:). V tenkých ponožkách na drsném pásu sice po hodině běhu získávám skvělé a krvavé puchýře zespoda prstů a rozedrané šlapky, ale odpočinutou hlavu a zahnaný pocit zmaru:). Druhý den už stihnu umýt a očistit boty, ale 1/2M na běhátku bez vody, v malé nevětrané místnosti-fitku? Neznám nic lepšího pro moji "přípravu"..:).

Dovolím si proto modifikovat Babicu.. Mám běhat intervaly a nemůžu? Budu běhat kopce. Nemám kopce? Tak...:)... Ať už skončím u jakékoliv varianty.. měla by být moje záchrana poslední instance běžeckého receptu: Prostě někde a nějak běhat!:)

Všemu zdar! Našemu úsilí a ultra.. Zvlášť!
12:)

PS. Týden jsem nakonec zakončil se slušnou řádkou km (v mých očích je 120 slušné číslo), ovšem je mi jasné, že nový týden -- díky práci a nočním přesunům, bude ještě náročnější. Dneska nestíhám, už mi zavírají "fitko", nad ránem přelétávám domů. Ale nějak ve skrytu duše věřím, že se po práci vzepnu a půjdu si zaběhat.. a už tajně počítám, co když ve středu stihnu aspoň jednosměrku? Ve čtvrtek dvojsměrku.. dost, dost:).. Uvidíme, podle Babici, co mi v "receptu" nakonec zůstane. Jedno je jasné, nemělo by se z něj vytratit běhání..

19 komentářů:

  1. Tak určitě :-)))) na druhou stranu hladoví psi ve smečce prý dokážou dobře připravit na rychlou desítku :-) ... takže čtvrtek! tb

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) tomu se rika -- kamarad, reprezentant, optimista..:)
      Budu se tesit, ze se uvidime! Myslim, ze vysoke mrazy asi zabrani moji "idealni" predstave bezet z hospody domu:), treba to nejak jinak nastavim..
      MSF! 12:)

      Vymazat
  2. Kdepak presuny! To nic neni. Snem kazde zavislacky je porodit dite a neprerusit trenink! Musim priznat, ze asi jeste nejsem dostatecne zavisla, neb v lonskem roce jsem prisla o celych sest treninkovych dni: jeden kvuli presunu z USA do Cech a celych pet kvuli porodu druheho ditete.

    Zavislostem zdar,

    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ovsem Jani... Tohle je uplne jina liga! :)
      Na tuhle uroven se nedostanu ani ve svych nejdivocejsich snech! Moc diky, az budu premyslet a pochybovat, tak si na tohle vzpomenu!:) At nam to beha, 12:)

      Vymazat
    2. A to jsem si myslela, jak nejsem drsná... jdu zalízt do kouta :-D

      Vymazat
    3. No me vzdycky podobna -- statistici tomu rikaji "odlehla pozorovani" posadi na zem.:) a pomuzou ziskat zase tu spravnou balanc. Jednak abych si nemyslel, ze tomu davam kdovijake usili a nebo abych se zase utesoval, ze nejsem uplnej silenec:). Z hlediska Jany (a ta souhra jmen me tesi) jsem prumer. A to je moc dobre!
      Dik, 12:)

      Vymazat
    4. Abych se ujistila, ze nejsem jeste uplne silena, to je prece duvod, proc ctu tenhle blog...:)

      Jana

      Vymazat
    5. :), tak to dekuju!:)
      Obcas mi prijdem, ze jsem asi uplna "zoufalka", tedy mereno, podle tech "projevu", ale znas to.. ve skupine jeste silenejsich lidi mi to prijde naprosto, ale naprosto normalni..
      MSF! At nam to beha! Silenostem a ultra.. zdar! 12:)

      Vymazat
  3. To přísloví (v původní variantě) se mi líbí, příležitostně zkusím, co na to moje drahá... ale raději se nejdřív řádně rozcvičím a pevně zavážu tkaničky :-)
    Ať to běhá a raději bez náhražek! :) K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. no dnesni premistovani spojene s pobihanim po letistich.. Kdy misto pres Istambul jsem nakonec vydopal ze zeme pro sebe spojeni pres Mnichov:), abych rychlym presunem "malem" se dostal do drivejsiho letadla..:).. tedy ja tam byl vcas, ale uz nemeli misto..Atd.
      Dekuji za podporu. Zkusim dneska nevyspaly -- bez nahrazek..:)
      MSF! At nam to ebha! 12:)

      Vymazat
  4. Ano, ano, moudrá to slova, a jak se říká, objem nenahradíš ale chutě ano. MM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :). Pravdu ma Maly medved..:)
      To muje upnuti na udrzeni alespon nejakych objemu... je parafrazi na knizku Haliny P. rekl bych to tak.. "zoufali bezci delaji zoufale veci":)
      Tak snad to vyjde s tim nasim probehnutim! Zkusim to vysvetlit dneska Deri.. MSF! 12:)

      Vymazat
  5. Sto dvacet je už slušně neslušné číslo, na podobný nemravnosti radši ani nemyslím ;-) Vysílač vs. běhátko by možná bylo ekvivalentem když není Babica, použij Láďu Hrušku! Tak hlavně že to tvoje "kuřecí kůžičky" na nohou přežily :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Dik, no uprimne, mam je drobet potrhane, asi jako byvaly grilovana kurata v automatu Koruna:)... Ty tenke ponozky na drsne pasovine behatka? ... Odpovim stejne jako chlapek, co se vysvikl do naha a skocil mezi kaktusy, proc to udelal??? No v ty dobe to vypadalo jako celkem dobrej napad!:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  6. Tyhle Babicovo rady jsou v podstatě ještě v pohodě. Horší je, že s tím běhátkem si ve svém běžeckém tréninku dospěl i k jeho, podle mě nejpovedenější z rad: "Já si to tady teď budu dělat rukou, vy to můžete dělat klidně na válu." :)
    Na druhou stranu mě neber moc vážně, to jsou jen komentáře závidějícího loudala, co je rád za svých třicet týdně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) . ovsem tomu se budu smat jeste hodne dlouho!! :)
      Moc diky.. myslim, ze jsem podle vyzkumu ziskal mnoho extra hodin kvalitniho zivota:).
      At nam to beha! 12:)

      Vymazat
  7. Náhražka dovedená k dokonalosti, tedy s přihlédnutím k poslednímu komentáři :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas..:)
      Ten posledni komentar to vsechno uvedl na spravnou miru. zase se tomu smeju..:)
      MSF! Vsemu zdar! At nam to beha.. 12:)

      Vymazat
  8. No jo u těch leteckých přesunů nelze jednoduše aplikovat postup: "Vystup o jednu zastávku dříve a zbytek doběhni" i když...... při tvých plánech by se dalo vystoupit třeba v Drážďanech a do Prahy doběhnout :-DDD (s občerstvovačkou v Ústí:-))) 1bubo

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...