úterý 6. září 2011

Díky Nike, aneb, když cíl není cílem

Koukal jsem na bjěhej a vidím, že ani tam ještě emoce po Nike Run neopadly:), dokonce i diskuse na téma smazaných negativních příspěvku je stále živá, zkrátka pořád se něco děje:). I moje nejmilejší manželka, jasné slunéčko to komentovala slovy, že aspoň chápu, proč ona nechce "masové" běhy.

Ale já se přiznám bez mučení, mně se to moc líbilo. Běžel jsem s nejmenovaným spoluběžcem [o kterém se nesmím ani slovem zmínit:)] a jako správný domestik jsem s sebou měl svůj skvělý batůžek s termoskou s pitím, s věcmi na převlečení a dalšími drobnostmi, kromě karimatky a stanu, snad všechno:), ale určitě právě proto jsme si to děsně užili. Navíc závod/cíl byl, tak jak to má být nikoliv cílem, ale cestou. Protože díky "přípravě" na tuto akci jsme většinu léta spolu různé pobíhali. A to bylo na tom všem to úplně nejlepší. Díky Nike!!!


Prožívám teď takovou malou "závodní" krizi, i když je to vůbec krize? :) Cesty po Prokopském a přilehlých údolích, i jen tak do práce jsou fakt krásné, že se nemůžu donutit běhat podle trenýrkového plánu. Na km neběhám zase tak málo, mezi 80-95km týdně, ale netuším, jak moc se to kloubí s moji přípravou na maratón ve Stromovce a s tím, že bych měl zkusit v sobotu na noční 10k si trochu víc zazavodit, ale ten "závodník" ve mně se zase ztratil.:) [On tedy po pravdě nikdy pořádně neexistoval]. Prostě najednou je všechno mimo prostor a čas, já se občas vynořím z té "pavučiny" časoprostoru a v té chvíli jsem rád, že běžím, prostě jen tak pro radost a ne pro nějaký závod. Je mi to blízké, pobíhat z místa na místo, ráno, v poledne, večer, pro sebe, pro radost, jen tak...

No o to bude to těžší závodit, ale věřím, že se vypnu a poběžím co to půjde. Navíc ve Stromovce bychom měli běžet s Milanem K., měla by tam být řada známých a tak se těším, nejen, že to poběžím, ale že si se všemi budu různě povídat:). A protože Milan běhá rychle, tak bych mohl toho závoďáka v sobě trochu obelstít, protože by místo něj by závod po boku rychlého kamaráda vlastně běžela ta ukecaná ženská:).

Tak závodění/nezávoděni zdar! 12:)

9 komentářů:

  1. Ta noční desítka bude pro tebe jen bonbonek stačí si jen odpočinout vyspat se a něco dobrého sníst :) A ten závodák v tobě bude trhat dlažební kostky :)) Tak at ti to vyjde:)

    OdpovědětVymazat
  2. dik Lubosi, jedu ted na sluzebku na Slovac, tak dva dny nebudu vubec moci behat, i kdyz?:)?? A tak bych primarne mel byt i odpocinuty:). No necham tomu volny prubeh. Ty se dej do poradku a popremyslej na FL 22? Jinak snad se muzem domluvit na setkani, co Leona udajne planuje na 21.9 [Corleone?]. 12:)

    OdpovědětVymazat
  3. Ty jo, náhodou jsme objevily s Martinou ještě jednu, daleko lepší, pizzerii. Je na Palackého, na křižovatce. Úplně úžasné jídlo a úplně úžasná obsluha. Rozešlu pozvánky s přesným názvem.

    V sobotu si pěkně zazávoď! Já to budu zezadu jistit :o))

    OdpovědětVymazat
  4. tak to je super! Diky za organizaci. Budu se tesit. Jinak ted po nocni jizde vlakem zdravim z Liptovskeho Milulase:). Ta sobota -- no uvidim, samozrejme zkusim zavodit:), ale nic neslibuji.. MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  5. Honzo, máš pravdu, Nike run byl cestou k tomu, abych občas pobíhal se synem a mohli jsme pokecat o všem možném i nemožném :o) V sobotu budeš rychlý - o tom nepochybuji a nepochybuj o tom ani ty. Pokud nebudu moc utahaný, tak se navečer přesunu z Kladna do Praha povzbudit kamarády běžce a běžkyně (pokud někoho náhodou potkám :o))) A Stromovka - při kilometráži co dáváš týdně to je jasné: Snadný, lehký a hladký už to je = rychlost přijde sama :o)) MSF při svém pobíhání do práce a zpět :o))

    OdpovědětVymazat
  6. Třeba se závoďák projeví, probudí, nebo nějak objeví..
    Ale spíš to vypadá, že ho od sebe odháníš :-)
    No uvidíš v sobotu, jaké bude rozpoložení. Mimochodem. Já nikdy netipuju!

    (39:20)
    ;-)

    OdpovědětVymazat
  7. 2 1bubo: v tomhle to mame naprosto stejne. Taky jsem si uzival ze vseho nejvic tu pripravu s nejmenouvanym spolubezcem, jehoz jmeno zde nesmi byti zmineno:)... Drzim palce na Kladno, bude to urcite super, o tom nepochybuji, protoze ty ses rychly jako blesk a vytrvaly jako podzimni dest, rekl bych:). Takze cekam rekord, ale nechci to zakriknout!
    2 RVM: Moc mily! Ovsem muj PB je nad 40, takze by to bylo z kategorie snu. Ale budu se snazit zavodaka v sobe aspon na ten vecer probudit! DIK a zatim, snad nam ta FL obema vyjde.. To bychom aspon mohli drobet pri behu pokecat, nebot ta (ukecana) zena ve mne fakt asi je:). MSF!

    OdpovědětVymazat
  8. No o FL 22 přemýšlím jen z hlediska účasti, snad 20 bych tam mohl dát. Každopádně (to je slovo!?) rád pokecám, ale ne tvojim tempem :-)
    Tak držím palce všem na sobotní desítce!

    OdpovědětVymazat
  9. :) cha cha, ja tam pokud to vyjde, prijedu z pracovniho procesu, unaven.. si odpocinout:), takze tempo bude takove pratelske, mozna druhy den po ranu takove velmi volne:)... vidim to, ze budu rad, kdyz se budu zmitat, ale pokecam vzdy rad:)

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...